Jeg kan jo nevne at etter samtale med elektriker i forbindelse med noe annet, så vil det nok bli krav til minuttmåling på strømmen før eller siden, og at det derfor ikke vil lønne seg med nattsenking for så å fyre opp når strømmen er dyrest, slik som på morgenen. Det vil kanskje lønne seg å bygge opp et buffer (akk. tank?) på natten når det er billigere.
Siterer elektriker som sagt.
Signatur
--- Stefan
Ingen utdanning innen bygg, anlegg, elektro eller VVS.
Og eg har aldri sett ei vp. med automatikken for oppakkumulering av varme etter nattsenking,.
Det hadde vært noe! Er det noen som kan gi en pekepinn om hvor omfattende en slik automatikk ville være?
En algoritme som leser avgitt temperatur og setter tur temp 1 grad over dette inntil turtemp når en maksverdi?
Reguleringteknisk er det ikkje noko problem. Ein relativt enkel PLS med ein par temperaturinnganger og utgang til å styre varmepumpa skulle fikse dette. Behovet for oppakkumulering bør utemperaturkompenserast. Utfordringa ligg i å finne ei vp. som er lett å integrere med styringa. Hadde ein kun kunne regulert effekten ut fra pumpa kunne ein sikra god COP når temperatur i akk. tank skal aukast, både med hensyn til når dette vert gjort og at pumpa går på lågt turtall noko som gjer betre COP. Forutsetter her l/v, v/v gir like god COP om natta som om dagen.
Med minuttmåling på strøm, kan det godt hende det vil lønne seg å bygge opp varme i en acktank på natten, helt uavhengig av nattsenking eller ikke. Spørsmålet blir om det vil være mest hensiktsmessig å lagre varmen som varme i huset, eller som varme i en tank. Det skal en del tank til for noe sånt. Hever man temperaturen 10 grader i en 500-liter, vil det gi ca. 6kwh lagret. Den varmen vil det være vanskelig å utnytte i særlig stor grad til å heve temperaturen i huset, men kanskje er det lettere å bruke den til å gi varmtvann til dusjen.
Signatur
Prøver å gjøre det skikkelig med en gang. Grave? Flytte masser? Komprimere? Støype? www.budsjettmaskiner.no Eidsvoll, Arendal. Noe du vil leie ut? Ta kontakt, vi har plass til flere.
hvor vi kan ta denne diskusjonen videre dersom det er interesse for dette.
Signatur
De fleste av innleggen mine her er teorier og bør leses utfra dette. Ingen formell utdanning relatert til bygg.
Dette har jeg brukererfaringer med: Teknikktank,peisinnsats med vannkappe, l/v varmepumpe, veggvarme på badet, gulvvarme, råte i feilkonstruerte yttervegger, El-bil Peugeot Ion.
22 eller 28 mm Cu er det vanligste, enten lodda (budsjett gjør det sjølv) eller Mapress. Pex også er brukt, men blir ikkje så fint da disse normalt legges synlig.
Ulempen virker å være at "alle" vvs-nettbutikker kun selger kveiler a 50m av pex-rør? Og disse dimensjonene trenger man jo ikke så veldig mange meter til
Siterer elektriker som sagt.
Stefan
Ingen utdanning innen bygg, anlegg, elektro eller VVS.
Reguleringteknisk er det ikkje noko problem.
Ein relativt enkel PLS med ein par temperaturinnganger og utgang til å styre varmepumpa skulle fikse dette. Behovet for oppakkumulering bør utemperaturkompenserast.
Utfordringa ligg i å finne ei vp. som er lett å integrere med styringa.
Hadde ein kun kunne regulert effekten ut fra pumpa kunne ein sikra god COP når temperatur i akk. tank skal aukast, både med hensyn til når dette vert gjort og at pumpa går på lågt turtall noko som gjer betre COP. Forutsetter her l/v, v/v gir like god COP om natta som om dagen.
Grave? Flytte masser? Komprimere? Støype? www.budsjettmaskiner.no Eidsvoll, Arendal. Noe du vil leie ut? Ta kontakt, vi har plass til flere.
Jeg startet en annen tråd
http://www.byggebolig.no/luft-vann-varmepumpe/styring-av-lv-vp/msg477356/#msg477356
hvor vi kan ta denne diskusjonen videre dersom det er interesse for dette.
Dette har jeg brukererfaringer med:
Teknikktank,peisinnsats med vannkappe, l/v varmepumpe, veggvarme på badet, gulvvarme, råte i feilkonstruerte yttervegger, El-bil Peugeot Ion.
- Baderomsbloggen min
....
...
...
Gitt et opplegg som det under.
Hvilke rørdimensjoner er typisk brukt for kobling mellom VP og tank, og mot fordelerstokkene til VBV-anlegget?
Og er det mest vanlig å bruke CU-rør til å koble dette sammen?
- Baderomsbloggen min
....
...
...
Pex også er brukt, men blir ikkje så fint da disse normalt legges synlig.
Virker som loddet CU er veien å gå for GDS'eren ja.
28mm pex virker forøvrig ikke helt enkelt å få tak i.
- Baderomsbloggen min
....
...
...
25 og 32mm er standard størrelser og lagervare.
- Baderomsbloggen min
....
...
...