#42
 382     Oppland     0

Vedrørende Michelin-kompressor ovenfor, så lager Michelin dekk, ikke kompressorer. Det ser ut som en helt std kinakompressor, noe også prisen viser. Generelt spiller det ingen rolle om billigkompressoren heter Michelin, GeBe, Hercules, Stanley eller hva som helst.

Kinavarer er ofte "unøyaktige" mht tekniske spesifikasjoner. 70dB er for godt til å være sant, altså er det sannsynligvis ikke sant. Regn med at den bråker som et helvete slik andre billigkompressorer med direktedrift.

50 liter tank gir den fordel mht at kompressoren ikke behøver å gå så ofte. Men det gir en mindre hendig kompressor. Min Hercules til 799,- med 24l tank kan jobbe lenge uten at kompressoren starter når jeg jobber med dykkertpistol. Ofte kobler jeg fra ledningen og tar med kompressoren dit jeg trenger den. Kompressoren er så lett at den kan bæres i en hånd.

Smått er godt mener nå jeg, og helst ville jeg hatt en liten AMP kompressor. Men den er litt for dyr for mitt behov.

Gode spikerpistoler bruker også mindre luft og gir jevnere spikring uavhengig av trykket. Jeg har Stanley Bostitch fp21 pl 90mm pistol og en Tjep 16/50 dykkertpistol. Begge kjøpt inn etter anbefalinger her i forumet, knall fine begge to.Kompressoren er produsert av KGK for Michelin. For oss som har noen år som håndverkere bak oss, så er ikke KGK noe ukjent merke. De eldre KGK kompressorene er ihvertfall noe av det bedre jeg har vært borti Smile
Signatur
   #43
 876     Ut Mot Havet i Vest!     0


Kompressoren er produsert av KGK for Michelin. For oss som har noen år som håndverkere bak oss, så er ikke KGK noe ukjent merke. De eldre KGK kompressorene er ihvertfall noe av det bedre jeg har vært borti :)


ser man det ja!  Wink   "overtalte" en kompis som liker og mekke på bil ol. til og kjøpe denne og han har vært strålende fornøyd til nå. Han testet den også med en vanlig spikerpistol og smalt inn 50mm galv spiker med den lett som bare det.

Angrer litt på at jeg ikke kjøpte den selv. Var vel 8 bars trykk som stoppet meg, vil gjerne ha en med 10 bar....

http://www.kgk.dk/site_map.asp
   #44
 534     Møre og Romsdal     1

Med spikerpistol av litt kvalitet så spiller det ikke noen rolle om det er 8 eller 10bar.
Kjører 8bar på mine bostich pistoler og da kan jeg skyte 90mm spiker så langt inn stempelet tillater.

Om du derimot har planer om å bruke kompressoren til noe anne enn å fylle luft i dekk og spikerpistol så se på hvor mye luft den faktisk klarer levere under drift.

Hei alle!

Er det nokon som kan bekrefte det som vert sagt over her av Britax? Sitt no og vurderar Jula "sin" Scheppach HC 54, som ser ut som eit godt kjøp(har dykksag fra samme produsent som eg er godt fornøgd med) på kampanjen. Den vil i første omgang kun bli brukt til listverk/panelplater, men kjekt om det også kan brukast til litt 4" seinare. Har då sett meg ut Bostich f21pl.

Mtp dykkpistol og slange, regnar med det er ein del forskjell der også. Fadern har ein Niko-pakke kjøpt frå Coop, denne lek ein god del luft, så dette vil eg gjerne prøve å unngå. Regnar vel eigentleg med at det er viktigare å legge pengar i ein god spikerpistol seinare, enn å legge mykje pengar i ein god "dykkpistol"?
Signatur
   #45
 534     Møre og Romsdal     0
Er det kun Senco sine pistolar som tek 1.6mm dykk på Jula skal tru? Denne pistolen blir jo fort 5 gangar dyrare enn billigpistolen til Jula, som strengt tatt hadde holdt til mitt bruk. Blir vel å ta seg ein tur på Coop Obs Bygg for å sjå om dei har ein billigare pistol som tek 1.6mm då.
Signatur
   #46
 1,016     Hosle     0
Mht kompressorer er de to typer trykk man må forholde seg til. Det ene er trykket i tanken, det andre er trykket ut i verktøyet. Med høyt trykk i tanken og lavt ut i verktøyet, får man mye luft å bruke før kompressoren starter opp igjen. Derfor er det greit med 10bar vs 8. På den annen side synes jeg ofte jeg ser samme kinakompressor med forskjellig merkelapp og forskjellig angivelse av trykk, 8 bar og 10 bar. Så jeg ser ikke bort fra at noen leverandører er litt kreative med angivelsen.

Bostitch f21pl bruker ikke spesielt mye luft, så den er ikke kresen mht kompressor.

Slanger og koblinger er viktig. Når det er lekkasjer, skyldes det ofte at det er små forskjeller mellom hann og hunnkoblingen. Jeg har en slange med fine Cejn koblinger, den lekker endel på kinakompressoren min. Så jeg tror jeg burde bytte koblingen på kompressoren til samme merke.

Jeg har hatt mange dårlige slanger. Problemet med de fleste, er at de ikke ligger flatt ned på gulvet/bakken - livsfarlig. PVC funker ikke, de er stive selv i romtemperatur og ubrukelige i kulde. Skal du ha en billig slange, så anbefaler jeg en gummislange. Men jeg lover ingen ting mht hvor lenge den varer. Min beste slange er en tynn blå som jeg kjøpte som metervare hos Tess. Min verste slange er en dyr Essve.