#71
 19     Råde     0
Hei
hiver meg på med litt reklame jeg.
Til dere som ønsker et arkitekt tegnet hus må huske at arkitekt ikke er en vernet tittel, så det finnes mange der ute som kaller seg arkitekt. samme som byggmester ikke vernet tittel. Så ALLE som vil kan bare starte firma og hive på logoer, og tegne og bygge for dere (i tiltaksklasse 1).
Tømrermester er vernet og du må da ha gått skolene Smile og gjort deg fortjent til og kunne bære mestermerke. (byggmestere har ikke lov og bære mestermerke)
Jeg driver selv som teknisktegner (arkitekt om du vill) og har jobbet som tømrer i 12 år, videre er jeg utdannet bygningstekniker (2 år) og jeg er utdannet tømrermester. Jeg driver et lite firma og kan derfor konkurere med de store arkitekt kontorene på pris.
Så skulle noen ønske hjelp med og tegne så ta gjerne kontakt.
Dette er ikke ment som slakt over arkitekter, for det er veldig mange bra arkitekter der ute. Men enkelte burde muligens ha vært litt ute på bygg, for og kunne se de løsningene som ikke er dyrest for deg.  WinkMVH
Erlan
Erlan@Byggeplanleggeren.no
Signatur

   #72
 10     Fredrikstad     0
Prisene kan sikkert variere mye.
Hvor mange kvadrat skal tegnes, på hvor mange plan og hvor mange detaljer skal med, noen spesielle ønsker osv.
Tegning tar tid og det går fort noen timer med arbeid.

I Norge er «arkitekt» en fri tittel. Den kan således brukes av alle og enhver såfremt en oppdragsgiver ikke gis inntrykk av at vedkommende har andre kvalifikasjoner enn det vedkommende har. (sakset fra wikipedia). Men har du bakgrunn fra arkitektskolen (5 1/[sub]2[/sub]), har du tittelen sivilarkitekt.

Selv kan vi sikkert levere tegninger fra en pris på rundt kr.5000,- (For de som skulle være inrressert)
Dette med plan, snitt og fasade.

ByggDinBolig
E-post: post@byggdinbolig.no
Signatur
   #73
 4,148     Oslo Vest     0
Jeg vil tro at prisen på arkitekttjenester er avhengig av hvor mye jobb som utføres og kvaliteten på det. For eget vedkommende ser jeg at det går med MANGE timer for å tegne drømmehuset, plassere det riktig på tomt, ha gjennomlys osv osv.

Når tegning av hus + byggesøknad koster fra kr. 100.000,- så er det det mye som er med i denne prisen, tegning, inntegning på tomt med kotehøyder, 3D osv, utarbeidelse av kravsspesifikasjoner for anbudsinnhenting, ansvar som ansvarlig søker og prosjekterende, tiltakshavers byggplassrepresentant, gjennomgang og kvalitetssikring av mottatt tilbud pluss mye mer.

Akkurat det bør være viktigere enn å få lavest mulig pris på å få tegnet huset.

Så det er nok behovet for hver enkelt kunde som avgjør hva det koster å få tegnet et hus, og jeg vil tro at det kostnadene med arkitekt er marginale i forhold til hva det koster å bygge et hus.

Men et godt gjennomarbeidet prosjekt, hvor arkitekt, tiltakshaver og ingeniør har samarbeidet om løsningene vil ofte vær det optimale. Arkitekten formgir og skaper et vakkert hus etter tiktakshavers ønsker, og ingeniøren kvalitetssikrer at man ikke velger fordyrende løsninger og at huset rent statisk sett kan settes opp.

Dette forklarer forhåpentligvis litt om hva som ligger bak det å få tegnet et hus og realisert det.
Signatur
S
   #74
 78     0
Vi valgte å tegne huset selv. Det var vel egentlig aldri et spørsmål om arktiekt. Grunnen til dette var vel egentlig at vi visste hvordan vi ville ha det. huset skulle dessuten være helt firkantet. Det eneste var nok at en arkitekt helt sikkert hadde hatt gode innspill til huset inni. Men dette er også ganske låst utifra den stilen vi ønsker på huset.

Selvfølgelig kunne sikkert huset vært tegnet mye bedre i andre sine øyne og det kan godt være vi vil angre på noe. Men jeg er blitt veldig glad i huset vi har tegnet. Tenker stadig igjennom hvordan hverdagen skal bli best mulig i det og tenker en del på det estetiske så vi har forandret en del til nå. Men blir bare mer og mer fornøyd me det. Ser jo når jeg spurte om råd at andre har sine meninger og skjønner nå at det kan være vanskelig å spørre om råd siden vi har så forskjellige behov og ønsker og de som har bygd ofte anbefaler det slik de har det(noe jeg sikkert også kommer til å gjøre)

Jeg har nok alltid hatt et litt negativt inntrykk av arkitekter(noe jeg ikke har nå lenger) Fikk nok et slikt inntrykk av mange som flyttet inn i ferdig tegnede arkitekt hus(flermannsboliger) som klagde på at det ikke var noen 90graders vinkler å finne og at dørene alltid var plassert lite strategisk i forhold til senger og skap. Skulle jeg valgt arkitekt nå ville jeg nok brukt mye tid på å finne en som forstod hva jeg ønsket utseendemessig og som ville tegnet noe i den litt mer herskapelige stilen. Hadde ikke gjort meg noe å få hjelp av en arkitekt, men føler kanskje det kunne blitt vanskelig også siden jeg er ganske sta og vet akkurat hvordan jeg vil ha det...Tongue Skulle vi fått hjelp av en arkitekt nå føler jeg nesten vi måtte hivt ut alt av tegninger, ideer og hvordan vi har tenkt å gjøre det med tomten. Startet helt på nytt. Visst ikke tror jeg aldri jeg hadde klart det. Selv om jeg tror det hadde knust hjertet mitt litt, det har jo blitt litt babyen min etter alle timene med planlegging og det føles som hjemmet jeg skal bo i resten av livet forhåpentligvis:)
   #75
 1     Stavanger     0
Det er korrekt som mange sier ad. at tittelen "Arkitekt" ikke er beskyttet. Derimot er "Arkitekt MNAL", altså godkjent medlem av Norske Arkitekters Landsforbund" en beskyttet tittel.

Arkitekter ferdig utdannet i 2008 eller tidligere fikk automatisk den beskyttede tittelen "Sivilarkitekt", på lik linje med sivilingeniør og siviløkonom. Med dagens utdanningsssystem og internasjonale krav får nyutdannede arkitekter en mastertittel.

Ta gjerne en titt her dersom du er ute etter å komme i kontakt med en godkjent arkitekt i ditt nærområde:
http://www.arkitektur.no/?nid=164858

Hvorfor bruke arkitekt? http://www.arkitektur.no/?nid=202168

Jeg ville vært svært skeptisk til å få en person som kaller seg arkitekt uten riktig utdannelse eller øvelse i prosjektering av bygg til å prosjektere noe som helst da yrket handler om mer enn bare å tegne alle overflater med åpninger til vinduer og dører. Arkitektur er mer komplekst enn som så, selv om det kan være lett å tro at alle hus er like. Prosjektering av bygg består og av ulike roller, bl.a. teknisk tegner som ofte bistår en arkitekt i å produsere tegninger av løsninger som er diskutert i forhold til form, funksjon, detaljering, materialbruk etc.
Vær og obs på at man må ha riktig erfaring og godkjent kompetanse for å få stå som ansvarlig søker i de ulike tiltaksklasser.

"Vi former våre bygninger, deretter former de oss"
                                               Winston Churchill