(trådstarter)
   #11
 5,112     Troms     0

Clas Ohlson: Mellomtransformator 230v/110v

Fishe: Hvorfor trenger man en på 1000W? En lader trekker sjelden så mye.


1000W er for mye, men vil anbefale en minimum 250W. De aller fleste ladere opp til ogmed 36V verktøy bruker ca 2,5 Ah og laderen er jo en 110V. Dvs ca 250Watt mao. Bare ta og gang anbtall Ah med volt så har du str på laderen du trenger.  Wink
Signatur

kcd
   #12
 139     0
Må en fortolle slikt eller kan en få det sendt uten å gjøre det? hehe:) Regner selfølgelig med at alle fortoller da meen..

Tror det ble tenkt på verktøy med ledning også , derav større/tyngre trafo.

Hvordan er det med kvaliteten på batteriene i dewalt verktøyene? varer dem lenge ? Blir det betydelig kortere levetid ettersom dem er brukt noen år?
  (trådstarter)
   #13
 5,112     Troms     0
Angående fortolling så slipper du nok ikke unna det. Men momsen kan du slippe unna ja. Det spørs alt etter hva du kjøper det. Mens andre ganger går det gjennom uansett. Men batteriverktøy eks vis dewalt, makita, milwaukee, hilti, panasonic, hitachi og bosch (snakker kun proffverktøy) er selv med moms, toll og frakt fra usa langt under halv pris ift kjøp fra norge. Særlig om du kjøper verktøysett. da kan du spare 70% ift til å handle i norge.

Dewalt 18V xrp 9096 batteri er ok de, men på stikksagen, sirkelsagen og kutteren er de for dårlig. Må nok satse på minst 2 batterier og hvorav 1 står og lader konstant ja. Ikke veldig imponert jeg iallefall.

Milwaukee 28V derimot....da snakker vi noe annet.!!!
Signatur
kcd
   #14
 139     0
For dårlig batteri? Snakker vi da privatbrukt eller proffbruk? Har kapp/gjærsag,vinkelsliper og skrumaskin fra dewalt selv , men dette er verktøy med ledning på og er vertfall meget fornøyd med de til min privatbruk hehe:)
  (trådstarter)
   #15
 5,112     Troms     0
Til hobbybruk og til proffbruk. Problemet er at Dewalt batteriet fungerer bra på en skrutrekker for å skru skruer på Ikeaplater. Men på stikksagen så flater de ut etter å ha saget 5-6 meter og det er for svakt. Sikrelsagen har jeg aldri prøvd selv, men Tor Arne her inne har denne og han er avhengig av å ha med seg minst 4 batterier når han skal bruke denne. Vinkelsliperen klare kutte spiker men ikke mer og det sier vel alt om Dewalt batteriverktøy?

Mens Dewalt kappsager, og luftverktøy er bra. Kjøp Dewalt sager og luftverktøy, men Makita skrutrekkere, bordriller og sirkelsager stikksager. Forskjellige merker har sine gode og dårlige produkter. Jeg kommer iallefall ikke til å kjøpe noe mer batteriverktøy fra Dewalt igjen, det er iallefall sikkert..... Men jeg anbefaler deg Milwaukee når du skal ha batteriverktøy og da særlig 28V serien. Veier like mye som 18V serien til Dewalt, men like kraftig som 220V verktøyet du har selv tipper jeg. ;D
Signatur
fei
   #16
 162     0

Det er ikke riktig så ille  Wink. Jeg har masse dewalt utstyr og har tilsammen 6 batterier. Når jeg bygde gjestehuset så var jeg glad for at jeg hadde flere enn 2 batterier. Det går endel mer batterier når du bruker stikksag, sirkelsagen og bajonettsagen, så da må man regne med å bytte hyppigere. Vi brukte 4 batterier om hverandre som vi ladet opp 1-2 ganger. Jeg bruker kun hurtigladeren til Dewalt, den lader et 18v batteri på 15min så det er ikke stort problem. Dewalt stikksagen sager ca 45m i tester pr ladning, Milwaukee sin 18v sager ikke så mye mer. 28v til Milwaukee sager derimot mye lengre, over 110m, men etter hva jeg vet finnes det vel ikke 15min ladere til den serien? bare times ladere. Derfor var det ikke noen problem for meg å bruke Dewalt sitt verktøy, selv om 18v serien til Dewalt ikke kan måle seg med 28v serien til Milwaukee i form at brukertid pr ladning så gikk det greit for meg likevel pga den korte ladetiden.
I tester med styrke så er det ikke så mye som skiller dem. Ta feks 28v muttertrekkeren til Milwaukee, den er spesifisert til 325 ft-lbs dvs 440NM, Dewalt sin 18V trekker er spesifisert til 300ft-lbs dvs 407NM. Det er ikke mye som skiller disse i form av styrke, men mer i form av utholdenhet.

Hadde jeg valgt merke på nytt hadde jeg gått for makita sin 18v serie, den er smidig liten og kraftig. Problemet mitt er at jeg har stort sett alt 18v verktøy som dewalt har produsert så jeg er litt stuck.

Vinkelsliperen Dewalt har jeg, den er ikke stort å skryte av, spikerkutter som byggebob sier.

   #18
 21,481     Enebolig     0
Ja, men laderen gjør ikke det når den lader batteriet.

P = U x I

Dvs spenning ganger ampere (strøm) som laderen trekker.