77    5    3  

Vannbåren varme kjellerbetong

 3     0
Hei Smile

Jeg skal innrede siste halvdel av kjeller. Entreprenør vil støpe (flytesparkle eller noe lignende) ned vannboren varmerør oppå betongen som allerede ligger der. Vil dette gi mye varme til den andre delen av kjeller?

I den andre delen av kjelleren så er det en utleiedel som har god isolasjon og store vinduer (mye er over bakke). Når det støpes med vannbåren varme, vil ikke varmen også bli fordelt ut på hele kjelleren da det er samme betongen det skal støpes på? Min del av kjeller er under bakkenivå.

Jeg fikk beskjed om at dette skulle bli løst med det teflonbelegg slik at jeg ikke trengte varme opp hele sokkelen. Nå sier entreprenør at jeg ikke trenger dette da det er 10 cm isolering mot grunn, men dette var jo ikke grunnen til at teflon ble solgt inn.

Kjenner ikke til teflonbelegget som skal skille varme fra betongsokkelen, men jeg ville ha VBVrør i isopor rett under parkett da det er dette jeg har i resten av huset, og dette gir veldig god kontroll på varmeregulering. På badet/vaskerommet så er jo ikke dette et alternativ, men jeg godtok nedstøp på resten pga. teflonskillen som ble diskutert.

Er jeg bare hysterisk som tenker at dette vil bli uøkonomisk (varme opp 50 % av kjeller som ikke trenger det) og veldig treg regulering? Kan jeg ende opp med å "koke" leiebuer og fryse i min kjellerdel?

Kjelleren som innredes nå er bad/vaskerom, kjellerstue og en liten gang på ca 40m2 (er ca. 80m2 med hele kjeller).

   #1
 22 901     Akershus     1
Teflonbelegg på noen mm har jeg ingen tro på. Bortkastede penger.

Personlig foretrekker jeg f.eks. betonggulv med isolasjon, vvb-rør og parkett eller laminat. Dette gir et responsivt gulv. Legger en ned vvb i betongen, får en en jevnere temperatur og kan utnytte betongen som noe varmelager, men må vente i evigheter for at temperaturen i (sove)rommet skal synke.


Signatur
  (trådstarter)
   #2
 3     0
Ja kan tenke meg at rørlegger har fortalt det samme til entrepenør og at de nå går vekk fra det. Jeg ville jo ha det slik du forklarer, men ble lokket over på noe ennet for å bli ferdig i tide.

Vil det ha liten effekt på varmen i utleiedelen eller vil soverommene der bli like varme som i min kjellerstue? Jeg har ikke erfaring med hvor bra betong fordeler varmen.
   #3
 793     1
Det blir ikke varmeledning av betydning sideveis i et betongdekke. Så det er ikke noe å bry seg om. Det er viktigere at det er (nok) isolasjon under den betongen som allerede ligger der under støpen.
  (trådstarter)
   #4
 3     0
Takk for svar! da slapper av og lar bygger ta seg av det 😃👍
KE
   #5
 3 592     Hordaland     1
På badet/vaskerom støper du nå uansett regner jeg med. I kjellerstuen ville jeg lagt sporplater, gjerne sporplater som isolerer så blir ikke gulvet påvirket i særlig grad av betongen.
I gangen ville jeg støpt inn rørene, med 40m2 kan du ha 2-3 sneilehusformet sløyfer, fordelen med sneilehus er at du kan legge rørene så tett du ønsker. Jo mer rør du får ned i gulvet jo lavere turtemperatur kan du klare deg med (kroner spart ved bruk av varmepumpe). Med rør i betong kan du bruke dette gulvet som grunnvarme til huset, varmen trekker oppover og hjelper på å varme oppe. Får du etterhvert smart strømstyring kan dette gulvet bufre varme når strøm er rimelig og avgi en stund etterpå.
Husk å legge opp til gulvsensor så du kan regulere på gulvtemp.