9 554    16    2  

Systainer, lagringskasser, lagrings systemer el/håndverktøy .....

 365     Skedsmo     0
Kjært barn har mange navn sies det, usikker på hvilken betegnelse som brukes på lagrings systemer eller oppbevarings kasser for håndverktøy. Bosch ser jeg har fine bokser for lagring av el verktøy og sikkert annet verktøy også.

Hva med de store kjente på el verktøy, tenker på  Makita, Panasonic, Dewalt, Bosch, Hitachi osv Hvem har det beste systemet og hvem har det enkleste systemet å kjøpe?

Tenker på pris, ikke nødvendig å kjøpe drill for å kjøpe oppbevaringskasse som kan brukes til verktøy du allerede har.

Finnes det tilsvarende billig systemer som ikke er merkeavhengig med de samme løsningene?
Signatur

   #1
 121     krsand     0
Festool.
Signatur
   #2
 2 963     Akershus     0
Det er hovedsaklig tre systemer for verktøy:


  • Systainer

  • L-BOXX

  • DeWalt ToughSystemFørstnevnte er absolutt mest utbredt. Festool, Mafell, Makita, Bosch, Metabo og andre bruker dette enten totalt eller delvis. Greie kasser som kan stables og klikkes sammen. Det negative er at de er svindyre, ikke voldsomt holdbare og de kan ikke åpnes når de er satt sammen. I prinsipp en tom kasse som man innreder med innlegg. Systainer er et eget varemerke og kan kjøpes fritt.

L-BOXX brukes hovedsaklig av Bosch og er svært likt Systainer. Ligner mer på en koffert enn Systainer og virker litt mer moderne. Laget i samme tynne hardplast som Systainer og er derfor ikke like støtsikker som gummierte kasser eller de tykke, gamle, støpte kassene. Innredes akkurat som Systainer. Også eget varemerke og som Systainer kan det kjøpes fritt (og billigere).

DeWalt ToughSystem er (så vidt jeg vet) DeWalts eget system for å konkurrere med Systainer og L-BOXX. Det nyeste og mest moderne systemet. Virker som boksene er laget i mykere og tykkere plast, samt forsterket i kantene så de tåler mer juling. Tillater å åpne boksen med noe festet på toppen. Ekstra gummilist i lokket gjør boksene ekstra vannsikret.

Personlig tror jeg L-BOXX er mest fornuftig system i dag hvis man skulle handle stort og organisere verktøysamlingen sin. Det er hendligere enn Systainer (jeg kjenner ikke Systainer sitt nye system) og det er ikke så svindyrt hvis man handler Sortimo. DeWalt ToughSystem virker klart tøffest, men de koster nok langt mer og man har ikke like mange valg. Systainer er mest utbredt og man får sågar ferdige reoler for bil, traller og slikt. Koster dog. Er nok det beste valget hvis man finner det til en fornuftig pris og ikke har et krav om veldig støt/vannsikring.
  (trådstarter)
   #3
 365     Skedsmo     0
Tusen takk for oppklarende svar på mine spørsmål. Var i Kjølberggata tidligere i dag og så på Makita sett med drill og skrumaskin 18V med lader to batteri 3AH som kan leveres i Systainer Makita kasse til ca 3500 + mva ......
Signatur
   #4
 1 266     Aust-Agder     0

(Systainer) er absolutt mest utbredt. Festool, Mafell, Makita, Bosch, Metabo og andre bruker dette enten totalt eller delvis. Greie kasser som kan stables og klikkes sammen. Det negative er at de er svindyre, ikke voldsomt holdbare og de kan ikke åpnes når de er satt sammen.


