(trådstarter)
   #12
 268     Nesodden     0
Det kan jeg skrive under på.
Jeg jobbet en gang et par måneder i et rivingsfirma, og de gode store Hultafors brekkjernene, de ble raskt snappet ut av verktøykassa. ( de små har jeg ikke erfaring med) Presis de riktige kurvene og vinklene på de riktige stedene gjør stor forskjell i praktisk bruk.
Men å spandere på seg noe slikt som privatperson, det blir litt drøyt. Hvis jeg viste jeg skulle rive et helt hus kanskje Smile
Signatur
   #13
 1,016     Hosle     0
Hultafors 109 brekkjern med brede men tynne anleggsflater er ideelt også for oss amatører! Finnes i flere lengder, tror jeg har 25 eller 28 tommer.

Talmeteret var litt forvirrende til å begynne med, men det gikk fint etter at jeg sluttet å lese av avstander. Bare å overføre målene direkte med Talmeteret.

Glemte forresten å nevne bajonettsag i tidligere innlegg.

Håndoverfres er veldig morsomt og nyttig av og til. Men har ikke klart å komme inn på lista over ting jeg ikke kan klare meg uten ennå.
  (trådstarter)
   #14
 268     Nesodden     0
Hultafors 109...
Presis den formen på kloa, men jeg kunne bannet på at de vi brukte hadde hult rektangulært skaft.. Google har ikke sett noe slikt, så det må være en stund siden de var i produksjon..
Signatur
   #15
 2,264     0
Når det gjelder riving, virker det som alle som har prøvd Stanley Fatmax xtreme Fubar III blir lettere religiøse etterpå. Har ikke testet nevnte verktøy selv. Slegge/hammer og brekkjern i ett verktøy. De første generasjonene kunne ikke vri 2" stendere, bare 1 1/2", mulig dette har bedret seg?

http://www.stanleyhandtools.ca/demolition/fubar3.php

Har ikke sett mye til de i norske butikker enda.
   #16
 270     Eidsvoll     0
Diger amerikansk rørtang. Kan brukes til alt som er tungt og skal løsnes, festes eller rett og slett rives!  :D  (Da gjerne i kombinasjon med tilsvarende diger skrustikke eller kjettingstikke)
Signatur
   #17
 5,725     0
Eg handla meg ein Scheppach 4 tonns vedkløyver  på tilbud når Jula åpna her vest i fjor.

Har kun brukt traktordrevene vedmaskiner og vedkløyvere før, men vart postivt overraska.
Lite støy, har klart alle kubber til nå og lett å flytte opp i passleg arbeidshøgde.
Trudde vel egentlig den kun klarte de enkleste kubbene, men 4 tonn er jo 4 tonn så den har stige i anseeelse etterkvart. Har mykje 9x7" med 75% alen i fra ei gamal stavaløa eg bygde om.
Nå kløyver eg litt ved utover vinteren etter behov da eg har 50m³ tørr ved oppkappa, men kun delvis kløyvd.
Koseleg å stå i sutrebua ein times tid om kvelden når ein treng slappe litt av.

   #18
 346     0

Et veldig lite, billig og genialt verktøy er Hultafors mini brekkjern. Koster under hundre lappen.http://www.tfjelland.no/ProductPage.aspx?ProductId=11077

De store er også å anbefale men koster en god del,


Har den på disken på butikkene våre.
Tømrere elsker den, andre faggrupper bare ler av den  ;D
Signatur
   #19
 992     Østlandet     0
Sirkel sag på batteri må være min kandidat. Fantastisk kjekt å slippe ledning, sagen blir med rundt huset til masse små kappejobber der jeg tidligere flyttet emnene til sagen.
   #20
 1,266     Aust-Agder     0

Har den på disken på butikkene våre.
Tømrere elsker den, andre faggrupper bare ler av den  ;D


Mini-brekkjern er genialt. Jeg har den bittelille røde hengende hjemme, og når jeg er utendørs har jeg alltid med meg denne:
Overraskende nyttig verktøy? - gerber.jpg - CmdrKeen
Signatur