Men de har elektronisk moment, børsteløs motor. Du får dermed svært nøyaktige momenter, og stille gange. Dette er driller for de som monterer fine møbler, kjøkken og annet som krever presisjon.
Joda, jeg ser på en måte argumentene, men å gi like mye eller mer for en drill som ikke klarer å hamle opp med en 4 år gammel "billigdrill" når det gjelder styrke blir for meg litt rart...
Da hjelper det lite hvor fine fargene er, eller hvor nøyaktig momentet er. Det største argumentet vil vel kanskje være at den er mer lydløs, men når man skal bygge hus/veranda eller befinner seg på en arbeidsplass, så er ikke akkurat støy fra drillen den som sjenerer meg mest.
Men det kan vel være en annen grunn til at dem ikke støyer like mye også kanskje? Som feks. det faktum at man ikke har tatt ut maks effekt av hva som er mulig? Med det så tenker jeg på den lave oppgitte styrken i forhold til andre proffdriller.
Her snakker vi ikke om 2-3NM. men nesten halvparten av den styrken en annen proffdrill klarer, og attpåtill på ett lavere turtall. (Dette gjelder da 10.8V versjonen)
Siden ett 10.8V batteri har mulighet til å gi 30NM. styrke hos bosch, så er det jo rart at Festool kun har fått ut 16NM. med samme batteri?
Enten er det spart på innmaten, eller så har dem brukt for "fine" deler slik at lydnivået reduseres (og styrken svekkes)
Uansett så virker dette som en feil kombinasjon for min del.
Uansett så virker dette som en feil kombinasjon for min del.
Da er det bare å la være å kjøpe, værre er det ikke;)
Selv har jeg Bosch 10.8v, Makita 18v og Festool 10.8v på vei fra USA (har lånt av en kompis for å teste). Festool er den smootheste av de, Makitaen er kraftigst og Boschen er minst og lettest. Alt til sitt bruk. Eksenterchuck og vinkelchucken til Festool er geniale saker.
Skal man ha rå kraft, veldig solide saker osv så er nok ProTool mer aktuelt enn Festool (tror det er samme produsent som Festool, bare et annet navn, men ikke helt sikker). ProTool har for øvrig slagskrutrekker i sortimentet sitt også. Det er "byggeplassaker" som ser ut som de har tenkt å overleve neste atomkrig. Også veldig dyre, selvsagt...
Joda, jeg kommer nok ikke til å kjøpe Festool med de spesifikasjonene. For meg så er skrikende farger og behagelig lydnivå ikke ett argument for å velge Festool.
Prøver bare å finne noen argumenter i fordel for Festool, men så langt føler jeg det blir litt vagt...
du kan ikke bare sitte å se på spesifikasjonen til hver enkelt produsent, alle oppgir på en egen måte med enkelte kriterier oppfyllt! Det varierer mye i hvordan de oppgir nm. Ta f.eks en hilti te 70 som er oppgitt til usle 11 joule på max/100%, har selv en dewalt 25701 k sds max en annen kombi i samme klassen den er oppgitt til 14 joule. Ut fra tallene skulle du fort kunne tro at dewalten er den som virker best pga høyere slagenergi, men det er langt fra slik. Har tilgang på en te 70 på jobb og jeg blir stadig like imponert over krafta i den i forhold til dewalten. Har testet begge med en 32mm bor i samme blokka og det er ikke tvil om at hiltien kjører ifra selv om den har mindre slagenergi. Riktignok er kraftigere driller på markedet, men til de rette jobbene kommer ingen opp på siden i forhold til presisjon. Ta f.eks å prøv en kapex med støvsuger og så en gcm8s så vil du få en aha opplevelse. Har selv bosch saga å den funker bra, men etter å ha prøvekjørt en kapex så blir det slik at jeg vet det finnes, det savnes og det ønskes :)
Joda, jeg kommer nok ikke til å kjøpe Festool med de spesifikasjonene. For meg så er skrikende farger og behagelig lydnivå ikke ett argument for å velge Festool.
Prøver bare å finne noen argumenter i fordel for Festool, men så langt føler jeg det blir litt vagt...
Utover ekstentercuck og vinkelchuck er det vel ikke noe spesielt med batteridrillene deres utover presis momentinnstilling noe sikkert også andre kan ha. Batteridrill handler også mye om ergonomi - folk har ulike former på hendene og det kan variere hva som føles bra eller ikke. For meg føltes Festool-saken helt suveren, men kjenner folk som er helt uenige i den påstanden. Smaken er som baken.
