#51
 4,148     Oslo Vest     0
I en hevingsavtale må det drøftes blant annet om hvem som skal nye godt av verdistigningen, skal det utbetales en erstatning dersom det kun skal betales opprinnelig markedspris for leiligheten, (kjøper skal jo ikke stilles dårligere fordi han ble "lurt"), skal det gjøres fradrag for at han har brukt leiligheten to år osv. Skal han ha erstatning for andre forhold?

Som du ser så er det mange forhold som spiller en rolle her, også prinsippet om at et evt erstatningskrav skal gjøre så lite som mulig.

Normalt sett så uttaler jeg meg kun om det jeg kan og synes det er merkelig at jeg NESTEN ALLTID må forklare og gå i dybden på mine svar, fordi den lettvinte løsninger ikke er den beste.

Jeg har ingen interesse i å forvanske alt, men som jurist uttaler jeg meg med en viss erfaring og vet at kjapp-kjapp-løsningen høre greie ut når de skrives, men ikke i virkeligheten.

Det burde derfor ikke være nødvendig for meg å forsvare forskjellge  lover og regler, samt generell ulovfestet lovgivning.
Signatur

   #52
 7,685     Bærum     0
Det som er interessant i denne saken er vel om klagen er rettidig og om mangelen er så betydelig at den utløser erstatning. Heving må vel være siste utvei.
   #53
 4,148     Oslo Vest     0
Mine innlegg var ment som et svar på det rådet som trondfe kom med, og videre så har jeg besvart de spørsmålene som petterg kom med.

Som vanlig er det en del spørsmål utenfor topic som blir stilt, og besvart etter beste evne.
Signatur
   #54
 1,043     Akershus     0

Det nærmeste jeg finner der er §4-13 (3) som viser til §4-3 og §4-4. I §4-4 (2) står:
Er avtala heilt eller delvis oppfylt, har kvar part krav på å få tilbake det som er ytt.


Så, jeg har fortsatt ikke sett noe lovverk som gir kjøper rett til å kreve mer enn det betalte ved heving av et kjøp.

Juss er et fag, og som Incognito påpeker er det ikke nok å lese loven. Hevingsoppgjør er en krevende øvelse med mange spissfindigheter som krever mye mer kunnskap enn det i hvert fall jeg har.

Merk også at heving i praksis kun kan kreves av kjøper. Det eneste (praktiske) tilfellet hvor en selger kan heve er ved manglende betaling, jf avhl § 5-3.

Heving er et blindspor og et svært, svært dårlig råd. Tøyseråd, faktisk.
   #55
 1,170     Asker     0
Ta kontakt med borettslaget og få regnskap og årsberetning for de siste årene. Der bør det stå tydelig hvorfor kostnadene har doblet seg eventuelt hvilke investeringer som er gjort. Det kan også tenkes at felleskostnadene har blitt holdt kunstig lave for å få bedre pris for nybygg. F.eks ved avdragsfritt fellesgjeld eller betalingsutsettelser.

Kanskje ligger det på nettet noe sted. Prøv purehelp.no


Husk at kjøper og/eller advokat kan lese denne tråden så trå varsomt.