#31
 22,342     Akershus     0

For all del du er sikkert en av dem som tror kvinneyrker er like godt lønnet som mannsyrker.
Alt dette her er totalt OT for denne tråden og det med lønninger er diskutert før. Hvor mye den som utfører arbeidet blir sittende igjen med er ikke avhengig hva som faktureres. Det er grundig diskutert der. Det å kalle noe kvinneyrker er propaganda da det er fritt å velge yrke i dette landet. Kvinner oppfordes til å velge en del yrker der de er i mindretall. Nå er det slik at kvinner er mere kresne enn menn og velger å ikke ta "drittjobber".

Visse politiske partier mener at den beste løsningen ville vært at "pengene følger brukeren" og dersom hjemmehjelp og hjemmesykepleie da skulle koste 800 kr pr time. DVS samme som en rørleggertjeneste.
På en eller annen måte må pengene følge bruker. Hva en rørleggertjeneste koster er en sak. 800 kr er vel noe drøyt. Dessuten ser man ikke de fulle kostnader ved offentlige tjenester.

Med 800 kr pr time pr mann er vi over hva det koster ved de dyreste spesialavdelingene på et sykehus. Ikke engang en plass på intensivavdeling på et sykehus har slike kostnader.
Jeg går på sykehus i Norge Ikke Cuba...

Så ja, min påstand står der fremdeles. Ta deg en tur ut i den virkelige verden.
Ditto...

Alle "vitsene" og historiene om håndverkere som kommer slengende er ikke bare tatt ut av lufta.
Det er ikke bra at enkelte slipper unna med dårlig yrkesetikk, men disse har man overalt. Særlig i det offentlige, men det er en annen diskusjon.

Men hva kan en forvente når det er de minst skoleflinke, de som har tyngst for å ta til seg kunnskap skal drive bransjer. De få unntakene som faktisk klarer lese en monteringsanvisning forsvinner i mengden.
Jeg liker ikke din holdning. Det at man ikke er flikn i enkelte fag betyr ikke at man ikke kan gjøre andre ting. Mener du generelt at man ikke skal kunne drive noe selv? Et problem som håndtverkeryrkene har er at de blandt mange har så lav status at rekruteringen er lav, noe som gir rom for "lykkesøkere". Slike holdninger som du har hjelper ikke.

Det at rørleggerne ikke hverken kunne eller gadd lese anvisningen på hvordan smøremembran fungerer og hvor viktig det var å legge tykt nok lag har kostet tusenvis av nordmenn flere hundre tusen i utgifter til å rette opp råteskader.
Skader som hadde vært unngått om rørleggerne faktisk forstod hva bokstaver betyr og fattet konsekvensen av å drite i bruksanvisninger.
Membran er ikke rørleggerarbeid...

Men å fakturere 800 kr timen for jobben de gjør. Det får de aldri. Lønn på nivå med håndverkere, det får de aldri.
Nei for de arbeifder i det offentlige, så de trenger ikke å fakturere. Lønnsnivået er så forskjellig.

Hans, ta deg en tur ut i den virkelige verden og prøv å åpne øyene.
Eller kanskje det gjhør for vondt.
Jeg har øynene åpne, og ja det gjør vondt.

Jeg er på dette forumet fordi det diskuteres bygg, noe jeg synes er interessant. Hadde jeg vært interessert i politikk hadde jeg ikke vært her, men når noen driver med politisk motivert drittkasting mot håndtverkere kan jeg ikke dy meg.

  (trådstarter)
   #32
 2,172     Oslo     0

Om hjemmetjenesten fikk 800 kr pr time tilført for hver utført time ville de svømt i penger i forhold til dagens budsjetter.


Nja, ville de det?
Hvis hjemmesykepleien skulle holde egen firmabil, forsikringer, risikotilegg, overtidslønn, natt tilegg, verktøy, arbeidsgiveravgift osv...jeg tror ikke det...


Men hva kan en forvente når det er de minst skoleflinke, de som har tyngst for å ta til seg kunnskap skal drive bransjer.


Det er ikke de minst skoleflinke som driver elektro, rørlegger og snekkerbransjen. Mulig de har et noe svakere snitt hva angår akademiske fag, men evnen til å holde en hammer og tenke logikk tør jeg påstå er bedre utviklet. HELDIGVIS er det IKKE akademikerne som jobber som elektrikere, rørleggere og snekkere.


Tenk om sykepleierne skulle være like dumme. "jeg gidder ikke gi pasienten alle medisinene, det får holde med halvparten. Jeg har ikke tid til mer".Heldigvis er de litt smartere enn de fleste håndverkere ser ut til å være. Og takk for det.


