#21
 372     Hedmark      1
Gratulerer ja ! Som everlost skriver, har dere ett bra tilbud til resten? Måleren i kjelleren her endte på 1955bq i snitt...

  (trådstarter)
   #22
 167     1
Enig i at det kan være et godt forslag!
Vi ønsker ikke å "pushe" produkter eller reklamere for supertilbud her inne på generelt grunnlag, men dersom vi kan ha en gentleman agreement om at forutsetningen er at dere kan bidra til en diskusjonstråd eller denne konkurransetråden, i form av en kort beskrivelse om radonnivåer eller inneklima, og gjerne supplere med bilder - så kan i alle fall VI være positive. Enten et eksklusivt tilbud til alle som deltok i konkurransen eller et tilbud til alle BB-medlemmer....
Jeg kan høre med BB-teamet eller kanskje cheffen kan svare her eller kontakte oss direkte?
Signatur
   #23
 6 691     Akershus     0
Hei!

Hvordan FORIS AS ønsker å organisere et eventuelt tilbud på Twinfresh overfor noen eller alle BB-medlemmer, mener ikke utgangspunktet ikke Byggebolig AS noe spesielt om. Når det er sagt, synes jeg ikke tanken om en gentlemans agreement som omhandler bidrag i denne tråden som et bytte mot en tilbudspris, er helt ute Smile

Man kunne for eksempel tenke seg at en beskrivelse av hva enheten(e) skal brukes til og hvor de skal plasseres, gjør at FORIS oversender en rabattkode på produktet til vedkommende medlem. Hvordan dere ønsker å gjøre det og hvor eksklusivt dere ønsker å gjøre et eventuelt tilbud, får nesten være opp til dere Smile

Tut og kjør!

Må selvsagt også gratulere begge vinnerne! Og takk for deltakelsen til alle sammen.
Signatur
  (trådstarter)
   #24
 167     0
Hei igjen.
Da har vi generert en kampanjekode som gir 1800 kr inkl mva i avslag på Twinfresh Expert RA1-50 eller Twinfresh Expert RW1-50 (Wifi).

Litt avhengig av type bygg eller tiltak (feks radon) kan det være mest fornuftig å montere Twinfresh i par med motsyklisk (inn/ut) effekt. Dette gjøres enklest og ledning-fritt med Wifi-modellen RW1-50.

Kriteriet for å motta kampanjekode eller spesialtilbud på flere enheter, er at dere sender oss en PM (melding) her inne!

Ønsket og vår "gentleman agreement" er at dere bidrar (i denne tråden) med noe knyttet til det prosjektet dere har.
Feks:
Bare er et bilde og en kort setning om hvordan resultatet ble.
En detaljert prosjektbeskrivelse med målinger og konklusjon.
Noen tips til montering og evt. konfigurering (wifi).
Originale bruksområder?
Erfaringer og råd i forbindelse med søknad om støtte fra Enova sin tilskuddsordning for balansert ventilasjon.

Hva gjelder sistnevnte; Twinfresh Expert tilfredsstiller kravene Enova stiller til varmegjenvinning. Her kan man kan få dekket 25% av kostnadene (oppad begrenset til 20.000 kr) dersom kriteriene for støtte oppfylles.
Vi kan være behjelpelig ifm prosjektering.
Signatur
   #25
 302     Akershus     0
Hei,

Jeg er interessert i Twinfresh Expert RW1-50 med fin rabatt - men jeg har noen spørsmål.

Det hevdes at et antall Twinfresh skal kunne erstatte balansert ventilasjon, og det er et oppsett jeg synes virker interessant. Det vil være enklere både i installasjon og vedlikehold.

Jeg har en enebolig fra 1964 på ett plan + kjeller. Totalt BRA er rundt 170kvm, men grunnflate i første etasje hvor alle oppholder seg 90% av tiden er på ca 100kvm. Forstår jeg det hele rett vil det si at jeg har 240m^3 i denne etasjen, og hvis dette skal byttes ut hver andre time, trenger jeg 120m^3 i viftekapasitet. Korrekt? Forstår jeg tallene på RW1-50 så trenger jeg da fire slike på medium hastighet for å nå opp i denne kapasiteten?

