16,645    51    0  

Hvilket kombisett av verktøy?

 38     Rogaland     0
Hei,

Etter å ha blitt huseier tidligere i vår, har det blitt tydelig at min nåværende "verktøysamling" av et stk. Kinadrill vunnet på basar, og et ikeasett kommer "litt" til kort.

Huset er bygget i 1988, med et loft som ikke er innredet. Dette ønsker selvsagt fruen innredet, og har da utpekt gubben i huset til å streve med dette. Det er lagt opp trapp, og tidligere eier har begynt å legge 22mm sponplategulv på bjelkelaget. I tillegg til gulv, blir det å montere lettvegger, isolere etc.

Utover er dette har jeg et gammelt hundehus som skal rives, og på sikt bygging av en enkel utebod som prosjekter.

Jeg har lest og gravd i forumet her, og ser det som mest sannsynlig at jeg kjøper et sett med 18v batteriverktøy fra en produsent. Antagelig handler jeg fra prishammeren.dk siden jeg har en dansk bekjent som bor i nabolaget, men som reiser til Danmark jevnlig.

Spørsmålet blir da, hvilket sett skal jeg velge? Jeg har sett mest på disse to alternativene:

http://www.prishammeren.dk/shop/hitachi-18-volt-917p.html

http://www.prishammeren.dk/shop/makita-lxt-18-800p.html

Hitachisettet savnet vinkelsliper, men jeg ser ikke helt at det er noe som jeg vil umiddelbart få bruk for. Ingen av settene har stikksag.

Hvilket sett tror dere vil passe best til bruken jeg har? Er det eventuelt andre sett jeg burde vurdere?
Siste redigering: Sunday, September 18, 2011 11:11:04 AM av Logaren

   #1
 433     vestfold     0
Har veldig god erfaring med Makitas 18v verktøy. Makita har et veldig stort utvalg i 18v til relativt gode priser.

Jeg vil anbefale å heller gå for verktøy med ledning når det gjelder vinkelsliper, sirkelsag, bajonettsag.
tror heller ikke en slagskrutrekker er et absolutt must i første omgang.

Kjøp en god batteridrill, en Fein Multimaster og stikksag, sirkelsag, bajonettsag med ledning så kommer du langt på el-verktøy fronten. I tillegg kommer en mengde håndverktøy som vater, hammer, sag og bits og bor i mange dimensjoner osv....
Signatur
   #2
 1,617     Rogaland     0
Bosch har også et rikelig utvalg i 18v familien. Er byggradio et tema, har Bosch markedets desidert råeste radiolader til 14-18v maskiner.
Om ikke radio er et must er vel Makita like bra. Tongue
  (trådstarter)
   #3
 38     Rogaland     0
Jeg tenkte kanskje det kunne vært greit med slagskrutrekkeren til skruene på bjelkelaget med sponplategulvet? Kanskje en god drill gjør jobben like godt uten forborring?
   #4
 876     Ut Mot Havet i Vest!     0
Har selv hatt noe Hitachi verktøy, samt lånt/testet noe av det.  Drill, sirkelsag, lednings-drill, gjæresag, stikksag mm.

Drillen, en 18v sak var ok. Stikksag totalt bortkastet penger, dårlig presisjon, klumpete....
Gjæresagen var ok noen månder, men så startet ting og slarke her og der! Børstene gnistret og sagen tok kvelden.... Ikke noe og samle på etter mitt syn.


Du bør ikke haste, men se an behovet og teste ut ting og hvilke merker du liker.

Hadde heller gått for Makita eller dewalt jeg da (evt. festool om du vil bruke en del mer penger på kvalitets verktøy som du har om ikke livet ut så i hvertfall leenge!).

ps. boshe er kult, men det grønne er ikke og hoppe i taket av. Black & decker kvaltitet på en del av det (B&D er i mine øyner "husmors-verktøy"  ;D :D  )
  (trådstarter)
   #5
 38     Rogaland     0
Da blir det nok Makita. Ser ut som en grei løsning når det gjelder pris/kvalitet. Dog virket Festool dykksag som et gromt verktøy. Kanskje litt overkill til å kappe sponplater dog :p
   #6
 876     Ut Mot Havet i Vest!     0

Jeg tenkte kanskje det kunne vært greit med slagskrutrekkeren til skruene på bjelkelaget med sponplategulvet? Kanskje en god drill gjør jobben like godt uten forborring?


En god akkudrill, 18v fra Makita (eller festo  Tongue ) fixer lett disse skuene vil jeg tro.

   #8
 433     vestfold     0
Slagskrutrekker er et veldig kjekt verktøy. Men jeg tengte mer på at det er dyrt å kjøpe for å bruke en dag eller to for så å ligge å samle støv. En drill har jo litt bredere bruksområde. Det er ikke mange årene siden drillen gjorde jobben til slagskrutrekkeren. Jeg har selv en Makita slagskrutrekker som jeg bruker ofte og jeg angrer ikke på at jeg kjøpte den. Men jeg hadde fint klart meg uten og ville heller valgt å bruke pengene på verktøy som jeg anser som viktigere (feks Fein) om jeg skulle startet "med blanke ark".
Signatur
   #9
 876     Ut Mot Havet i Vest!     0

Hmmm... kunne jo kanskje kjøpt en festool drill, og deretter bare kjøpt en rimelig hitachi sirkelsag på europris...

Denne?: http://www.axminster.co.uk/festool-festool-t18+3-li-cordless-drill-driver-li-ion-18v-plus-(30ah)-prod854620/

Det burde holde til sponplategulvet.


Skal du kjøpe oss Axminster så må du velge denne: http://www.axminster.co.uk/festool-festool-t18+3-li-cordless-drill-driver-18v-set-(30ah)-prod854880/
Pga. at den du linket til (uten vinkel og slikt har em ikke lov til og selge til Norge pga. Motek sitt "monopol".. Men den andre med tileggspakken selger ikke Motek og da har dem lov til og sende/selge til Norge.

Som privat så må du forøvrig ut med 6000 for en slik 18v Festool oss motek. :)
Gjennom firma og du kan sikkert slå av 500 til 1000 kr til..
  (trådstarter)
   #10
 38     Rogaland     0
Er det noe av tilleggsutstyret til denne som er et "must" ?