8 423    10    0  

Hvorfor trenger dere det dyreste utstyret hele tiden?

 738     0
Jeg er jente, og har ikke noe peil. Men skjønner ikke hvorfor en trenger det dyreste utstyret hele tiden (selv om jeg er litt sånn selv). Iallefall på verktøy en bruker i en liten periode. Vet bare det at mine foreldre bygget seg en hytte. De kjøpte en kompressor på Europris og en billig spikerpistol. Den gjorde jobben den, og letta arbeidet deres utrolig. Og om den så hadde gått i stykker nå, så haddet det ikke gjort noe, for nå er hytta ferdig og de trenger den ikke lenger.

Kanskje noe å tenke på....????

   #1
 312     0
Det er definitivt et godt poeng.  Trikset er vel egentlig å kjøpe billig på verktøy du kommer til å bruke sjelden, og så dyrt på ting du bruker ofte.

Det er viktig å ha en bra "basisutrustning" som batteridrill og sirkelsag, og for ikke å glemme en del manuelt verktøy som en god hammer...   Forskjellen på en god og en dårlig hammer kan faktisk være ganske enorm!

Knallbom!!
   #2
 5 116     Troms     0
Du har helt rett, billig verktøy er mer enn bra nok for å enkel bruk. Basisverktøy bør være av meget god kvalitet, men dette betyr ikke at det bør være dyrt. Derfor har vi i denne tråden fokusert på hvor man kan få kjøpt kvalitetsverktøy til en billig penge. Eks USA.

En spikerpistol 50-90mm spiker (ikke dykkertpistol vel og merke) som dine foreldre kjøpte i norge ga de kanskje rundt tusen kroner for hos Europris. Denne pistolen hadde i USA kostet rundt 100 kroner. Mens en derimot svindyr pistol i Norge til flere tusen kroner (som du antakelig mener er dyr) koster i USA under 1000,- kroner inkl frakt til Norge. Derfor blir man kanskje litt lurt av å tro at vi her inne alltid skal ha dyrt verktøy, og det er også riktig, men vi handler jo fra USA og da betaler vi samme pris som dine foreldre ga for sitt utstyr hos Europris  Grin
Signatur
   #3
 1 266     Aust-Agder     0
Jeg er imponert over hvordan byggebob klarer å snike inn noen ord om hvor fantastisk det er å importere verktøy i hver eneste tråd :-)

Men du, "jeg er jente og har ikke noe peil". Det kan hende at vi som vil ha dyrt verktøy heller ikke har peiling - men kjøper oss ut av problemet med å finne bra verktøy.

For min egen del så er det hovedsaklig tre grunner til å kjøpe dyrt verktøy:
- Proffverktøy gjør jobben litt morsommere. Det er i utgangspunktet ikke så utrolig kult å lystre fruens mange innfall om oppussing, men hun vet at jeg logrer litt mer med halen om det er en anledning til å bruke noe kult verktøy.
- Dyrt verktøy pleier å vare lenge. Jeg har tiårsperspektiv på verktøykjøp.
- Proffverktøy gjør at jeg føler meg litt mer som en av mannemennene som jobber med sånt, og litt mindre som den datanerden jeg er.Signatur
   #4
 5 116     Troms     0
Tror mange av oss er akkurat slik. Mange studenter (og andre som lever på lån) kjøper jo dyre flotte merkeklær også uten å hverken ha råd til det eller egentlig ha behov for ei bukse til 3-4000 lapper. Man trenger nok ikke ei "Replay"bukse eller DKNY skjorte/genser etc, men de sier jo selv at de bare "MÅ" ha det for å gli inn i miljøet liksom.....

vel,vel vi har alle våre laster.... ;)

Bukser----verktøy-----merkesko.......er det egentlig forskjell? Vi liker bare holde oss med kvalitet og merker ikke sant....?
Signatur
   #5
 33     0
Nå, man betaler jo faktisk ikke bare for merkenavnet når det kommer til verkøy og maskiner, man får faktisk kvalitet også. Kvalitet koster å kjøpe inn men betaler seg på andre måter:

* Sikkerhet. Jeg var ikke langt unna å få ett fresestål i låret når det knakk rett av. Kjøper ikke lenger fresestål på Clas Ohlson.
* Tid. Du trenger ikke å vente på at Biltema skal åpne og kjøre frem og atter for å klage på maskinen som ikke holt mer enn ti minutter.
* Verdi. Prøv å få noe på bruktmarkedet for en maskin fra Kina! Sammenlign med hvor mye folk betaler for en godt brukt gjerdesag.
* Materialer. Gjett hva jeg sa da jeg fant at min 200-kr stikksag hadde klart å sage i 50 grader isteden for 90 grader da jeg skulle ta opp åpningen for kummen i vår nye benkeplate? Benkeplater koster MYE mer enn en god stikksag!
* Helse. Etter å ha slipt stuegolvet med en Black & Decker slipemaskin tok det mange timer før jeg fikk tilbake følelsen i hendene. De roser seg av å ha plassert gummidutter på håndtaket for å ta opp vibrasjonene. Min nye Festool HAR ikke de vibrasjonene! Den er i tillegg mye mer stillegående og har anslutning for støvsuger. Jeg kan slipe i et møblert rom uten å støve ned. Vi ble nødt til å skifte ut vår gamle støvsuger etter å ha prøvd å suge opp alt støvet etter Black & Deckern.
* Resultat. Det er en spesiell følelse å montere en sak når alle skjøtene sitter så perfekt at du nesten ikke ser dem. Det er mulig å få til med gode verktøy uten å være mester.

