31,863    22    8  

Hvor lang kanal\rør kan jeg ha fra kjøkkenvifta og ut i frilufta?

 47     Tau     2
Har en uttrekksventilator av typen Ecoline X. http://www.eico.se/Brugsanvisninger/Emfang/Manual%20Ecoline.pdf

Fant ut at det greieste var og føre ventilasjons kanalen/røret rett opp i kryploft og ned i og ut i friluft med ventil i raften på huset. Ved denne framgangsmåten har jeg ca. 2 meter rett opp og så 90grader bøy, 1 meter og ny 90grader bøy ned i ventil ut i friluft.. så har 2 stk knekker på 90 grader og ca. en lengde på 3 meter. Er dette for langt for denne kjøkkenventilatoren tror dere? Er redd jeg kanskje må gå rett opp og sette en avtrekkshatt på taket?

Noen triks jeg kan gjøre for og sjekke om jeg har god nokk trekk ut til friluft?

Fant ikke noe i manualen til ecoline, annbefalte kun minst mulig bøy og kortest ut i friluft selvsagt.

   #1
 282     0
Istedenfor slike fleksible spiralrør - bruk glatte stålrør med 90draders bend der du skal ha det. Da minsker du luftmotstanden. Det får du hos blikkenslageren.

Hvor mye luftmotstand en spiralrør og glatt rør gir - er det sikkert noen som kan regne på - spør et ventilasjonsfirma.

   #2
 22,342     Akershus     1
Bendene er de som hindrer luften mest. Hvilken dimensjon er røret? Kan du øke dimensjonen? Jeg ville absolutt brukt spiro både pga brann og friksjon.
   #4
 282     1
125mm spirorør mener jeg er slike fleksible rør som ser ut som en forvokst støvsugerslage i aluminium.

Disse bremser luften veldig mye, da de er ruglete inni (og utenpå også da)

du får 125mm glatte rør hos en blikkenslager.

Smile
   #7
 1,943     2
I Røroshetta sin informasjon står det følgjande:

Under matlaging bør ventilatoren bør kunne skifte ut luften i kjøkkenet 10 ganger pr. time. Du finner rominnholdet enkelt ved regnestykket:
Lengde x Bredde x Høyde.

Vi lager følgende eksempel:
Kjøkkenet har en gulvflate på 3 x 4 m og en takhøyde på 2,40 m
3 m x 4 m x 2,40 m x 10 = 288 m3

Skal ventilatoren skifte ut luftvolumet 10 ganger pr. time trenger du altså en motor som trekker ca. 300 m3/pr. time. Men SÅ kommer hensynet til den lokale installasjonen inn. Enhver installasjon vil gi et mottrykk som reduserer luftmengden i ventilasjonssystemet. Hvor lang kanal som trengs og hvor mange bender/knekker
den må ha. Ventilen på ytterveggen er også viktig. Bruk kun klaffventil/sjalusispjeld.

Følgende kan gi en pekepinn om hvor mye kapasiteten kan reduseres:

1 m Ø125 mm kanal reduserer kapasiteten med 15 m3/t
1 stk. 90 graders knekk reduserer kapasiteten med 35 m3/t
Ventilen på yttervegg kan gi reduksjon på opptil 40 m3/t

Dersom kjøkkeneksempelet over har følgende installasjon:
4 m slange med 1 knekk gir dette følgende reduksjon:
4 m slange = 15 m3/t x 4 = 60 m3/t
1 bend = 35 m3/t
1 ventil på yttervegg: = 40 m3/t
Til sammen = 135 m3/t

Kjøkkenventilatoren bør da altså yte minimum 435 m3/t på eksempelkjøkkenet over.

   #8
 618     MALM     0
Har selv en liten slimline og11 meter rør og div bend
funker som smør
Signatur
   #9
 308     Lofoten     1
Trenger man å isolere røra når de ligger på kaldloft?Ca 5 m lengde.....
Signatur
   #10
 305     Spydeberg     0
Ja. Surr isolasjon rundt røret hele veien ut gjennom kaldloftet. Da slipper du at det drypper ned i vifta di. Vanndampen vil også være så varm når den går gjennom ytterveggen at det vil forhindre gjenising av hullet.
Hvorfor ikke montere ei kanalvifte på kaldloftet? Da slipper du suset på kjøkkenet.
Det er jeg dritlei, fordi min bråker som fuck  Sad