Dette har jeg litt interesse for. Jeg kan godt poste 30-40 lenker fra dagspressen vedr. f.eks. feilbehandling og pasientskadeerstatning, men skal nøye meg med en tilfeldig lenke.


Lønn på nivå med håndverkere, det får de aldri.


Tja, jeg vil påstå at de fleste sykepleiere jeg kjenner tjener MER enn de elektrikerner jeg kjenner. Jeg tenker da på de elektrikerne som er ansatt og ikke driver eget selskap.

Dette er jo en real avsporing - så for å dra den inn på riktig spor vil jeg påstå at  kjedene Varme og Bad, Comfort og Bademiljø ikke bare har inkompetente medarbeidere - de har DEFINITIVE ansatt de DÅRLIGSTE på kundekontakt og kundeservice.


   #33
 806     0
Jeg har øynene åpne, og ja det gjør vondt.

Jeg er på dette forumet fordi det diskuteres bygg, noe jeg synes er interessant. Hadde jeg vært interessert i politikk hadde jeg ikke vært her, men når noen driver med politisk motivert drittkasting mot håndtverkere kan jeg ikke dy meg.

Nå tilhører ikke jeg noe bestemt parti og har ikke sympatier med noe bestemt parti så den treffer dårlig på meg. Og påstanden om at det ikke finnes kvinneyrker i Norge... Norge har i følge forskning det mest kjønnsdelte arbeidslivet i verden.

Men drit i det.

Problemet jeg egentlig setter fokus mot er at i løpet av en byggeprosess er det slik at de aller fleste opplever en solid porsjon med negative erfaringer med håndverkere.
Noen er grunnet i urimelige krav mens de aller fleste er absolutt velbegrunnete.

For egen del har jeg ei liste så lang som en arm på en vokse mann over svært kritikkverdige forhold jeg har førstehånds kunnskap om. Det spenner fra vannvittig overprising, manglende oppfølging, gidder ikke engang svare på henvendelser, elendig arbeid, forsinkelser etc etc.


Det meste av dette er feil som håndverkeren MÅ ha vært fullstendig klar over når det ble gjort, men de gir bare jamt faan. Og tar betalt så det holder.

Og de store kjedene er absolutt de værste. De har såsolide posisjoner på grunn av den enorme markedsføringen de får gjennom kjeden at det er nesten umulig for dem å klare å gjøre så mye dårlig arbeid at de ikke overlever.

Sammenligningen med hjemmetjenesten er ikke så feil likevel om du bare evner å sette det i sammenheng.
Om en sykepleier gjør en feil får det enorme konsekvenser med inndraging av godkjenning og granskning fra fylkeslegen. Men når de håndverkerne som smører membran på badevegger heller kaster halvparten av membranen og badene råtner opp får det faan ingen konsekvens.

g hvorfor må håndverkere ha 800 kr pr time til bedriften for at det skal gå rundt. Hjemmesykepleien klarer seg med under 300 kr pr time for å drive avdelingen. Noen er oppe i 400 kr. De klarer seg altså på halvparten av den prisen som begynner å bli vanlig for håndverkere.

Og hvorfor skal en snekker ha mye høyere lønn enn en sykepleier?

Jeg synes håndverkere generelt gjør for dårlig jobb og tar for mye betalt og kjedene er absolutt de værste. Og det er hva denne tråden handler om. At kjedene absolutt er de værse og dyreste samt de mest arrogante.

Renomerte dyktige håndverkere er en så liten gruppe at de gherne har ventelister på både ett-to og tre år for de virkelige dyktige snekkerlagene. Om håndverkere generelt gjorde en flott jobb ville vi da ikke giddet vente i to år på å få de som en vet gjør topp arbeid.
Signatur
   #34
 7,685     Bærum     0
Til hans9001

Det at rørleggerne ikke hverken kunne eller gadd lese anvisningen på hvordan smøremembran fungerer og hvor viktig det var å legge tykt nok lag har kostet tusenvis av nordmenn flere hundre tusen i utgifter til å rette opp råteskader.
Skader som hadde vært unngått om rørleggerne faktisk forstod hva bokstaver betyr og fattet konsekvensen av å drite i bruksanvisninger.

Membran er ikke rørleggerarbeid...


Når en rørleggerbedrift ( og det er vel det denne debatten handler om) tar en baderomsjobb er de ansvarlige for hele leveransen. Det er uinteressant hvem i bedriften som legger membran.  Det er dessverre slik at vi som er over gjennomsnittlig interessert i disse tingene gang på gang opplever at håndverkere gjør fagmessig dårlig arbeid. De fleste jeg snakker med som er fornøyde er folk som ikke har forutsetning for å vurdere kvaliteten overhodet.
   #35
 806     0

Kirderf:


Bare for å gi deg litt info: Hjemmesykepleien har egne "firmabiler" og de jobber dag, natt, helg og til og med juleaften.

