(trådstarter)
   #11
 147     0
Takk igjen for innspel! Det er mykje ein ikkje tenker på idet ein sit å planleggjar.

Har no endra litt på plasseringa av trappa og vindaugene på veggen mot nord.
Hadde vore kjekt med tilbakemelding på korleis det ser ut no, eventuelt andre ting dykk synest burde vore annerledes.

Innspel til Planløysing og Fasader - Fasade mot nord og aust endra trapp.png - ImzwInnspel til Planløysing og Fasader - Plan 1. etg endra trapp.png - ImzwInnspel til Planløysing og Fasader - Plan 2. etg endra trapp.png - Imzw

   #12
 5,111     Sørnorge     0
Hvis det hadde gått å bytte plass på teknisk rom og bad i 1.etg vil du kunne slenge skittentøy igjennom luke i veggen fra badet og slipper å løpe over hele stua med det. Du kan også ha skittentøysjakt fra badet oppe.
  (trådstarter)
   #13
 147     0
Skittentøysjakt frå badet oppe er ingen dum ide. Smile
Når det gjeld plassering av badet nede så synes eg plasseringa er grei slik som den er. No ligg den liksom litt meir sentralt i den delen av huset som vil bli mest brukt. Klart det blir jo nokre steg å gå med skittentøyet gjennom "Kjellerstova", men for min del trur eg ikkje det vil vera noko stort problem.
Då vil det vera meir aktuelt å gjera tiltak for enkel transportering av skittentøy frå 2 etg.

Setter likevel stor pris på innspel, og håper kanskje fleire kan koma med sine meiningar, anten dei er positive eller negative. Smile
  (trådstarter)
   #14
 147     0
Har endra litt på fasaden for å få meir lys inn i stove og kjøkken i 2. etg. samtidig som ein får større plass ute i form av takterasse over deler av 1. etg.

Innspel til Planløysing og Fasader - Fasade mot sør og vest takterasse.png - Imzw

Kva syns folk om fasaden etter endringa? Ser dette betre ut, eller er den første fasaden finare?
   #15
 135     0
Synes nyeste fasadeforslag ble bedre, ja. Men hvorfor ikke ha terrasse over alle deler av 1. etg som er større enn 2. etg.? Og hvorfor ikke tilpasse 1. og 2. etg. bedre til hverandre, slik at du slipper dette balkongoverbygget i 2. etg mot vest? Det blir alltid veldig mørk og trist utsikt fra vinduene under et slikt utbygg.
Andre ting:
  • Ville flyttet veggen til stua nede 70 cm innover, slik at du får plass til garderobeskap i hall.

  • Jobb med master bedroom og bad, slik at du kan ha en hel vegg med garderobeskap (det går ikke nå pga døra.) Kanskje bad og master bedroom kan bytte plass?

  • Ville hatt repostrapp i stedet for u-trapp

  • Når du kommer inn i huset, er «utsikten sideveggen av et skap inne på master bedroom. Vet ikke helt hva du kan gjøre med dette, men…


  (trådstarter)
   #16
 147     0
Takk for innspel "cand.intet"! Smile
Fleire punkt her som eg må tenke litt på.

- Når det gjeld kvifor eg ikkje har terrasse over "heile" første etg. har det med å gjera at eg synes det er fint dersom det er noko som bryter fasaden litt. I tillegg synes eg at arealet på terrassen er stort nok og at det difor ikkje er nødvendig med større terrasse.
Men eg kan likevel sjå om eg får teikna eit utdrag med heildekkande terrasse, slik at eg ser korleis det egentlig blir.

- Ser problemet med at det kan bli mørkt i dei rommene som har vindauger under terrassen, og skal vurdere om ikkje 1 etg. hadde hatt godt av ein liten utviding, slik at vinduene havner lenger ut.

- Veggen til stova kan kanskje flyttast litt ja... Aldri feil med ekstra lagringsplass i form av garderobeskap.

- Master bedroom og badet må eg tenkje litt på, kan hende eg kan lage ei anna løysing dersom eg utvider 1 etg., som nevnt litt før i dette svaret.

- Kva er fordelen med repostrapp framfor u-trapp? Repostrappa treng vel meir plass...? Då blir det meir eg må endra på...

- Utsikta når ein kjem inn i huset veit eg ikkje korleis eg skal endra. I utgangspunktet likar eg å halda soveromsdører stengt, så då blir utsikta berre ei dør... Tongue
  (trådstarter)
   #17
 147     0
Har endra litt på på planløysinga i første etg. etter innspel frå "cand.intet" om å få betre plassering av garderobeskap, samt få plass til garderobeskap i hallen. Også første innspel i denne tråden er no fulgt opp. Smile

Denne løysinga har gått utover størrelsen på stova nede. Men det er fortsatt god plass til sofakrok og TV eller liknande.
Kva synes de?

Innspel til Planløysing og Fasader - Endra plan nede.png - Imzw

   #18
 536     norge     0
Synes det ser ganske bra ut nå. Smile Eneste jeg tenker på er om vaskerommet er stort nok? Et tørkestativ tar en del plass, slik det ser ut så er det ikke så mye plass pga at det er dører som ikke kan blokkeres. Mulig ytterdøren kan flyttes litt for å frigjøre litt mer plass i hjørnet til høyre for døren? Ser at det uansett ikke er så mye, for da kommer den i konflikt med inngangsdøren. Eventuelt kunne kanskje teknisk rom vært i hjørnet av vaskerommet?
   #19
 5,111     Sørnorge     0
Mye areal går bort i gang.
Hva med å:
- flytte skapet i gangen inn mot nordveggen (delvis under trapp)
- flytte inngangsdør litt lenger mot nord for å gi plass til neste punkt
- flytte hele vaskerom og teknisk slik at soverom i sørøst kan bli større, og uteområdet ved inngangspartiet blir mindre
- bytt plass på nisje og skap langs veggen soverom/bad slik at (neste punkt):
- flytte veggen mellom stue og gang, samt inngang til bad og inngang til vaskerom lenger mot nord
(jeg antar her at nord er oppover på tegningene)
  (trådstarter)
   #20
 147     0
Takk igjen for innspel! Smile

Har hatt ein liten pause i planlegginga og kome med fleire idear til korleis eg kan løysa kabalen i 1.etg.

Her er enda eit forslag som eg hadde sett pris på å fått innspel til:

Innspel til Planløysing og Fasader - Plan 1. etg alt 2.png - Imzw

Her går endringa litt utover fasaden mot Nord og Aust, men det trur eg lar seg løyse greit. No er uteområde ved inngangsdøra blitt noko mindre, vaskerom og teknisk er slått saman, hovedsoverom og sov 3 har bytta plass og dei små soveromma, samt stova, har blitt litt større.
Boden ved sida av trappa kan kanskje byggjast inn under trappa, slik at den blir noko større og meir praktisk...?