(trådstarter)
   #11
 3,042     Akershus     0
Oppdatere litt med det siste problemet jeg hadde.

For å demontere alt så måtte sveiven av søylen så jeg kunne ta av armen. Dette var ikke helt lett. Alt av amerikanske DeWalt RAS-er har en unbrakobolt eller en låsepinne som går tvers gjennom sveiv og aksling. På min sag var det ett hull og ingenting som tok tak nede i hullet.

Etter litt rengjøring, pønsking og rådføring så fant jeg ut at det var en liten låsepinne dypt inne i hullet. Ved å bruke en passende treskrue så fikk jeg tak i pinnen. Nappet enkelt ut med en hammer.
TiaZzz sitt verktøyoppussingsprosjekt - DeWalt DW110 radialarmsag - RAS2-09.jpg - TiaZzz
TiaZzz sitt verktøyoppussingsprosjekt - DeWalt DW110 radialarmsag - RAS3-1.jpg - TiaZzz

  (trådstarter)
   #12
 3,042     Akershus     0
Demontering. Glemte å ta bilder av en masse greier, men fikk tatt noen.

Tilleggsbilde: Gjelder å holde orden!
TiaZzz sitt verktøyoppussingsprosjekt - DeWalt DW110 radialarmsag - RAS3-2.jpg - TiaZzz
TiaZzz sitt verktøyoppussingsprosjekt - DeWalt DW110 radialarmsag - RAS3-3.jpg - TiaZzz
TiaZzz sitt verktøyoppussingsprosjekt - DeWalt DW110 radialarmsag - RAS3-4.jpg - TiaZzz
TiaZzz sitt verktøyoppussingsprosjekt - DeWalt DW110 radialarmsag - RAS3-6.jpg - TiaZzz
TiaZzz sitt verktøyoppussingsprosjekt - DeWalt DW110 radialarmsag - RAS3-5.jpg - TiaZzz
  (trådstarter)
   #13
 3,042     Akershus     0
Har pusset en del og vurderer nå maling. Ikke tatt bilder av dette enda. Driver og vurderer hvor mye jeg skal gidde å pusse av malingen og hva jeg skal male med. Heller til Hammerite sort hammerslaglakk. Sterk maling som ser kul ut. Fader'n brukte å blande i 1/5 Owatrol for å tynne ut malingen litt samt å gjøre den sterkere. Vet ikke om jeg gidder det. Har begge deler så jeg skal tenke på det.

Har fått gode råd om kulelager som jeg skal sjekke ut, men har noen tips til hva jeg gjør med kondensatoren?
Denne er merket med WMP0409-20+700, 18uF -+ 5% 450V, 42/60Hz, 78-01. og jeg ønsker å skifte den. Helst med en som er liten nok til å passe inn i dekslet på motoren. Etterhvert ønsker jeg å flytte bryteren til fronten av armen, men da må jeg bygge meg en kasse, helst i stål. Til det må jeg knekke plater eller sveise noe sammen og jeg har ikke utstyret.
   #14
 3,234     Vestfold     0
Hammerite er noe overoppskrytt dritt. Du kan ikke male over med noe annet heller (silikon i den). Kan funke greit der det ikke har vært rust.

Jeg synes du bør ha noe som tilsvarer originalfargen (hammerite har vel noe som ligner om du skal bruke den).

Pulverlakk hadde vært nice, men det blir jo ikke noe du får gjort hjemme da  >Sad
  (trådstarter)
   #15
 3,042     Akershus     0
Jeg liker Hammerite. Slitesterk som fy. Brukte en del av det hjemme på gården og det manglet ikke på slitasje der den ble brukt. Male over er ikke noe problem. Tviler jeg blir å rive hele greiene fra hverandre og repetere jobben bare med en annen type maling.

Originalfargen er litt sånn spygrønn. Ikke veldig lekker. Fikk inspirasjon til noe uoriginalt etter denne: http://shanewhitlock.com/photo/v/misc/dewaltras/ Titt på oppussingsprosjektene til han karen der. God damn!

Pulverlakk er skikkelig pent, men det er faktisk noe skikkelig dritt på utstyr som er utsatt. Legger seg mye rust under pulverlakk før det trenger skikkelig gjennom. Noen ganger fungerer jo pulverlakk som rene inkubasjonskammer for rust. Jeg er ikke redd for at sagen min blir utsatt for rust, men jeg betaler ikke noen høvdinger for lakkering. Ikke kan motoren pulverlakkeres heller sies det. Isolasjonen smelter under oppvarmingen.

Edit: Hammerite funker fint der det har vært rust, men vi brukte Owatrol for å gjøre jobben enda bedre. Har pusset av stål med gravrust på og klint Hammerite på som har stått fint i mange år.
   #16
 1,617     Rogaland     0
Den renoverte Dewalten til den karen var helt vill. Ren kunst.
   #17
 1,266     Aust-Agder     0

Originalfargen er litt sånn spygrønn. Ikke veldig lekker. Fikk inspirasjon til noe uoriginalt etter denne: http://shanewhitlock.com/photo/v/misc/dewaltras/ Titt på oppussingsprosjektene til han karen der. God damn!


Lækkert!

Men jeg er imponert over at fruen lar deg få herje med dette på gulvet. Har du lovet henne nytt gulv? ;-)
Signatur

   #18
 1,016     Hosle     0
Jeg så også denne annonsen på finn.no og var fristet. Radialarmsag er utrolig allsidig. Kan fremdeles få kjøpt nye, men de koster en liten formue.

Ser ut som den har fått et godt hjem - hvis du bare klarer å skru den sammen igjen, da.
  (trådstarter)
   #19
 3,042     Akershus     0
Hehe. Gammel laminat. Det skal den ha, den tåler alt! Nå som sagen er i biter så skal den flyttes rundt til ulike stasjoner for pussing og maling. Usikker på om jeg skal male inne eller ute i boden pga. utetemperaturen.

Han kisen som pusser opp gamle maskiner lager ren kunst. Spesielt den RAS-en, den hvite bordsaga og den eldgamle blå båndsaga er skitstilige. Båndsaga kom jo ut som artikkel i en eller annen blekke.

De nye radialarmsagene som selges i dag for 20k er Kina-vare. Du kan importere en Delta eller en sag fra Original Saw Company  som kjøpte formene av DeWalt. De produserer fortsatt gode sager, men dyrt. Ellers lager italienerne radialarmsager som bare pokker. Ekstremt gode sager, men koster som proffe, store treverkstedmaskiner. Skal du ha kvalitet for en overkommelig pris så må du handle en RAS som er 40 år gammel. På 70-tallet så dalte kvaliteten på DeWalt og Craftsman og det eneste som ble bedre var sterkere motorer. Det er spesielt kvaliteten på armen man ser det på.
  (trådstarter)
   #20
 3,042     Akershus     0
Ah, update også. Hadde ikke tid til å gjøre stort i går og skal ut av landet straks så jeg får ikke gjort stort. Har fått min http://mrsawdust.com/ ! Kom i posten i går. Blekke som er bibelen for radialarmsager. Karen brukte store deler av livet på å skrive den. Jobbet for DeWalt da radialarmsagen slo gjennom. Har tre-fire bøker nå som skal fordøyes. De blir med på turens.  ;D

Hjelp med med kondensatoren da, kara! Jeg er helt blank på alt om strøm. Når jeg får tid så skal jeg vise bilder av bryteren også så det kan pønskes i å skifte den.