Jeg inrømmer at jeg også kjøper rimelige verktøy av og til, men da er det som noen sa kun fordi jeg bare trenger det en kort stund for et jobb som ikke krever all verdens kvalitet. Må jeg ha kvalitet så leier jeg heller proffutstyr for engangsjobber.
  (trådstarter)
   #6
 738     0
Er det som er poenget mitt. Trenger ikke kjøpe det dyreste verktøyet som man bare bruker en kort tid, og sannsynligvis aldri vil få bruk for igjen. Når det gjelder drill og andre vertøy man bruker oftere, så er jeg fullt med på å kjøpe god kvalitet. Er en person som ofte vil ha det beste selv. Men det merkes på lommeboka.  ;D
Siste redigering: 10. februar 2008 19:32:31 av Rogaland
fei
   #7
 162     0
Jeg for min del blir spurt om det samme HELE tiden av min bedre halvdel. Jeg har ikke noe godt svar annet enn at det må være en sykdom(har heldigvis likesinnede  ;D ;D, ja jeg mener deg Byggebob ;D ). Jeg er ikke bare slik med verktøy. Jeg har kjøpt barnevogn til syke summer, tørketrommel og vaskemaskin( som jeg ikke får lov å bruke likevel), sentralstøvsugere, hi-fi, utstyr til ølbrygging you name it!!!
Det er nesten et problem for meg å handle elektriske artikler, kan jeg ikke få toppmodellen så venter jeg til jeg har råd.
Skikkelig dårlig egenskap.. Glad jeg har en frøken som er tålmodig med meg.

Ja, vi har delt økonomi.

   #8
 273     Sola     0
Etter en periode der jeg sparte på utgiftene ved å kjøpe billig verktøy ala Skil, Biltema, Clas O, Kellen, etc. Har jeg gått over til å bytte ut disse med bra kvalitet.

Når Sirkelsagen og stikksagen skjærer så vinglete, pga slakk, at en må til med høvelen på endene av plankene og platene. Drillene begynner å kaste olje/grease ut kjoksen. Kompressoren lekker og spytter olje samt kondens. Og  batteriene er tomme før en er ferdig med første rekke. For ikke å snakke om senebetennelsen etter dårlig argonomi på billighammere.


Det er da en finner ut at "rett verktøy er halve jobben." Men "kvalitetsverktøy er over halve jobben."
RTv
   #9
 915     0
Ting ein veit at ein kommer til å bruke masse er godt å ha kvalitet. Sånn som drill, kapp/gjæresag, sirkelsag, kompressor osv. Mens ting som du bruker kun eit par ganger så holder det lenge med noke billig. Kjøpte meg el.høvel til 199kr. Funker heilt genialt dei få gangene eg har bruk for den! Kjøpte meg billig vinkelsliper som funker heilt greit. (Må nok bytte denne visst eg begynner med større opg. utvendig...) Kjøpte bajonettsag til 299kr. Den er no øydlagt, men den har absolutt gjort jobben sinn dei 2 åra den har levd!!
   #10
 1 076     1484     0
Drill;
SKIL, 1998, 12V to batterier.
Virker enda, noe redusert batterikapasitet.

Hitachi 2006, 12V & to batterier.
Virker dårlig, et batteri er helt uten evne til å ta lading. Har byttet girkasse på reklamasjon en gang.  ::)

Men  -sagbordet jeg fikk i hus i går, er gult. Jeg hadde tenkt en billig utgave, men klarte ikke motstå den ekstra tusenlappen. Min 1000kr 10 år gamle gjæresag ser litt teit ut oppå den, men den sager nå supernøyaktige serier. Stativet overlever saga, garantert.

Jeg har mest mellomdyrt verktøy. Av de dyre sakene, er en Bosch stikksag ( uvurderlig ) en Makita polermaskin ( uvurderlig på en 37 år gammel båt ) og en hel serie grønne Bosch maskiner.

Godt verktøy øker arbeidsgleden, øker kvaliteten på resultatet og varer i åresvis. Jeg kjøper meg sakte men sikkert litt og litt, hvert eneste prosjekt jeg starter på, så puttes litt av kostnaden for litt verktøy inn i prosjektet.

Såpass som man sparer ved å gjøre ende selv, så kan man glatt handle seg litt verktøy, og alikevel komme ut i pluss. Å hyre håndtverker koster det samme for dagen, som alt verktøyet mitt er verdt....

Utsikten.
Signatur