Festool er (for) dyrt, men systemtenkningen er rimelig unik - alt passer til alt og de har en del smarte løsninger som ikke alle andre har. Det eneste virkelig unike verktøyet Festool har er vel Domino-fresen, har ikke sett noen annen produsent som har et lignende konsept.
Hele denne diskusjonen blant amatører er egentlig litt bonk - uansett hva man velger får man gjort jobben greit. Det finnes folk som lever et langt liv som profesjonell med utstyr fra Bosch, Makita, Milwaukee, DeWalt osv osv ergo burde en hobbybruker klare seg greit med tilsvarende.
For min del går det også litt på at jeg har mer penger enn tid og således har en viss betalingsvilje for ting som øker sannsynligheten for et presist resultat med en gang. Har dog handlet en del brukt og fra USA, så jeg har ikke betalt nor i nærheten av norsk pris for sakene mine. Så langt ser handlelisten min slik ut:
Kapex sag 8000 (på finn.no) Dykksag, støvsuger og longlifte-pose samt munnstkker 6000 (på finn.no) T12+3 batteridrill med eksenterchuck og vinkelchuck 2750 (fra USA) Diverse tilbehør (sagblad osv) fra USA for ca halv norsk pris.
Skal også ha Domino-fresen og kanskje en slipemaskin, de regner jeg med å kjøpe fra Tyskland med mindre jeg får en bra deal i Norge.
Joda, jeg kommer nok ikke til å kjøpe Festool med de spesifikasjonene. For meg så er skrikende farger og behagelig lydnivå ikke ett argument for å velge Festool.
Prøver bare å finne noen argumenter i fordel for Festool, men så langt føler jeg det blir litt vagt...
Argument; Prøv feks dykksagen, og du er hekta. ;)
Ikke kjøpt inn enda, men kommer nok garantert i hus.
Joda, jeg kommer nok ikke til å kjøpe Festool med de spesifikasjonene. For meg så er skrikende farger og behagelig lydnivå ikke ett argument for å velge Festool. Prøver bare å finne noen argumenter i fordel for Festool, men så langt føler jeg det blir litt vagt...
Gjør du egentlig det? Jeg tror du gjør akkurat det de fleste av oss gjør når vi har kjøpt noe kult. Vi sitter og leser positive ting om kjøpet, for å forsterke følelsen av å ha gjort et godt valg. Og det har du gjort, uansett hvor mye det snakkes om Festool.
Men som Festooholiker, klarer jeg ikke å la dette gå ubesvart - jeg må nesten få forsvare Festool litt også.
Jeg synes du begynner i feil ende når du sammenligner 10.8V-drillene, og klager på at det ikke finnes slagtrekkere i Festool-sortimentet. Det er ikke vanlig å få festool-syken med å prøve drillene, så jeg vil heller begynne med en sag og støvsuger. Se først hva en dykksag er, om du ikke har vært borti det før: http://www.klikk.no/bolig/bonytt/article538655.ece
Jeg startet med å kjøpe TS55 dykksag og CTL26E støvsuger, og det første gliset da jeg så kuttkvaliteten er det vanskelig å slå. Og da jeg så meg rundt og så hvor lite støv som lå i rommet, så var forelskelsen komplett. Etterhvert har jeg komplettert med flere verktøy som i utgangspunktet er støvete (gjærsag, stikksag, domino, overfres, pussemaskin), men som Festool har gjort noe lurt med for å redusere disse problemene. Jeg har ikke tall/data på dette, men jeg drar en FrP og postulerer at Festool er best på støvhåndtering.
Du sier at støy ikke sjenerer deg på en arbeidsplass, så da synes du vel at støv hører med også. Men det gjør ikke det - i alle fall ikke i mitt lille snekkerverksted på ca 10kvm.
Studies in Australia and elsewhere have linked wood dust in workplaces to asthma, bronchitis, lung, sinus and throat irritations, shortness of breath and skin problems. The IARC (International Agency for Research into Cancer), after researching nasal cancer among woodworkers in Europe, has classified wood dust a human carcinogen.
Wood dust from timbers such as beech and oak, which is fine enough to be inhaled, are known to cause cancer. Other species such as, birch, mahogany, teak and walnut may also be capable of causing nasal cancer. As this is a rare form of cancer, the risk is small and generally restricted to the finishing trades where the dust is fine.
