371 782    848    28  

Festool dilla : Bærre må ha Festool

 5 112     Troms     0
Driver nå og selger masse av mitt verktøy fordi en god del av det trenger jeg ikke meir da huset er ferdig. Men gromsakene beholdes dog. Men har merket at jeg har fått mer og mer sansen for Festool? Har nå ei dykksag TS55, en CTL26 suger og på god vei å anskaffe en T15+3.

Synd Festool er så dyrt, men skulle så absolutt hatt mer fra den lkanten ja. Veldig sugen på et slikt arbeidsbord og en Rotex 150.

Men, dere yrkessnekkere: Er Festool oppskrytt eller er det vel verdt prisen? Den der T15+3 er jeg på vei til å anskaffe istedetfor min Makita BDF451. Jeg skrur jo mer enn jeg borer. Bruker dessuten en Milwaukee V28 til boreoppgaver...
Signatur

   #1
 1 093     Skjetten     1
Det er vært pengene sine... Ikke bare kjøper du kvalitet, men kjøpe du det av Motek så får du proff veiledning og rådgivning... Samt noen som i de fleste tilfeller ALDRI er vanskelige på reklamasjoner.

Festool, Hilti og Bostitch kjøpt hos Motek er vært pengene sine... Og du merker fort forskjellen på levetid og kvalitet når du sammenligner med andre merker.
Signatur
   #2
 1 003     buskerud     1
festool er ikke best på alt, batteriverktøy da fortrekker jeg panasonic .Det er utrolig dyre deler til festool kjøpte børster og bryter på min 15,6v gamle maskin (ca3år)det kom på 1300-.  .På stikksager er bosch best.Men ellers synes jeg at det beste verktøyet.som kan kjøpes.
  (trådstarter)
   #3
 5 112     Troms     0
jeg velger nå å kjøpe meg en Festool drill T15+3 for å ha en lett, kraftig sak til all round skrupoppgaver som det tross alt er mest av under husbygging. Bruker Milwaukee V28 for tyngre boring og store hullsagdimensjoner, men synes den er for tung til skrujobber rett og slett.
Garantiordning fra Motek er viktig og synes jeg fikk en grei pris på T15+3 fra de også. Gir 5100,- inkl mva og frakt. Da er det inkludert systainer, Centrotec chuck, 13mm chuck, bitsholde, en bits, et bor, lader og 2 stk Li Ion batterier.
Å hente dette fra Axminster kom på samme sum, men deres drill var uten 13mm chuck.

Bytter ut min 18V Makita BDF451RFE som jeg har vært super fornøyd med, men denne veier 2,1kg, Festool sin som kanskje ikke er like sterk (bare nesten) veier kun 1,5kg inkl batteri. Når terassebord skal skrues så utgjør 600 gram en ikke uvesentlig del.

Signatur
   #4
 969     0
Ser ingen grunn til å kjøpe Festool da prisen er i mange tilfeller er dobbelt så dyrt i forhold til Bosch -Dewalt osv kvalitet og pris henger ikke sammen her. 
Signatur
   #5
 3 233     Vestfold     0
Festool har mye bra, og mye er vell gjennomtenkt. Spesielt dykksaga og rotex f.eks. Levetiden er også svært bra samt den gjennomgående kvaliteten.

Men på visse ting, synes jeg de bare er dyre, og du får like bra om ikke bedre for for lavere pris. Men nå er det jo litt smak og behag. F.eks er Bosch sin GST 135 stikksag bedre enn festool sin som koster ca 500kr mer.

Festool er jo også sære og lite glade i forhandlere som offentlig går ut med rabatter osv. Det skal liksom være dyrt. Noe er også hinsides dyrt uten at kvaliten er noe bedre også.

Så alt ialt synes jeg festool er som alle andre. De har sine gode sider, og de har sine dårlige. Så man må kjøpe det man liker og velge det man synes er best. Jeg kjøper verktøyet av den produsenten som er best på pris/ytelse av det jeg skal ha der og da, det er viktigere for meg enn navnet og fargen på verktøyet.
  (trådstarter)
   #6
 5 112     Troms     0
Får håpe at den drillen deres er bra da. Veil pris på den Makita BDF451RFE er jo 6900,- og veil pris på Festool T15+3 er 5970,-

Eneste ulempen med Festool som jeg ser det er at deres varer svært sjelden er på kampanje i motsetning til de andre merkene.

Er Festodrillen 60% så bra som dykksaga TS55 så er det mer enn godt nok for meg!
Signatur
   #7
 3 233     Vestfold     0
Jeg tviler på du blir skuffa. Verktøy i den prisklassen skuffer vel sjelden voldsomt, bare det at man kanskje kan ha betalt mer enn man behøver noen ganger.

Veiledende priser kan man ikke se på. BDF451 betalte jeg 3700 for selv på bauhaus. Da synes jeg ikke den festoolen er verdt så mye mer, selv om vi snakker to forskjellige "typer". Makita BDF452 som er mer i samme gate betalte jeg 3500 for her i Norge også, så jeg synes ikke festoolen gir meg veldig mye mer for de nesten 2 lappene mer.

Eneste jeg synes er er dumt med T15+3 er det enormt klumpete batteriet Tongue

  (trådstarter)
   #8
 5 112     Troms     0
Enig med deg. BDF451 er veldig mye mer kraftig enn T15+3, men har ikke behov for den kraften, men mer for en maskin som er mer "fintfølende", noe jeg mener Festoen er. I tillegg til langt lavere vekt selvsagt. Den BDF452 kikket jeg på, men mener den veier noe mer?

Dog, Festo har sære systemer, men de er gjennmtenkte og den service Motek gir er verdt noen kroner mer, men kanskje ikke 2 lapper nei. det er vel galskapen som slår inn.
ga ikke mer enn 1700,- for min BDF451 og solgte den nå for 3000,-
Signatur
   #9
 3 233     Vestfold     0
Ja, de sier jo festool er en sjukdom, har du først fått den blir du aldri kvitt den :P

BDF452 veier 1.7Kg, så det er vel litt mer, men det er en veldig hendig og sterk den maskinen og. Fordelen med festool er jo de ulike "chuckene", klart det er kjekt. Men da må en se om man vil betale 2K ekstra. Synes det da nesten er bedre med en drill og en skrutrekker. Har jo nok av driller og trekkere her, så slippern å skifte om så ofte, selv om det går kjapt på festoolen.

Akkurat når det gjelder batteridriller har jeg personlig aldri sett tester der de har vinni. De blir rett og slett for dyre når pris spiller litt rolle. Kampanjer er som jeg sier fysj i festool leiern, der er det veiledene som skal gjelde, så bare lokal personlig rabatt er stort sett å oppdrive. Men ser en bort fra pris så er det noe av det beste man kan finne.
   #10
 21     Molde     0
Har Festool sin T15+3 , sirkelsaga med skinne, overfres Of1400 og støvsuger 22 ctl.
Er veldig fornøyd, men det koster en del å kjøpe til tilleggsutstyr som feks. annlegget som muliggjør å bruke fresen til styreskinna koster ca 700,- + mva.
Litt for dyrt egentlig.
Har sett en del på arbeidsbordet (mft 3) virker som et genialt arbeidsbord.
Liker også fastspennings verktøyet til det bordet. Lurer på å lage meg et bord av mdf30mm, der jeg lager tilsvarende hull for feste av fastspennings verktøyet til festool.
Signatur