Mulig dine bekjente avviker fra snittlønn men i følge statistisk sentralbyrå tjener håndverkerne mer enn de i hjemmesykepleien.

Og ja hjemmetjenesten tilføres mindre enn 800 kr pr arbeidstime, mye mindre. Mange steder under halvparten

Og at det fokuseres på at de gjør feil er fordi de blir stilt til ansvar til forskjell fra håndverkere. Håndverkere kommer unna med det utrolgste for vi forventer egentlig ikke noe annet.

Jeg håper inderlig du har rett i at det er de dårligste som er kundebehandlere for da er det tross alt litt håp når en først er forbi den gjengen.
For der sitter det mange arrogante typer.
Jeg stor i en Bademiljøbutikk og ventet ved disken i over 10 minutter i går mens han bak disken snakket i telefon uten å gide å brys eg om meg. Til vanlig forsøker jeg unngå å høre hva andre sier i telefonen, men det var ord som fiskekort kjøpe inn mat jæbvli artig fest der i fjor
Flott serviceinnstilling, men for å få tak i det jeg trenger må jeg til slutt handle hos en av dem og det vet de.
Bare alle er like ræva så taper de ingenting på det. For varene må vi a og håndverkere trenger vi, akurat som alle andre yrkegrupper. Men ikke alle er like kyniske til å utbytte forbrukerne som kjedene.
Signatur
   #36
 3,216     0


Men hva kan en forvente når det er de minst skoleflinke, de som har tyngst for å ta til seg kunnskap skal drive bransjer.


Det er ikke de minst skoleflinke som driver elektro, rørlegger og snekkerbransjen. Mulig de har et noe svakere snitt hva angår akademiske fag, men evnen til å holde en hammer og tenke logikk tør jeg påstå er bedre utviklet. HELDIGVIS er det IKKE akademikerne som jobber som elektrikere, rørleggere og snekkere.


Tenk om sykepleierne skulle være like dumme. "jeg gidder ikke gi pasienten alle medisinene, det får holde med halvparten. Jeg har ikke tid til mer".Heldigvis er de litt smartere enn de fleste håndverkere ser ut til å være. Og takk for det.


Dette har jeg litt interesse for. Jeg kan godt poste 30-40 lenker fra dagspressen vedr. f.eks. feilbehandling og pasientskadeerstatning, men skal nøye meg med en tilfeldig lenke.
Det er nok et problem for bransjen at endel håndverkere er håndverkere fordi de ikke var flinke nok til det de egentlig ville drive med, når det er sagt er det også mange håndverkere som er veldig dyktige, problemet er å finne de.

Angående det å gjøre feil, så tror jeg ikke det er heldig for våtromsbransjen å sammenlikne seg for sterkt med andre yreksgrupper, leste nylig et forsøk byggforsk hadde gjort, det var vel ikke ett eneste av 150 bad eller noe som hadde tykk nok membran feks.

AtW
   #37
 806     1

Når en rørleggerbedrift ( og det er vel det denne debatten handler om) tar en baderomsjobb er de ansvarlige for hele leveransen. Det er uinteressant hvem i bedriften som legger membran.  Det er dessverre slik at vi som er over gjennomsnittlig interessert i disse tingene gang på gang opplever at håndverkere gjør fagmessig dårlig arbeid. De fleste jeg snakker med som er fornøyde er folk som ikke har forutsetning for å vurdere kvaliteten overhodet.


BINGO og BULLS EYE

Eller er håndverkere selv og febrilsk beskytter bransjen mot enhver kritikk.

Jeg hadde i ungdommen et ønske om å bli elektriker og var med ut i arbeidsuka og skulle grave ned ei jordingsplate på en pumpestasjon. Jeg leste nøye hvor dypt og hvilken vinkel osv og begynte grave. Når jeg var halvveis kom elektrieren og sa at "nå holder det" og så kastet han plata nedi og tråkket ned sammen nærmest til en ball nedi i hullet og ba meg grave over. "bare tull å slite seg ut på all den gravinga" var kommentaren han kom med.

Det var en av tingene som tok fra meg illusjonene og første meg inn på akademisk utdanning og bli forsker i stedet. Riktignok er det bbare ett eksempel på en håndverker, men han hadde med seg en unggutt og hadde han hatt noe som helst yrkesstolthet ville han krevd at jeg skulle gjort dette så flott det var mulig å få det til.