Freshly cut trees contain large amounts of microbes, mainly moulds. The number of these increase if the logs are stored outside and under moist or humid conditions.
Så jeg betaler gladlig noen kroner for fantastisk gode verktøy, som i tillegg gir meg bedre arbeidsmiljø. Som andre også sier, og dette går igjen i hele denne tråden om du gidder å lese den, så har Festool mange flotte detaljer og verktøyene fungerer sammen i et godt gjennomtenkt system. Da tenker jeg på støvavsug, skinner, arbeidsbord osv.
Når det gjelder drill, så hadde jeg egentlig tenkt å styre langt unna. Jeg hadde en Makita BDF 452 som jeg var kjempefornøyd med, og Festool-drillene var stygge. Men så kom det en snikende tanke i bakhodet - om drillen bare er halvparten så god som de andre verktøyene... Så jeg gikk på en smell, og jeg _elsker_ den drillen (T18+3). Ergonomien er fantastisk, kraften og lyden er super. Makitaen som i utgangspunktet er kraftigere viste seg å ikke være det, og ligger bare i kofferten. Jeg trodde det var greit å ha to driller, så jeg slapp å bytte mellom bor og bit, men centrotec- og fastfix-systemet gjør det overflødig. Det finnes kraftigere driller fra flere leverandører, men denne er kraftig _nok_. Den gjør alle oppgaver med glans, og har unike detaljer med hurtigfester og vinkel/eksenter-chucker som de fleste andre kan se langt etter.
Nå har jeg nevnt lyd også, noe du avfeier som en del av gamet på en arbeidsplass. Men lyd skapes av noe. Dette "noe" har en tendens til å lage vibrasjoner, og vibrasjoner ønsker man å redusere i verktøy en skal jobbe med i timevis.
Men det skal sies, at når vi amatører skal leke proffer i verktøyveien, så scorer ikke Festool veldig godt på pris/ytelse - der er det lite som slår f.eks. blå Bosch. Og Festool vinner sjelden verktøytester, fordi slike tester stort sett retter seg mot et segment hvor pris ikke er til å komme utenom.
Jeg er uansett en fan med grønn feber. For meg er det mer enn verdt det. Jeg lukker øynene og ser helst ikke på kontoutskriften, men jeg storkoser meg i mitt lille snekkerverksted.
Siste redigering: Thursday, May 19, 2011 9:56:55 AM av CmdrKeen
Hadde en episode med et Festool-verktøy som ga meg litt bakoversveis hva styrken til disse små grønn-jævlene angår. Jobben var å slipe ned trappa i huset, byggeår 1927. Alt treverk i huset er beinhardt, f.eks. sliter elektrikerne når Letti-klammer skal bankes inn i vegg. Verktøyet jeg brukte var denne maskinen fra Festool. Maskinen går på trykkluft, paden måler 150 mm. og har et utslag/kast på 7 mm.
Da jobben med inntrinnene var ferdig stod, opptrinnene for tur. Problemet var at trappa har trappeneser og avstanden mellom disse og inntrinnene var 145 mm. og paden som nevnt 150 mm. Løsningen, trodde jeg, var å skjære i paden for å gjøre denne mindre. Som tenkt, så gjort. Kontrollerte deretter at padden fikk plass mellom mellom nese og inntrinn, noe den gjorde. Kappet også til slipepapir i samme str. som pad.
So far so good :)
Kan nevne at at jeg er særs fortrolig med dette verktøyet, etter jevnlig å ha brukt det i snart 15 år. De 4-5 første trinnene gikk greit. Så smalt det. Rondellen har som nevnt et utslag på 7 mm. og plutselig slo kanten av padden bort i, hva vet jeg, trinn eller nese.
Maskinen er egentlig idiotsikker i bruk, da den ganske enkelt stopper når hendelen på toppen slippes. Jeg ble imidlertid helt satt ut når maskinen begynte å gå som ballen på et flipperspill mellom trappenese og inntrinn. Maskinen gjør 16.000 kast pr. min, og i steden for å slippe hendelen ble jeg "hengende", eller dratt etter maskinen som jobbet ufortrødent videre i samme tempo som om ingen ting hadde skjedd. Selvsagt slapp jeg etter noen få sekunder, men akk for sent. Padden på maskinen knuste både trinn og nese.
Har faktisk aldri tidligere falt meg inn hvilke krefter som bor i den lille grønne jævel'n. Det værste var at jeg er helt sikker på at jeg hørte den lå i trappa og lo av meg etterpå... ;D ;D Ja, det er sant !
