(trådstarter)
   #21
 10,486     Akershus     0
Det er nevnt to forskjellige fra biltema. En 850w og en 900w. Jeg har den minste. Hvilken er det du har?
Signatur

   #22
 22,342     Akershus     1

Jeg har en borhammer som ser klin maken ut til Biltema sin, og kommer sikker fra samme fabrikken i Kina.
Min drill er derimot kjøpt hos Bauhaus i Tyskland (kostet der 250,-), og brukes kun i noen leiligheter jeg har der.  Denne har ingen clutch, er grov og grusom, men gjør akkurat det den skal - lager hull i mur som du aldri ville klart med en vanlig slagdrill.
Hjemme i Norge har jeg en blåBosch GBH 2-26 som jeg betalt ca. 2500,-. Kinadrillen kostet altså 10% av Bosch'n. Uansett er jeg ikke tvil om at dersom du skal kjøpe deg en borhammer og bruke denne litt, er Bosch'n verdt 10 ganger'n.  Det slår meg hver gang jeg bruker en av drillene, at av og til får du det du betaler for.

Jeg hadde glemt Boschen min og synes det var langt å dra for å hente den. Jeg kjøpte en slik maskin på Europris. Den holdt bare til 10-20 3cm dype 8mm hull før slagfunksjonen sa takk for seg, men det var nok. Så var det tilbake til Europris og pengene tilbake...
   #23
 7,685     Bærum     0
Som jeg har skrevet tidligere. Det holder ikke at man får byttet kinarælet. Det er jo frustrende i bruk. Når du skal gjøre en jobb må verktøyet gjøre det det er ment til og ikke minst holde mens man holder på.
  (trådstarter)
   #24
 10,486     Akershus     0
Helt enig i det, men nå har jeg altså fått denne biltema'n, og det er ikke mye jobb den har i vente, så den får duge, evt. om jeg oppgraderer til den litt dyrere.
Signatur
   #25
 26     Østlandet     0

Det er nevnt to forskjellige fra biltema. En 850w og en 900w. Jeg har den minste. Hvilken er det du har?


Det er 850w modellen jeg har. Starter med et smell og det tyter noe smøreguffe ut av den,så man må passe på hva man tar i etter å ha hatt den i hendene.

Da jeg kjøpte blåBoschen syntes jeg denne var dyr og tenkte at dette var litt unødvendig. Skulle bare borre noen hull i betong i forbindelse med bygging av garasje, men hadde dårlig tid med å få dette i orden.
I ettertid angrer jeg ikke et sekund på dette kjøpet, og Boschen har havnet på 3 på topp listen over favorittverktøy. Plutselig ble det å bore/meisle i mur og fjell en lek, den rører maling og blander en bøtte med sement til litt småstøping på et blunk. Kan ikke anbefale nok å gå opp et par prisklasser dersom du har mulighet. Du kommer til å finne mange flere arbeidsoppgaver for borhammeren enn du aner.
  (trådstarter)
   #26
 10,486     Akershus     0
Mulig jeg er pysete, men tar ikke sjansen på borhammer uten sikkerhetsclutch. Jeg fant ut at det var en sånn som var årsaken til et en kollega gikk rundt med mer eller mindre ødelagt håndledd i et års tid, før han til slutt måtte gjennom en omfattende operasjon, og ble bra igjen.


Har kjøpt DENNE
Får se om biltema er interessert i å ta inn den jeg fikk til jul.
Signatur

  (trådstarter)
   #28
 10,486     Akershus     0
Redd du tok feil :-(


Dette er jo bare en slagdrill med litt heftigere slag. Umulig å koble ut drillingen og bare banke :(

Når jeg ser nøyere på bildet, ser jeg jo at vribryteren bare har to posisjoner, men jeg tenkte ikke så langt. Tok det liksom for en selvfølge at en blå bosch har minst samme funksjoner som en billig grønn.
Signatur
   #29
 5,725     0
Min minste Hitatci borhammer tok kvelden sist helg midt i brannveggen i stova (ny ovn & nytt røykrør) med boring og meisling.
Lånte eit svær Hilti fra naboen og den hadde faktisk heller ikkje meisling, så den som måtte leita fram meisel og bruka manuell hammer det var meg.
Så dyrt verktøy har ikkje alltid det ein treng, men eg kan iallefall med god samvittighet ut å kjøpa ny borhammer, for meg vert det 18v oppladbar da eg jobbar mykje ute.
  (trådstarter)
   #30
 10,486     Akershus     0
Vurderte oppladbar jeg også. Tror jeg prøver å få byttet denne opp til en 26, så med ekstra frakt, returfrakt, dyrere drill og greier, kunne jeg nok like gjerne kjøpt en oppladbar bosch til 36V-batteriene jeg har fra før. Ulempen med batteri, er at den blir nødvendigvis tyngre, og en sånn bankemaskin kan jo fort bli tung nok å jobbe med.
Signatur