29,000    76    1  

fishe: Ribbe huset og begynne på nytt.

 132     0
Jeg er fortsatt i planleggingsfasen på hvordan jeg skal angripe huset jeg kjøpte i 2007. Jeg har tidligere lagt ut en tråd her hvor jeg har bilder av det oprinnelige huset (http://www.byggebolig.no/index.php?action=dlattach;topic=12556.0;attach=25239;image). Jeg har funnet ut at tilbyggene på dette huset er i såpass dårlig stand og dårlig konstruert at jeg vurderer og ribbe huset ned til den oprinnelige tømmerkassa (maskinlaft) fra 1947 for denne virker det som er veldig stabil og stødig.

Men da kommer jeg til å slite litt med romløsningen ettersom jeg mister ca 30 m2 hvorav 3m2 er det eneste badet i huset ca 10m2 er vaskerom og resterende 17 er et soverom som ikke brukes. Så da lurer jeg litt på om noen har no forslag til hvordan jeg skal løse det? Jeg kan godt lage nye tilbygg til huset, bare kom med forslag.

Det hører også med at jeg har en kjeller som ser omtrent helt lik ut som 1.etg denne kjelleren er forholdsvis tørr og fin og det er betong gulv og vegger. Takhøyden her er 2,20 og det er inngang fra utsiden med en hel vegg åpen. Det kan også være aktuelt å ta denne kjelleren i bruk, men er i første omgang interessert i å få kjøkken, bad, og hovedstue i 1.etg.

Det jeg har gjort nå er å ha tegnet huset som kommer til å stå igjenn etter "ribbingen" med de veggene jeg tror det er best å la stå i fred. Ytterveggene kan eventuelt flyttes hvis det blir noe tilbygg. Hvor det er vann i huset er egentlig ikke så viktig siden dette er et åpent system som er synlig i kjelleren så det kommer jeg til og legge opp igjenn ved oppussing. Kloakrøret derimot er jeg ikke interessert i å flytte så mye på siden dette ble koblet på nytt i 2003. Trapp opp til 2.etg og ned til kjeller kan også paseres hvor som helst siden den løsningen som er i dag er helt ubruklig.

Så da legger jeg ut noen bilder av hva jeg har planer om å bruke som utgangspungt. Kom gjerne med tips og råd jeg tar imot alt med takk.

fishe: Ribbe huset og begynne på nytt. - Plassering av hus.jpg - fishe
fishe: Ribbe huset og begynne på nytt. - 1 etg maalsatt.jpg - fishe
fishe: Ribbe huset og begynne på nytt. - 1 etg maalsatt 3d.jpg - fishe
fishe: Ribbe huset og begynne på nytt. - 2 etg maalsatt.jpg - fishe
fishe: Ribbe huset og begynne på nytt. - 2 etg maalsatt 3d.jpg - fishe

   #1
 359     ØSTLANDET     0
Hvor mange er det som skal bo i huset?
Er det ut fra terreng et logisk sted å ha inngangsparti?
Hvor er vinduene plassert?
Har du noen krav til badets størrelse?
Bærevegger?
Vil du ha stor eller liten gang? Aktuelt med å bygge på et lite inngangsparti?
Er det noen himmelretninger det er kveld/morgensol eller fin utsikt?
  (trådstarter)
   #2
 132     0
Da har jeg lagt til et bilde til som forklrer litt mer. Det er en solrik tomt så vi får morgensola på huset fra sørøst tidlig og den går ned i retning nordvest for huset.

Jeg vil ha et hus som passer for en familie på 4 som inneholder, Stue, Kjøkken, Bad, vaskerom 1 hovedsoverom, 2 barnerom, et kombinert hobbyrom/kontor/gjesterom og kanskje en liten TV-stue/gjesterom i tilegg til hovedstue.

Størrelsen på badet behøver ikke å være så alt for stort (6 til 8m2) Men hvis bad og vaskerom kombineres bør det være noe støre. Men jeg er åpen for alle forslag. Vinduene som er i dag kan tettes og erstattes med andre plasseringer. det tar jeg litt etter romløsningen, men jeg kan tegne inn vinduer på en tegning hvis nødvendig.

Jeg tror nesten de veggene som jeg har tegnet inn på tegningen må få stå i fred spesielt den som går i retning øst-vest i 1.etg. Å bygge på er aktuelt ja. Hadde vært greit med en gang med plass til en skyvedørsgarderobe på en vegg i f. eks en gang på ca 6 - 8m2. Jeg kan også bygge ut takkonstruksjonen også, for jeg har planer om å bytte sperrene som er der i dag.

