jaf
   #51
 6,347     tromsø     0
På de 3 siste blokkene eg var på fikk dei fliselegerne som la minst membran jobben. Membran er tidkrevende å legge, helst flere lag...og entrepenøren som er fokusert på  kostnader velger den rimeliste. Det holder jo i garanti tiden (5ÅR). De dyktigste som må kreve en realistisk pris blir ofte valgt bort. Tross yrkestolthet og fagkunnskap..Leilighetene var på 35-95kvm og hadde en fantastisk fellesgjeld...

   #52
 2,413     Ønsker ikke besøk av deg     0
Ang. priser på arbeid:

Det er i utgangspunktet nytteløst å diskutere hva som er verd hva og hvem som gjør jobben.

Om personen er skoleflink eller ei. Om personen er en slaur eller samfunnets velgjører.

Det som teller i praksis, er etterspørselen i samfunnet og prisen er deretter.

Hvis en "slaur" tjener milioner på å importere ved. Er han "mer verd" enn en sykepleier eller doktor? Håpløst å sette penger opp mot hverandre.

Og dere skal passere dere for å sette personer i bås, fordi han eller hun er rørlegger, mekaniker, elektriker, dotømme eller hva det enn måtte være. Personen kan faktisk være langt skarpere enn det du er. Ja, hva vet du?

Man driter bare på draget ved å se ned på andre utifra hva de jobber med.
   #53
 9,677     Kysten     0Vis meg den håndverkerbedriften i Norge som gjør så lite feil som Sintef.

Selvsagt gjør skoleflinke mindre feil. Det har med holdninger å gjøre. Tror ikke de som driter i teorien under utdanningen og som får de dårligste karakterene har særlig stor sjanse til å bli dyktige håndverkere.


Du vet ikke hva du snakker om. Sintef viser til hvor feil blir begått i forbindelse med byggefeil. De som prosjekterer bygget, altså arkitekter og rådgivende ingeniører, står for en stor andel av feilene. Jeg jobber i byggebransjen ikke som håndverker, men kjenner den godt. det du skriver er helt på jorde og absolutt svada fra ende til annen. Jeg kjenner mange håndverkere som er genial i faget sitt, og jeg kjenner andre som ikke er det. Jeg har vært litt rundt på yrkesfag linjer og undervist noen timer i løpet av årene og ser allerede der hvem som blir god og hvem som blir mindre god. Det har med interessen for faget og yrkesstolthet å gjøre.
   #54
 7,686     Bærum     0
Det er jo det som er problemet. Når du får en håndverker i huset vet du ikke om han er god eller ikke. Når han driver for seg selv er det heller ingen i bedriften som sjekker hvordan arbeidet blir utført. Det er jo ikke de gode håndverkerne som er problemet. Det må være lov å være ærlig og si at mange blir håndverkere fordi det kanskje er den eneste skolen de kommer inn på. Interessen for faget kommer da i annen rekke.
   #55
 9,677     Kysten     0
hørt om referanser? Skal en ha gjort en større jobb er vel ikke det noe problem å spørre noen en kjenner om de vet om en håndverker som er god?
jaf
   #56
 6,347     tromsø     0
Mange jobber er ikke planlagt så godt, med realistiske tidsplaner osv. Dårlige løsninger er valgt av arkitekter og ingjenører som følger kalkulerte timer fra en tabell. Da kan det fort se ut som de er håndverker som er "lite flink" og som har valgt den "eneste" skolen han/hun kom inn på. Det blir som å si at mekanikerne på Bertel og Steen er dårlige fordi E klassen ruster på hjulbuer og kanaler.....
   #57
 3,216     0

Boligbyggerne:

Tja, har du noen tall på hvor mye av fielen som gjøres i prisjektering? Min erfaring er ikke at de står for noen "stor andel" av feilene.

AtW

   #58
 3,216     0

hørt om referanser? Skal en ha gjort en større jobb er vel ikke det noe problem å spørre noen en kjenner om de vet om en håndverker som er god?

Det er kanskje lett når man er i bransjen, å få tak i referenser i større byer er ikke så trivielt for "normale folk". Spør man folk man kjenner om de har gode håndtverkere å anbefale er tilbakemeldingene ofte deprimerende dessverre.

AtW
   #60
 806     0

Du vet ikke hva du snakker om.


Nei, ifølge deg er det vel kun du som sitter med alle svar. Men flott at du kan lære meg om hva Sintef driver med  ;D.
Signatur