Moralen må være at Festool alltid ler sist og best.
Jeg tror ærlig talt ikke at det er så voldsom stor forskjell på driller som Makita/Bosch/Dewalt etc. Fargene er forskjellige selvsagt, samt de tekniske spesifikasjonene. Den ene drillen vinner den ene testen og den andre vinner andre tester.
Poenget er at jeg valgte å kjøpe en drill fra en annerkjent produsent og som har mange gode skussmål, og da var det til slutt Bosch som falt i smak. Kunne like godt vert Makita eller andre merker, men de butikkene jeg var i hadde i hovedsak Bosch og derfor så ble det nettopp det til slutt.
Jeg skal ikke ta fra Festool entusiaster her inne gleden, og det klarer jeg vel heller ikke, men det er bare ikke snakk om at jeg kjøper en drill fra den kanten.
har dog hørt mye godt om poleringsmaskinen dems fra entusiaster, men har ikke testet den selv. Det er da altså i hovedsak drillene jeg drar frem i denne lille diskusjonen og ikke de andre maskinene.
Dog er jeg på utkikk etter en kablet stikksag/multimaskin ala Dremel/Vinkelsliper. Hva er det festoll har av disse som er top of the line?
Joda, jeg ser på en måte argumentene, men å gi like mye eller mer for en drill som ikke klarer å hamle opp med en 4 år gammel "billigdrill" når det gjelder styrke blir for meg litt rart...
Da hjelper det lite hvor fine fargene er, eller hvor nøyaktig momentet er.
Det største argumentet vil vel kanskje være at den er mer lydløs, men når man skal bygge hus/veranda eller befinner seg på en arbeidsplass, så er ikke akkurat støy fra drillen den som sjenerer meg mest.
Men det kan vel være en annen grunn til at dem ikke støyer like mye også kanskje?
Som feks. det faktum at man ikke har tatt ut maks effekt av hva som er mulig? Med det så tenker jeg på den lave oppgitte styrken i forhold til andre proffdriller.
Her snakker vi ikke om 2-3NM. men nesten halvparten av den styrken en annen proffdrill klarer, og attpåtill på ett lavere turtall. (Dette gjelder da 10.8V versjonen)
Siden ett 10.8V batteri har mulighet til å gi 30NM. styrke hos bosch, så er det jo rart at Festool kun har fått ut 16NM. med samme batteri?
Enten er det spart på innmaten, eller så har dem brukt for "fine" deler slik at lydnivået reduseres (og styrken svekkes)
Uansett så virker dette som en feil kombinasjon for min del.
Da er det bare å la være å kjøpe, værre er det ikke;)
Selv har jeg Bosch 10.8v, Makita 18v og Festool 10.8v på vei fra USA (har lånt av en kompis for å teste). Festool er den smootheste av de, Makitaen er kraftigst og Boschen er minst og lettest. Alt til sitt bruk. Eksenterchuck og vinkelchucken til Festool er geniale saker.
Skal man ha rå kraft, veldig solide saker osv så er nok ProTool mer aktuelt enn Festool (tror det er samme produsent som Festool, bare et annet navn, men ikke helt sikker). ProTool har for øvrig slagskrutrekker i sortimentet sitt også. Det er "byggeplassaker" som ser ut som de har tenkt å overleve neste atomkrig. Også veldig dyre, selvsagt...
http://www.protool.de/Seiten/index.aspx
For meg så er skrikende farger og behagelig lydnivå ikke ett argument for å velge Festool.
Prøver bare å finne noen argumenter i fordel for Festool, men så langt føler jeg det blir litt vagt...
Ta f.eks en hilti te 70 som er oppgitt til usle 11 joule på max/100%, har selv en dewalt 25701 k sds max en annen kombi i samme klassen den er oppgitt til 14 joule. Ut fra tallene skulle du fort kunne tro at dewalten er den som virker best pga høyere slagenergi, men det er langt fra slik.
Har tilgang på en te 70 på jobb og jeg blir stadig like imponert over krafta i den i forhold til dewalten. Har testet begge med en 32mm bor i samme blokka og det er ikke tvil om at hiltien kjører ifra selv om den har mindre slagenergi.
Riktignok er kraftigere driller på markedet, men til de rette jobbene kommer ingen opp på siden i forhold til presisjon.