Kom gjerne med flere spørsmål, sånn at jeg begynner å tenke. Det jeg driver med nå er grovskisering og et forsøk på å tenke litt annerledes enn det jeg har tenkt tidligere. Jeg vil ikke angre på at jeg ikke gjorde sånn og sånn når jeg er ferdig.
Ribbe huset og begynne på nytt. - Plassering av hus ++.jpg - fishe
   #3
 2,397     Bjørkelangen     0
litt av et prosjekt du har satt i gang med.liker stå på viljen til folk når dem skal pusse opp hele hus osv
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 132     0
Hehe får se hva det blir til, men må nok ha hjelp av byggmester til noe her. Har vært i planleggingsfasen lenge, men mågjøre noe nå. er lei av lav standard på kjøkken og et bad på under 3m2 som så å si ligger i vindfanget. Grin
jaf
   #5
 6,316     tromsø     0
Håper du har et godt regnskap, en eg var borti rev ned alt til staven og bygde "alt" opp igjen i 1995. Brukte 2 dager på å få opp pipe, siden han hadde eget kranfirma. Det kostet til slutt nærmere 1 mill og han satt igjen med gamle løsninger og dårlige takhøyder osv. Lykke til men bruk kalkulatoren flittig, helst før du gjør store ting...Har ett gamelt skrot selv så en kan ikke gi opp.... Smile
   #6
 645     Østfold     0
Ville nok generelt tenkt meg om 2 ganger før jeg startet på et slikt prosjekt.
Tror rett og slett at du ville tjent på å rive alt og bygd nytt  istedenfor å gjøre om alt og i tillegg bygge på.
Det er sinnsykt mye arbeid og du kan gange kostnadene med 2.5 i forhold til de utgiftene du tror du skal ha før du begynner.

Dessuten så sitter du igjen med et "gammelt" hus når du er ferdig.

Nå vet ikke jeg om det er noe nostalgi eller andre grunner til at du vil beholde huset, men har du råd til å bygge nytt så gjør det. Da får du noe som er nytt akkurat slik du ønsker å ha det selv.
Det er ikke noe problem å kjøpe hus der du har en stor del av egeninnsats for å komme lavere i pris.


Grunnen til at jeg sier det er at jeg har gjort noe lignende men ikke i nærheten så omfattende som du gjør. Det koster mer en det smaker for å si det enkelt.
  (trådstarter)
   #7
 132     0
OK takker for gode råd. Men tar fortsatt imot tips om hva som kan gjøres. Bygge nytt blir nok ikke aktuelt. Er fast bestemt på at jeg aldri skal ha mer enn 1,5 mill i samlet gjeld. Jeg er klar over at det er dyrt å sette i stand gamle hus, men tror fortsatt det kanskje er billigere å sette i stand det jeg har.

Er det noen her som har noe anelse om hvor mye det ville kostet meg og satt oppe et nytt hus stort nok for en familie på 4 da? Gjerne med noen soverom og kjellerstue i sokkel. Vil helst ikke ha 2 etg over bakken. Hva er foresten billigst? alt på et plan eller 1,5 etg hus?

jaf
   #8
 6,316     tromsø     0
Prøver å være posetiv.....Hvis du river alt gammelt og hiver ut vinduet kan kostnader bli 1/2 . Bare ha hodet kaldt.........Og bruk kalkulator ....... Smile
  (trådstarter)
   #9
 132     0
Japp har ært i planleggingsfasen lenge nå og har ennå ikke bestemt meg for hva jeg egentlig skal gjøre. Men det er en veldig bra tømmerkasse på det huset jeg har. Jeg har ikke mere enn 500 000 i lån på det så det skal jo være muligheter til å få seg et brukbart hus etterhvert.

I tilegg så jobber jeg som selger innen byggevare og har tilgang til forholdsvis billig byggevare. Men jeg vet ikke helt om byggevaren er det største pengesluket. Ser for meg at det ryker mest til elektrikker og rørlegger. Jeg er utdannet møbelsnekker selv, så gjør nok så å si alt det overfladiske selv (innredning, gulv, vegger inne, kle vegger ute, legge tak osv.) Men ser for meg at jeg må ha byggmester til jobben med takkonstruksjonen.