Han er sikkert pensjonist i dag eller kanskje han er leder for kunderserviceavdelingen hos en av de store kjedene. Han hadde rette kvalifikasjoner i alle fall.
Signatur

   #38
 3,573     buskerud     0
Endte opp med 4manns rørlegger firma, med avtalt timepris på 500+mva  og delepåslag fra grossist 10-25% påslag. Alt gikk fortløpende, regninger 1-2 ganger i mnd, med full oversikt av timer/kjøring og dele liste. Fikk t.o.m. Prislisten fra grossist så jg kunne plukke deler selv og regne prisene . 10% påslag på styring elektronikk og annet tjafs til vannbåren siden jg innstallerte det selv. Noen få ting fikk jg uten påslag for å handle fra dem og ikke gjennom danske butikker ol. Slik at de fikk materiale de stolte på. Mao. De droppet fortjeneste på disse produktene kun for å slippe å montere noe dem ikke likte.
Ellers gjorde rørleggern mye pigging og støping og annet han kunne gjøre underveis for fortgang. Hele suppa ble ganske greit på pris:-) totalt for rør og inventar til bad med dusjkabinett og veggdo, skjult opplegg for mulig utleie kjøkken og vaskemaskin og vannbåren  varme med el kasset i en hel etasje pluss noe klargjøring til 2.etg. Pigging av flere gulv , isolering og støping. Nesten som til en etasje til et nytt  hus.  Totalt 155000 inkl mva.  Meget fornøyd selv om det ble dyrere enn antatt, var det mye mere arbeid med jobben
   #39
 3,573     buskerud     0
Med andre ord, hør med andre og få anbefalinger , jg fikk som sagt et helt nytt flislagt bad og vannbårenvarme og total oppusset en hel etasje (tom. 5 nye vinduer) for prisen naboen fikk kun et  bad gjennom bademiljø med våtromsplater;-)
Mao. Bademiljø er dyrt, og jg som mange andre syns servicen der er forferdelig
   #40
 22,342     Akershus     0

Nå tilhører ikke jeg noe bestemt parti og har ikke sympatier med noe bestemt parti så den treffer dårlig på meg. Og påstanden om at det ikke finnes kvinneyrker i Norge... Norge har i følge forskning det mest kjønnsdelte arbeidslivet i verden.
Din språkbruk tilsier noe annet. Hva folk arbeider med har de valgt selv. Hvis kvinner og menn vil arbeide med forskjellige ting hvorfor hindre det frie valget? Jeg er mere opptatt at de som velger noe skal bli respektert for det valget de har tatt, noe det kan være mangel på.

For egen del har jeg ei liste så lang som en arm på en vokse mann over svært kritikkverdige forhold jeg har førstehånds kunnskap om. Det spenner fra vannvittig overprising, manglende oppfølging, gidder ikke engang svare på henvendelser, elendig arbeid, forsinkelser etc etc.
Jeg skjønner at du har valgt feil folk. Sjekk referanser neste gang.

Om en sykepleier gjør en feil får det enorme konsekvenser med inndraging av godkjenning og granskning fra fylkeslegen. Men når de håndverkerne som smører membran på badevegger heller kaster halvparten av membranen og badene råtner opp får det faan ingen konsekvens.
Dårlig arbeid får følger for håndtverkere også. Problemet er at de som driter i alt kan surfe seg igjennom uansett.

g hvorfor må håndverkere ha 800 kr pr time til bedriften for at det skal gå rundt.
Les tråder om
Hjemmesykepleien klarer seg med under 300 kr pr time for å drive avdelingen. Noen er oppe i 400 kr. De klarer seg altså på halvparten av den prisen som begynner å bli vanlig for håndverkere.
Det finnes håndtverkere i denne prisklassen også.

Og hvorfor skal en snekker ha mye høyere lønn enn en sykepleier?
Er det tilfelle? Kanskje Snekker/tømrer faktisk skulle hatt mer?

Jeg synes håndverkere generelt gjør for dårlig jobb og tar for mye betalt og kjedene er absolutt de værste. Og det er hva denne tråden handler om. At kjedene absolutt er de værse og dyreste samt de mest arrogante.
De flinkeste håndtverkerene liker å arbeide for seg selv, de mindre flinke klarer det ikke. Ikke i lengden ihvertfall.

Renomerte dyktige håndverkere er en så liten gruppe at de gherne har ventelister på både ett-to og tre år for de virkelige dyktige snekkerlagene. Om håndverkere generelt gjorde en flott jobb ville vi da ikke giddet vente i to år på å få de som en vet gjør topp arbeid.
Den som venter på noe godt.