jaf
   #11
 6,310     tromsø     0
Vet ikke hva eg skal svare. Den starter å "brenne" innvendig når den setter seg fast. Er 90% sikker på at eg har "knekt" 2 slike til 749,- pr stk http://biltema.no/no/Verktoy/Elverktoy/Borhammer/Borhammer-850-W-17169/
En kjøpt på biltema (blå) og en på europris (gul) (forskjellig farge). Bruker 26mm bor..Så fikk eg denne http://biltema.no/no/Sok/?quicksearchquery=17-076 av han som lærte meg å dele fjell. Han kjøpte en hilti maskin som naturlivis er bedre på grunn av mye fjell. Biltema maskinen har eg repartert med ståltråd( håndtak), og den virker hvis den får litt tid og ikke presses. 2 forskjelige produkter og produsenter.(holdbarhet).Made in cina kan være både "kvalitet" og skrot.Er selv litt gjerrig på vertøy, en trenger jo alt mulig og har ikke plass til det (lager) når eg er ferdig..
Siste redigering: Monday, December 26, 2011 1:44:17 PM av jaf

   #12
 15     Ringerike     0
Har denne sjøl, trofast følgesvenn gjennom flere år.

Det er ikke clutch som slår ut når boret setter seg fast, så når den kiler seg inntil armering eller kiler seg rett før du kommer gjennom så følger den med rundt. Jeg har lagt meg til en vane å enten å bore slik at den dundrer inn i en bjelke, veggen e.l. eller å ha benet helt inntil slik at den ikke får så voldsomt med fart før den treffer Wink Vær klar over at det kan skje slik at du ikke holder for hardt ellers er det lett å strekke muskler i håndledded...

Til hjemmebruk så duger den greit, men jeg håper jo alltid at den går i stykker slik at det kan kjøpes Hilti... selv om den har fungert såpass fint at det kanskje blir den samme en gang til (har tross alt Hilti på jobben om det trengs).

Bruker den stort sett til å bore 18/22mm hull gjennom gulv og vegger for el/data, det er hvertfall ikke noe problem. Og ringboret litt til noe ventilasjon, hull til søylesko osv.
   #13
 740     0

Noen som vet om det er clutch som løser ut som boret kiler seg fast på denne?

http://biltema.no/no/Verktoy/Elverktoy/Borhammer/Borhammer-850-W-17169/

Nei ikke clutch på den. Har slitt ut 1 eller 2 av de. Slitt ut to fra Biltema om de var samme vet jeg ikke.
Brukt til pigging i kjeller. Når jeg boret i sten og det låste seg så slo det litt i håndleddene. Ikke værre enn at de virker enda... ;D
   #14
 598     Midt-noreg     0
Istedet for å vurdere oppgradering fra biltema som tydligvis ikke slurer så sjekk ut denne: http://www.jula.no/borhammer-1500-w-001062 fra Jula. Fattern kjøpte seg en sånn for et par år siden, og vi har brukt den til alt mulig rart, bl.a boring/meisling i knallhardt fjell i mange timer om dagen i en ukes periode, betongborring i leilighet osv. Virkelig å anbefale, godt grep og ikke minst sluring slik at handa ikke ryker.
Signatur
  (trådstarter)
   #15
 10,486     Akershus     0

Har denne sjøl, trofast følgesvenn gjennom flere år.


Hvilken?Jula sin ser ikke dum ut, den. Er det justerbar fart på den?
Signatur
   #16
 598     Midt-noreg     0
Niks, ikke som jeg kjenner til ihvertfall, hehe. Men den kan stilles på slag, slagbor, eller vanlig bor
Signatur
   #17
 1,027     0
Til hjemmebruk så duger den greit, men jeg håper jo alltid at den går i stykker slik at det kan kjøpes Hilti... selv om den har fungert såpass fint at det kanskje blir den samme en gang til (har tross alt Hilti på jobben om det trengs).


Brukte opp to Biltema/Europris-maskiner og fany ut at nei-nå kjøper jeg Hilti. Kom ut fra butikken med 2maskiner; en Hilti og en Milwaukee med omtrent samme spesifikasjoner og beskjed om å prøve de ut og komme tilbake med den jeg ikke ville ha. Kort fortalt-Milwauken ble beholdt..
Milwakue er fasinerede greier, ser jala billig -70talls ut men har en kvalitet og styrke som virkelig imponerer!

  (trådstarter)
   #18
 10,486     Akershus     0

Milwakue er fasinerede greier, ser jala billig -70talls ut men har en kvalitet og styrke som virkelig imponerer!


Min eneste erfaring med merket, er en nå 7 år gammel 12v batteridrill derfra. Fungerer glimrende ennå. Jeg har knapt vært borti noe batteriverktøy som så til de grader holder koken helt til det er slutt på strømmen.Stemmer det at den minste biltema'n ikke har clutch, og ryker fort, mens den litt større har clutch (som slites), og holder lenger?

Jeg har altså fått den minste i julegave, men vurderer om jeg skal bytte den opp et hakk før jeg tar den i bruk. Det er nok enklere enn å få tilbake pengene for den, og gå til Jula.
Signatur
   #19
 202     østfold     0
Hei,
den Jula,n kjøpte jeg for 2 mnd. siden.
Skulle brukes til å ,skrelle, pigge av treull i 5 cm tykkelse på kjellerveggen.Enkel jobb og ikke noe hardkjør.
Motoren brant opp etter 1,5 time.
Sånn var det.
   #20
 26     Østlandet     0
Jeg har en borhammer som ser klin maken ut til Biltema sin, og kommer sikker fra samme fabrikken i Kina.
Min drill er derimot kjøpt hos Bauhaus i Tyskland (kostet der 250,-), og brukes kun i noen leiligheter jeg har der.  Denne har ingen clutch, er grov og grusom, men gjør akkurat det den skal - lager hull i mur som du aldri ville klart med en vanlig slagdrill.
Hjemme i Norge har jeg en blåBosch GBH 2-26 som jeg betalt ca. 2500,-. Kinadrillen kostet altså 10% av Bosch'n. Uansett er jeg ikke tvil om at dersom du skal kjøpe deg en borhammer og bruke denne litt, er Bosch'n verdt 10 ganger'n.  Det slår meg hver gang jeg bruker en av drillene, at av og til får du det du betaler for.