slt
   #21
 699     0
Har akkurat startet med å bygge hus. Er det noen som har noen tips angående kjøp av byggevarer fra Tyskland, Polen eller andre land hvor byggevarene er billigere enn i Norge


Byggahus

   #22
 53     0
til kthomash

Snekkerne er hjemme på ferie i 2 uker. Før de dro var det klart for elektriker og rørlegger. Når de kommer tilbake har de fortsatt mye jobb å gjøre utvendig, så om alt ikke her ferdig når de er tilbake så har de nok å gjøre likevel. Ja vi har norsk ansvarshavende med lokal godkjenning, kommunen krever det.

til ibsen

Jeg har forsøkt Tongue å svare på pm fra deg.. fått svar?

Alt går veldig bra og etter planen :)

Ingen problemer med papirene inn til norge. Vi brukte spedisjonsfirma på Svinesund. Det er ingen toll på hus, men vanlig moms betaler du.

Alt har gått på skinner hele veien. Vi har hatt nerver og vært spente, men hele tiden uten grunn. Fabrikken hadde en liten misforståelse angående noe innvendig panel, så vi får en annen enn vi ønsket. Det er største problemet som har oppstått. De ønsket derfor å gjøre oss fornøyde så nå får vi all panelen ferdig grunnet uten ekstra kostnad.
Vi er bare superfornøyde. De er jo ikke ferdige enda så ting kan fortsatt skje.. men vi har fått stor tillitt til de.

Skal dere bygge stort eller lite? Det er jo en del kostnader bundet til frakt, kran og losji for snekkerne. Det er mest å spare jo større prosjektet er!

Har de du vil bygge med nettside?
   #23
 3     0

Noen som har erfaringer med å handle f.eks fliser, kjøkken innredning, gulv å lignende fra utlandet? Hvor skal man lete, og er det mye å spare på det?

Jeg å min samboer er på utkikk etter hus, og det er stort sett eldre hus med litt oppussings behov som er til salgs.   
   #24
 118     0
hus- milla:
Hvordan går bygginga?
Er du fornøyd med resultatet?
Måtte du sette opp grunnmur, eller satte de den opp?

Lurer litt på dette selv :)

-Kjell
Signatur
   #25
 4 156     Oslo Vest     0
Når man importerer veggelementer i fra utlandet så MÅ det foreligge enten en internasjonal godkjennelse eller norsk godkjennelse. Det går helt greit å ta de inn uten dette, MEN får du et tilsyn kan man i værste fall måtte rive hus/hytte. Vi har overtatt et prosjekt med tre hytter hvor den ene må rives og taket på de to andre må forsterkes, noe som koster oss ca kr. 700.000,-

Videre MÅ dere sørge for at vegger og ikke minst takkonstruksjoner er prosjekter og kontrollert, og det må dokumeteres at det er gjort iht norsk ansvarsrett. Videre hadde jeg ventet med å betale til man har gjort jobbeb/levert og det er kontrollert.

Husk også at man må bruke norske ansvaretter for å sette opp og rørlegger som er autorisert i Norge. Elektrikeren må også være godkjent av DSB.

Jeg har BARE DÅRLIGE erfaringer med Baltikum, men dersom dere passer på, og gjerne allierer dere med en norsk rådgiver kan det gå veldig bra og dere kan spare penger. Men følg med på hva som skjer, uansett hvem dere handler fra.

Lykke til!  Smile
Siste redigering: 11. januar 2009 13:22:43 av incognito
Signatur
   #26
 49     0

Når man importerer veggelementer i fra utlandet så MÅ det foreligge enten en internasjonal godkjennelse eller norsk godkjennelse...


Hvem gir slike godkjennelser? Finnes det virkelig et system for sånt? Jeg trodde det holdt lenge at man kunne dokumentere at veggelementene tilfredsstiller kravene i pbl.
   #27
 4 156     Oslo Vest     0
Fremgår av TEK kap 5. Det er Sintef som gir denne godkjennelsen, dersom produsent (som må være i et EU/EØS land) ikke har en internasjonal godkjennelse.

Her i Oslodistriktet har pbn blitt strenge på denne type dokumentasjon og ber om å få den fremlagt selv om det ikke tas tilsyn.
Signatur

   #28
 53     0
Hei Kjell

Huset er kjempe fint det, vi er veldig fornøyde!
Vi er fortsatt ikke ferdig innvendig så vi har ikke flyttet inn enda, men om et par mnd så håper jeg vi er inne:)

Grunnmur satt vi opp selv.

Tror det er ganske vanskelig tider på fabrikken nå pga finanskrisen. De leverer jo det meste til skandinavia. Har ikke snakket med de siden november, de er jo ferdige med oss. De er kjempe flinke og har dyktige snekkere så håper de klarer seg gjennom krisen.
   #29
 52     0
Hei Hus- Milla! Jeg har akkurat fått er tilbud fra Liskandas på skissene jeg sendte over. Virker egentlig veldig bra; greie priser - enormt mye bedre enn hva norske produsenter kan tilby - raske, gode tilbakemeldinger på alle mulige spørsmål. De virker veldig fleksible; det virker som du kan få det du vil ha av vinduer, dører og annet byggmateriale, samt at du får så tykke vegger som du ønsker.

Vet du om de har en internasjonal godkjennelse, slik "incognito" nevner?
   #30
 53     0
Hei Elvis:)

De er veldig fleksible! Vi har fått alt vi har bedt om. De er veldig god på service, gjør alt for å tilfredstille dine ønsker.
Internasjonal godkjenning har jeg ikke hørt om.. men de følger norsk standard og er veldig godt kjent med norske forhold. Vi har brukt en veldig flink norsk byggansvarlig som hele tiden har fulgt opp at de følger de norske standarene. Det har jo skjedd at byggansvarlig ikke har vært helt fornøyd med løsninger som ble gjort,da har de alltid rettet seg etter det.

Vi har fått veldig mye for pengene og kvaliteten på jobben og produktene dems er topp.

Hvis du ønsker mer info eller bilder send meg mail adressa di:)

Hus- milla