Ta f.eks å prøv en kapex med støvsuger og så en gcm8s så vil du få en aha opplevelse. Har selv bosch saga å den funker bra, men etter å ha prøvekjørt en kapex så blir det slik at jeg vet det finnes, det savnes og det ønskes :)
Utover ekstentercuck og vinkelchuck er det vel ikke noe spesielt med batteridrillene deres utover presis momentinnstilling noe sikkert også andre kan ha. Batteridrill handler også mye om ergonomi - folk har ulike former på hendene og det kan variere hva som føles bra eller ikke. For meg føltes Festool-saken helt suveren, men kjenner folk som er helt uenige i den påstanden. Smaken er som baken.
Festool er (for) dyrt, men systemtenkningen er rimelig unik - alt passer til alt og de har en del smarte løsninger som ikke alle andre har. Det eneste virkelig unike verktøyet Festool har er vel Domino-fresen, har ikke sett noen annen produsent som har et lignende konsept.
Hele denne diskusjonen blant amatører er egentlig litt bonk - uansett hva man velger får man gjort jobben greit. Det finnes folk som lever et langt liv som profesjonell med utstyr fra Bosch, Makita, Milwaukee, DeWalt osv osv ergo burde en hobbybruker klare seg greit med tilsvarende.
For min del går det også litt på at jeg har mer penger enn tid og således har en viss betalingsvilje for ting som øker sannsynligheten for et presist resultat med en gang. Har dog handlet en del brukt og fra USA, så jeg har ikke betalt nor i nærheten av norsk pris for sakene mine. Så langt ser handlelisten min slik ut:
Kapex sag 8000 (på finn.no)
Dykksag, støvsuger og longlifte-pose samt munnstkker 6000 (på finn.no)
T12+3 batteridrill med eksenterchuck og vinkelchuck 2750 (fra USA)
Diverse tilbehør (sagblad osv) fra USA for ca halv norsk pris.
Skal også ha Domino-fresen og kanskje en slipemaskin, de regner jeg med å kjøpe fra Tyskland med mindre jeg får en bra deal i Norge.
Argument;
Prøv feks dykksagen, og du er hekta. ;)
Ikke kjøpt inn enda, men kommer nok garantert i hus.
Thermia Atria 8Kw pumpe, Uponor vb varme
Gjør du egentlig det? Jeg tror du gjør akkurat det de fleste av oss gjør når vi har kjøpt noe kult. Vi sitter og leser positive ting om kjøpet, for å forsterke følelsen av å ha gjort et godt valg. Og det har du gjort, uansett hvor mye det snakkes om Festool.
Men som Festooholiker, klarer jeg ikke å la dette gå ubesvart - jeg må nesten få forsvare Festool litt også.
Jeg synes du begynner i feil ende når du sammenligner 10.8V-drillene, og klager på at det ikke finnes slagtrekkere i Festool-sortimentet. Det er ikke vanlig å få festool-syken med å prøve drillene, så jeg vil heller begynne med en sag og støvsuger. Se først hva en dykksag er, om du ikke har vært borti det før: http://www.klikk.no/bolig/bonytt/article538655.ece
Jeg startet med å kjøpe TS55 dykksag og CTL26E støvsuger, og det første gliset da jeg så kuttkvaliteten er det vanskelig å slå. Og da jeg så meg rundt og så hvor lite støv som lå i rommet, så var forelskelsen komplett. Etterhvert har jeg komplettert med flere verktøy som i utgangspunktet er støvete (gjærsag, stikksag, domino, overfres, pussemaskin), men som Festool har gjort noe lurt med for å redusere disse problemene. Jeg har ikke tall/data på dette, men jeg drar en FrP og postulerer at Festool er best på støvhåndtering.
Du sier at støy ikke sjenerer deg på en arbeidsplass, så da synes du vel at støv hører med også. Men det gjør ikke det - i alle fall ikke i mitt lille snekkerverksted på ca 10kvm.
Så jeg betaler gladlig noen kroner for fantastisk gode verktøy, som i tillegg gir meg bedre arbeidsmiljø. Som andre også sier, og dette går igjen i hele denne tråden om du gidder å lese den, så har Festool mange flotte detaljer og verktøyene fungerer sammen i et godt gjennomtenkt system. Da tenker jeg på støvavsug, skinner, arbeidsbord osv.