Hvis det jeg skulle satt opp et slikt oppsett med mål å få det til å fungere som balansert ventilasjon, så må jeg vel da også lukke alle andre ventiler i evt andre rom pluss slisser i vinduer og slikt, slik at alle utskiftning skjer gjennom twinfreshene, fortrinnsvis med varmegjenvinningen?

Utfordringen jeg potensielt ser med ovenstående oppsett, er at jeg da vil ha lukkede ventiler på to av soverommene, som trolig ikke er så gunstig. Hvordan vil det funke hvis man likevel har disse åpne tro? Tanker? Smile

Jeg har også et mekanisk avtrekk på badet som går kontinuerlig - kan man fortsette med det, og hvordan vil det i så fall påvirke "systemet"?

Jeg bidrar gjerne med bilder og erfaringer fra et slikt oppsett i denne eller andre tråder hvis det kommer så langt at jeg bestiller.

Mvh,
Thorbjørn

Signatur
HSt
   #26
 33 646     Lillestrøm kommune     0
Jeg håper jeg kommer i gang med å montere mine 2 Twinfresh snart så jeg kan bidra med litt fra meg. Ventiler fra andre vinduer vil jo medføre at det er mulig å suge inn luft fra disse, men hvis det er rimelig åpning mellom twinfresh enhetene burde dette fortsatt bidra til varmegjenvinning. Balanserer du ventilene inn med det mekaniske avtrekket så vil du tape noe på disse mens Twinfreshene vil varmegjenvinne sin del av nyluften.

Diameteren er større en minste ventildimensjon så jeg må få lagd meg større hull i lecamuren før de kan installeres.
   #27
 302     Akershus     0
Jeg håper jeg kommer i gang med å montere mine 2 Twinfresh snart så jeg kan bidra med litt fra meg. Ventiler fra andre vinduer vil jo medføre at det er mulig å suge inn luft fra disse, men hvis det er rimelig åpning mellom twinfresh enhetene burde dette fortsatt bidra til varmegjenvinning. Balanserer du ventilene inn med det mekaniske avtrekket så vil du tape noe på disse mens Twinfreshene vil varmegjenvinne sin del av nyluften.

Diameteren er større en minste ventildimensjon så jeg må få lagd meg større hull i lecamuren før de kan installeres.


Jeg tror jeg har store nok ventiler, derimot leste jeg en annen plass at rørlengde var minst 26cm, det kan du kanskje bekrefte om du har fått dem? Jeg målte nettopp veggen min gjennom ventilen, og ser ikke ut til å være mer enn 16-17cm.. :-|
Signatur

HSt
   #28
 33 646     Lillestrøm kommune     1
Jeg har PM'et litt med den andre vinneren og de har en adapterplate e.l. fra Foris som monteres ute for å få veggtykkelsen til å gå opp. Mener Foris hadde en oversikt over veggtykkelser for sine modeller, har ikke lett etter denne nå. Installasjonen så ellers ikke ut til å være spesielt vanskelig synes jeg, det er at jeg må utvide hullene i leca veggen som gjør at jeg er litt "treg".
   #29
 302     Akershus     0
Ja, jeg ser på hjemmesiden til Forus nå at de har et alternativ for vegger med 12-25cm. Vet ikke hvor pen jeg synes den utedelen så ut, men men. Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #30
 167     0
Hei. Ja det stemmer at vi har en hette for tynne vegger.
Twinfresh Expert serien har et keramisk element inne i vegg-delen, som gjør at totallengden blir gode 25 CM.
Så for å få dette til å gå i tynne vegger, har fabrikken laget da en mer kvadratisk hette, som gir nok plass til røret, der veggtykkelsen er fra 12-25 Cm.
Alternativet er å bygge ut, enten inne eller ute.
Noen liker best å bygge ut, noen velger hette for tynn vegg.
Sluttresultatet blir uansett at men får en Twinfresh Expert som fungerer slik den skal, der den skal Smile
Ta gjerne kontakt med oss om du har spørsmål.

Ellers kan jeg jo nevne at vi har en kunde som nettopp sendte oss en video han laget for installasjon av Twinfresh Expert.

Signatur