14,356    29    0  

Hva slags verktøy trenger jeg?

 40     0
Hei

Hei jeg står ovenfor et større oppussings-prosjekt nå og har bestemt meg for og kjøpe det meste av verktøy nå med en gang, så da er mitt spørsmål: Hva trenger jeg? og hva bør jeg kjøpe med batteri og hva bør jeg kjøpe med ledning (eller bør man ha begge deler) Posjektet er renovering av en 1,5etg enebolig utvendig og innvendig.

Jeg har laget meg en liste over hva jeg ser for meg jeg trenger den ser slik ut:
- Makita Kapp/gjærsag som jeg har ifra før
- Kraftig batteridrill
- 14,4V Hitachidrill som jeg har ifra før
- Stikksag
- Sirkelsag
- Bajonettsag
- Kraftig drill med høyt dreiemoment for f.eks mørtelblanding og hullsaging.
- Industristøvsuger
- Kompressor
- Spikerpistol
- Dykkertpistol
- krampepistol
- vinkelsliper
- Fein
- Bordsag

Kom gjerne med tips om merker og typer dere vil anbefale, Selv har jeg sett på Hitctchi sine produkter (Hitachi, MFT og Basso) Synes disse virker veldig prisgunstige. Budsjett ca 30 000.
Siste redigering: Thursday, August 16, 2012 9:10:52 PM av Eggetun

   #1
 837     0
Multimaskin/fein sag, vinkelkutter og en god splittesag. Med det du allerede har listet opp så burde du ha det du trenger:)
   #2
 1,170     Asker     0
Stikksag har jeg aldri hatt bruk for i løpet av flere år med oppussing (flere objekter). Eller kanskje jeg har løst det på andre måter. Spikerpistoler savner jeg heller ikke. Bruker mest skruer. Jeg ville ha byttet ut stikksag og spikerpistoler med bordsag og feinsag.

Forslag til støvsuger: nilfisk multi 20t på Jula. Tar alt fra spon til gipsstøv, men bruk poser.
  (trådstarter)
   #3
 40     0
Takk optimal, det var noen viktige maskiner jeg har tenkt på men glemt og få med i lista. Da har jeg oppdatert listen med Fein, Bordsag og vinkelsliper. Regner med det klarer seg med en 125mm vinkelsliper til det meste.

Mrkozmic: hm trodde spikerpistol var noe som kom godt med jeg. Har man Fein så klarer man seg vel uten stillast. Er det flere her som synes spikerpistol er unødvendig og bruker skruer der man før brukte spikerpistolen?


Da lurer jeg på hvis man bare kan velge en av hver, kjøper man da sirkelsag, bajonettsag og stikksag med ledning eller  batteri. Hvis batteri så tenker jeg på 18v hvor batteri og lærer passer på alle + drill.
   #4
 2,264     0
Jeg er tilhenger av skruer, men bruker fortsatt spikerpistol en del. Til utvendig panel og annet utvendig er spikerpistol overlegent i fart og det blir penere enn skruer som får ett hull etter skruesporet. Hadde heller droppa bordsag. Fein kan tildels erstatte stikksag, men jeg bruker da stikksaga en del enda.
Skal du ha ett verktøysett ville jeg valgt ledning. Da er det klar til bruk hele tiden, og det virker fortsatt om 10 år.
   #5
 672     Bergen     0
Noen ting du bør føye til listen:
- Skruautomat (helst batteri) til skruing av gips dersom du skal ha det (Makita BFR550)
- Dykksag, eller sirkelsag på skinne
- Laser (Bosch Gll3-80P)
- Slagtrekker

Tips til nettdrevet drill med høyt dreiemoment:
http://www.toolstop.co.uk/metabo-be75-16-75nm-compact-high-torque-rotary-drill-in-metabox-with-angle-attachmen-p14801

Har du det du trenger av håndverktøy?
   #6
 3,042     Akershus     0
Bordsag er dyrt, tar mye plass og det er virkelig et nisjeprodukt. Jeg har hatt bruk for det en håndfull ganger, men ganske enkelt gjort jobben med sirkelsag og senere dykksag. Jeg mener det er unødvendig med mindre du har planlagt en helsikes masse splitting av plank. Skal du sette opp råbygg så kan du vurdere en gjerdesag istedet.

Håndsirkelsag trenger du neppe hvis du har dykksag. Dykksag bør du virkelig vurdere istedet for bordsag og håndsirkelsag.

Skrueautomat er gull hvis du skal opp med mye gips. Sykt glad jeg kjøpte min. Handler du en billig og fin Makita-pakke med drill og slagtrekker så kan du komplementere med billig nakenversjon av skruautomat. De fungerer helt utmerket på batteri, men du kan vurdere å handle inn noen ekstra batterier.

Ikke kjøp dobbelt opp av 18V og versjoner på ledning. Du skal ut med en del tusen i "ymse" verktøy etterhvert også og du bruker ikke en stikksag så ofte. Kjøp det meste på ledning. Sterkere og varer lenger.
   #7
 53     Norge     0
er helt uenig med de som mener bordsag er et nisjeprodukt. ser på bordsag som helt essensielt, på lik linje med kapp og gjæringssag. det er ingen tvil om at det hadde kommet høyt opp på prioriteringslista mi i hvert fall, foran alt med luft blant annet.

   #8
 3,210     Vestlandet     0
Skal ikke skryte på meg mye erfaring med bordsag. Men man kan jo kjøpe en billig en da...
   #9
 3,042     Akershus     0
Det eneste bordsagen gjør best er å splitte plank. Plater gjør en dykksag bedre. Så spørsmålet er hvor ofte splitter du plank? Jeg gjør det svært sjelden. Har hatt bruk for dette når jeg har hatt noen lister og noen endebord som trenger en trim, men som sagt, har brukt håndsirkelsag og dykksag til dette.
   #10
 1,170     Asker     0

Det eneste bordsagen gjør best er å splitte plank. Plater gjør en dykksag bedre. Så spørsmålet er hvor ofte splitter du plank? Jeg gjør det svært sjelden. Har hatt bruk for dette når jeg har hatt noen lister og noen endebord som trenger en trim, men som sagt, har brukt håndsirkelsag og dykksag til dette.

Raskere å kappe plater på bordsag enn med dykksag.
har man tenkt å drive med litt snekring etter at man har pusset opp ferdig så er jo det en fin ting å ha. Jeg bruker bordsaga mye mer enn kappsag. Kapper også lister med presisjonsanlegg.
Bordsag med avsug gir mye mindre støv enn kappsag