Når det gjelder drill, så hadde jeg egentlig tenkt å styre langt unna. Jeg hadde en Makita BDF 452 som jeg var kjempefornøyd med, og Festool-drillene var stygge. Men så kom det en snikende tanke i bakhodet - om drillen bare er halvparten så god som de andre verktøyene... Så jeg gikk på en smell, og jeg _elsker_ den drillen (T18+3). Ergonomien er fantastisk, kraften og lyden er super. Makitaen som i utgangspunktet er kraftigere viste seg å ikke være det, og ligger bare i kofferten. Jeg trodde det var greit å ha to driller, så jeg slapp å bytte mellom bor og bit, men centrotec- og fastfix-systemet gjør det overflødig. Det finnes kraftigere driller fra flere leverandører, men denne er kraftig _nok_. Den gjør alle oppgaver med glans, og har unike detaljer med hurtigfester og vinkel/eksenter-chucker som de fleste andre kan se langt etter.
Nå har jeg nevnt lyd også, noe du avfeier som en del av gamet på en arbeidsplass. Men lyd skapes av noe. Dette "noe" har en tendens til å lage vibrasjoner, og vibrasjoner ønsker man å redusere i verktøy en skal jobbe med i timevis.
Men det skal sies, at når vi amatører skal leke proffer i verktøyveien, så scorer ikke Festool veldig godt på pris/ytelse - der er det lite som slår f.eks. blå Bosch. Og Festool vinner sjelden verktøytester, fordi slike tester stort sett retter seg mot et segment hvor pris ikke er til å komme utenom.
Jeg er uansett en fan med grønn feber. For meg er det mer enn verdt det. Jeg lukker øynene og ser helst ikke på kontoutskriften, men jeg storkoser meg i mitt lille snekkerverksted.
Da jobben med inntrinnene var ferdig stod, opptrinnene for tur. Problemet var at trappa har trappeneser og avstanden mellom disse og inntrinnene var 145 mm. og paden som nevnt 150 mm. Løsningen, trodde jeg, var å skjære i paden for å gjøre denne mindre. Som tenkt, så gjort. Kontrollerte deretter at padden fikk plass mellom mellom nese og inntrinn, noe den gjorde. Kappet også til slipepapir i samme str. som pad.
So far so good :)
Kan nevne at at jeg er særs fortrolig med dette verktøyet, etter jevnlig å ha brukt det i snart 15 år. De 4-5 første trinnene gikk greit. Så smalt det. Rondellen har som nevnt et utslag på 7 mm. og plutselig slo kanten av padden bort i, hva vet jeg, trinn eller nese.
Maskinen er egentlig idiotsikker i bruk, da den ganske enkelt stopper når hendelen på toppen slippes. Jeg ble imidlertid helt satt ut når maskinen begynte å gå som ballen på et flipperspill mellom trappenese og inntrinn. Maskinen gjør 16.000 kast pr. min, og i steden for å slippe hendelen ble jeg "hengende", eller dratt etter maskinen som jobbet ufortrødent videre i samme tempo som om ingen ting hadde skjedd.
Selvsagt slapp jeg etter noen få sekunder, men akk for sent. Padden på maskinen knuste både trinn og nese.
Har faktisk aldri tidligere falt meg inn hvilke krefter som bor i den lille grønne jævel'n. Det værste var at jeg er helt sikker på at jeg hørte den lå i trappa og lo av meg etterpå... ;D ;D Ja, det er sant !
Moralen må være at Festool alltid ler sist og best.
Resultatscore i kamp : Festool - Trapp 1 - 0
Jeg tror ærlig talt ikke at det er så voldsom stor forskjell på driller som Makita/Bosch/Dewalt etc. Fargene er forskjellige selvsagt, samt de tekniske spesifikasjonene. Den ene drillen vinner den ene testen og den andre vinner andre tester.
Poenget er at jeg valgte å kjøpe en drill fra en annerkjent produsent og som har mange gode skussmål, og da var det til slutt Bosch som falt i smak. Kunne like godt vert Makita eller andre merker, men de butikkene jeg var i hadde i hovedsak Bosch og derfor så ble det nettopp det til slutt.
Jeg skal ikke ta fra Festool entusiaster her inne gleden, og det klarer jeg vel heller ikke, men det er bare ikke snakk om at jeg kjøper en drill fra den kanten.
har dog hørt mye godt om poleringsmaskinen dems fra entusiaster, men har ikke testet den selv. Det er da altså i hovedsak drillene jeg drar frem i denne lille diskusjonen og ikke de andre maskinene.
Dog er jeg på utkikk etter en kablet stikksag/multimaskin ala Dremel/Vinkelsliper.
Hva er det festoll har av disse som er top of the line?