#31
 188     0
Hei, tips til led-striper egnet for våtrom(skal felles inn i "såpenisje" vi skal ha innfeldt i veggen i dusjene.

   #32
 6     Oslo     1
Hvor kjøper dere slike aluminiumsskinner for innfelling i gips? Slike man setter led-strips i?


Hei KE

LEDsON har veldig mange fine - http://www.ledson.eu/led-profiles#/splash-page/
(det kommer musikk når siden åpner seg, jeg skvatt jeg)
Det er Stork som har agenturet i Norge, så det skal være mulig å få kjøpt igjennom elektrikeren din.

Vi leverer også alu-profiler, men har ikke i nærheten av det utvalget du finner i linken over. Siden du spør hvor man kan kjøpe, så tillater jeg meg å henvise til et sted som selger; min arbeidsplass - http://www.hdlnordic.no/categories/profiler

Med vennlig hilsen
Signatur
   #33
 10,486     Akershus     0
Vil led-striper være et godt alternativ til belysning i garasjen? Oppe på loftet vil det være en stor fordel med noe som bygger lite pga. lav takhøyde. Nede er kanskje lysrørarmaturer like greit?

Tilfeldig søk på ebay:
BILLIG, men kanskje litt sløve? Det står oppgitt 30watt, altså ikke mer enn 6 watt / meter


HER er en annen, som lover 14,4 watt / meter.


Hva er fordeler / ulemper med de forskjellige typene led? Det så ut som 5630 var gode greier .. ?
Signatur
   #35
 1,411     Hordaland     1
Ved kjøp av en rull med den billige ifra Aliexpress, hva mer trenger jeg da?
Driver og dimmer?
Ser det finnes endel forskjellige drivere (disse er kanskje best å kjøpe i Norge mtp. sikkerhet?)
Ser at det finnes 3 forskjellige typer her : http://www.lysbutikken.no/teknisk-led-belysning men vet ikke hvilken jeg kan bruke.


Lurer på eksakt det samme
Signatur
   #36
 6     Oslo     2
Ved kjøp av en rull med den billige ifra Aliexpress, hva mer trenger jeg da?
Driver og dimmer?
Ser det finnes endel forskjellige drivere (disse er kanskje best å kjøpe i Norge mtp. sikkerhet?)
Ser at det finnes 3 forskjellige typer her : http://www.lysbutikken.no/teknisk-led-belysning men vet ikke hvilken jeg kan bruke.


Denne stripen du tenker på?
http://www.aliexpress.com/store/product/5630-smd-40lm-led-300led-5m-60led-m-bright-5630-led-strip-light-24-volt/1357022_32249024053.html

LED-striper som ikke er 230V trenger en transformator/strømforsyning som gir riktig spenning til stripen, og som er sterk nok til å drive totalt antall watt tilkoblet. Dette må man ha uansett om man skal dimme eller ikke (det finnes trafoer med dimming også).

I tilfellet over er stripen 24V og 22W/m. Hvis du skal ha alle 5m på en strømforsyning så må den være større enn 110W. Vi anbefaler at du legger inn en sikkerhetsmargin på minst 10% på toppen av det igjen.

Hvis man ønsker å styre stripen på en eller annen måte, og det må man jo, så trenger man en eller annen form for dimmer/driver i mellom stripen og strømforsyningen pluss en eller annen form for bryter eller fjernkontroll eller app. Her er det veldig mange alternativer, og veldig mange leverandører. Vi er en av disse.

En ting du alltid må sjekke er hvor mange ampere utgangen på driveren tåler. Det vanligste er 5A eller 8A. For å finne ut av hvor mange ampere du trenger så bruker du denne formelen;

Ampere = Watt / Volt
I tilfellet over så får du;
A = 110 / 24
A = 4,6

Legg merke til at hvis stripen hadde vært 12V, så hadde du endt opp på nesten 10A.

På siden du henviser til så ser det ut som de tre PWM-dimmerne kan fungere, men legg merke til at den sorte med fjernkontroll ikke tåler mer enn 100W, og at den som heter kun LED PWM 12-36V trenger en 1-10V bryter fra f.eks Elko.

NB - jeg kunne ikke finne noe dokumentasjon på produktene, så jeg kan bare kommentere utifra det lille jeg fant.
Signatur

   #38
 197     Sandnes     0
Hvordan fester dere disse? Jeg vurderer sterkt å montere noen meter med 5050 under noen kjøkkenskap, men holder det å bare lime disse rett under skapene med medfølgende tape? Eller vil det løsne når det begynner å bli varmt?

Ser noen selger aluminium profiler som de kan legges inn i, er dette en stor fordel?
WF
   #39
 575     Haugesund     0
Det er vanlig med dobbeltsidig tape på dem, men denne er ofte av dårlig kvalitet.
Jeg har tidligere limt dem på vegg med medfølgende tape og så hatt fugemasse på begge sider av stripen. Med hvitt kretskort på hvit vegg og hvit fugemasse så blir det ganske greit. Fugemassen holder dem limt godt til veggen.

Fordelen med alu profil er bedre beskyttelse av led stripen, kan også se penere ut. Bakdelen er at led stripene vil bli mye varmere og dermed miste lysutbytte/effekt mye raskere enn uten, i tillegg til at det er dyrere.

Den beste måten å feste led strips i profiler er med magnet-tape. Altså en form for dobbeltsidig tape, men magnetisk på ene siden.
Da kan man enkelt bytte led strips som feiler. Men den største fordelen er å kunne justere et par mm på led stripen slik at lyset blir riktig.

Dette er den peneste profilen en kan bruke, da ser en ikke lysprikkene i det hele tatt. En kan også droppe plastdeksel forran led stripen slik at en får bedre temperaturkontroll.
Den store LED-strip tråden. -  - shaukaas

Den store LED-strip tråden. -  - shaukaas