#11
 1,323     Østlandet     0
Husk at gulvet er med som bærende element der bjelkelaget i seg selv kanskje er i svakeste laget. Spaltegulv direkte på bjelkelaget blir svakere og ville ikke være noe jeg ville satset på.
Du kan legge 22mm spon på bjelkelaget og deretter spaltegulv eller isopor med spor, evnt kan du legge gulvvarmerørene og fordelingsplatene fra undersiden.

Jeg har benyttet sistnevnte metode hos meg. Det betyr at man må bruke litt høyere temp på vannet og at det er tregere å regulere, men i huset mitt fra 1933 steg komforten med flere hundre prosent tross alt  Smile

   #12
 2,413     Ønsker ikke besøk av deg     0
Ville aldri bygget opp golvet med sponplater og så spaltegulv. Det måtte isåfall vært spor i sponplatene til rørene.

Takhøyde er gull verd. Ofre det for dårlige tekniske løsninger er idiotisk.

Jeg har spaltegulv, lagt på bjelker fra 1926. Det er avrettet med 2"4¤ som er skrudd i siden av bjelkene. Største spenn er 4 meter. Det er virkelig solid, alt er skrudd og det er ikke knirk.

Dette golvet hadde CC50 fra 1926. Andre rom i huset hadde CC80. Der la jeg inn nye 2"8" mellom, slik at stivheten økte. Fungerer bra det også.
   #13
 858     Bærum     0
Støtter Hondaen; Jeg ville lagt nye 2x8" bjelker mellom de eksisterende bjelkene. På siden av de eksisterende bjelkene ville jeg skrudd og limt nye 2x4 aller 2x6 slik at det blir helt plant. Bruk laser. Dette er ikke mye ekstra jobb, og da blir det skikkelig både med tanke på stivhet og takhøyde i rommet.

Kjøper du sponplater med spor fra buildahouse kan du legge de på enhver bjelkeavstand som er mindre eller lik 60 cm CC. Dvs at platene ikke trenger understøtte i skjøten, så lenge de monteres med overlapp og lim.
Siste redigering: Friday, March 15, 2013 1:10:33 PM av olechrd
Signatur