Systainer versjon 2 - eller T-Loc som de kaller det - kan åpnes når de er stablet. Du kan klikke en T-loc oppå en gammel type, men ikke omvendt.

http://festoolownersgroup.com/festool-tool-reviews/review-of-the-festool-t-loc-systainer/
Signatur
   #5
 838     0
Jeg fikk 8 bosch lboxx for 50kr stk. Fordi coward tools hadde noen stående på lageret fra verktøy som var ødelagt eller noe sånt.. De var bare glad for å bli kvitt det:)
  (trådstarter)
   #6
 365     Skedsmo     0
Sammen med T-loc på markedet bekrefter en forhandler i Oslo at Systainer Classic er ute. Trenger du mange T-loc Systainer får du en pakkepris. L-boxx til Bosch ser ut til å være prisgunstig og ekstra hyggelig å gjøre en god deal på slike Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 365     Skedsmo     0
Slik jeg ser det så er "DeWalt ToughSystem" systemet som tåler mest juling .....
Signatur

   #8
 1     0
Min første post - og en veldig gammel tråd.  :D

Vil bare legge til i debatten at Sortimo er produsenten av L-boxx. Det kom ikke så tydelig frem selv om en forklaring ovenfor er inne på det.
Jeg trodde lenge L-boxx var Bosch "merkevare" helt til jeg en dag la merke til at mine Bosch-bokser hadde navnet Sortimo på håndtakene. L-boxx er Sortimo sitt produkt, men mulig Bosch har store (eier?)interesser i selskapet, hva vet jeg..
Vi har forresten en Sortimo-sjappe på Ulven i Oslo. De har ikke disk, kortautomat eller kasseapparat men jeg fikk bestilt / levert varer derfra likevel. De driver stort sett med bilinnredning.
Saken er nemlig den at jeg klarte bare ikke flytte min Panasonic over i en blågrønn Bosch L-boxx. Jeg fikk tak i en Sortimo LB 136 RS Set (bundle med skuminlegg og topplokkinnlegg) som jeg synes ble ganske bra. Skuminnlegget er litt "tørt" - men det må sikkert være sånn. Pris for Sortimo-boksen? Dyrere enn fra Bosch og antakelig i dyreste laget for en hobbysnekker som meg - som drar frem dette nå og da. (Husker ikke prisen nøyaktig men det var mellom 500 og 1000,-.)
Men alt i alt, vanskelig for meg å velge annen oppbevaring enn l-boxx nå.

Takker samtidig for fint forum som har gitt meg mange gode tips. Og til de av dere som stresser med prosjektene som skal være ferdig før jul: kun få dager igjen nå, stå på!  Wink
Systainer, lagringskasser, lagrings systemer el/håndverktøy ..... - 20131205-P1020022.jpg - naivsupr
Systainer, lagringskasser, lagrings systemer el/håndverktøy ..... - 20131218-P1020026.jpg - naivsupr
Systainer, lagringskasser, lagrings systemer el/håndverktøy ..... - 20131218-P1020024.jpg - naivsupr
Systainer, lagringskasser, lagrings systemer el/håndverktøy ..... - 20131218-P1020027.jpg - naivsupr
   #9
 600     Bergen     0
Jeg vekker denne til livet igjen da jeg ønsker å få i gang en diskusjon med erfaringer nå som disse har eksistert en stund.
Hva liker folk best, del gjerne erfaringer hvis du har prøvd litt forskjellig.
Hvor er det best å kjøpe de forskjellige typene feks.
Hva gir mest "bang for the buck"
Hvem har de beste løsningene.

Jeg har holdt på med oppussing de siste årene og nå er mye av verktøyet samlet i store 60 liters plast bokser. Jeg ønsker å få et skikkelig system i verktøyet til neste runde.

Jeg har bare erfaring med Bosch og sortimo kjøretøy innredning og vurderer dette systemet.

Festtool bla. bruker systainer T-Loc
Bosch bruker Sortimo
Dewalt og Stanley har Tstak. (Litt forskjellige versjoner)
Milwuakee har Packout
Makita har noen bokser de også

Så får vi se om det blir noe diskusjon ut av dette denne gang.
Signatur
   #10
 1 652     Trondheim     0
Jeg bruker french cleat system  og synes det fungerer ypperlig. Enkelt å henge bort og enkelt å hente fram.
Selvsagt 100% udugelig om du trenger å frakte verkøyet noe sted...

https://m.youtube.com/watch?v=WYuoiefb2uk
Signatur