#21
 1 041     Akershus     0


Hvis man bor i ett pressområde er det ikke alltid det hjelper på salgsummen og pusse opp, da er kjøper gjerne så giret på og få huset att han legger inn alle midler for og få huset, for deretter og pusse opp selv, det er mange som tror oppussing er mye billigere enn det er.
Har ett eksempel på det selv, to identiske nabohus solgt samme uke, det ene oppusset for ca 2 mill over flere år, det andre originalt fra 1932, prisforskjell under 200`.
Men det er jo fint og bo bra, så jeg råder deg til og pusse opp i nøytrale farger og stil som armonerer med husets eksteriør, bruk gjerne en interiørarkitekt, det kan lønne seg.

Hmmm, originalt hus fra 1932 må ikke bare pusses opp. Det må oppgraderes...med isolasjon, vinduer, elektrisk og ja...ALT!
Så at det skiller kun 200k, må skylles et spesielt marked der...og noen som har gitt overpris...


Det er nok et ekstremt eksempel - men illustrerer poenget. Det er sjelden lønnsomt å drive med store oppussingsprosjekter ifm salg. Ta overflater - maling er billig... Det er nok helt riktig at "alle"kjøpere undervurderer hva oppussing koster.

   #22
 3 957     1
Det er en ting som er sikkert....

eneboliger som trenger oppgradering går ofte OVER takst.... enkelte går MYE over takst.... Folk ser potensiale og kan forandre mer på en enebolig "som likevel må oppgraderes" enn om de kjøper noe som er oppussa - og kanskje ikke helt i deres stil....

That's a fact..
  (trådstarter)
   #23
 18     østlandet     0
Ja, vi skal jo ikke selge da folkens  Smile
Veldige glade etter at gulvsliperen som var innom for å se på stue og gang gulvet (som takstmann og megler kalte nedslitt parkett og sa måtte skiftes) fortalte at dette var skikkelig fine heltre eikegulv - som ville kostet 2500-3000 kr pr kvm om vi skulle kjøpe og legge det idag. De kan bare slipes og slipes.. Så det vil bli gjort!
Hadde en som rehabiliterer vinduer innom (gamle og må skiftes sa tilstandsrapporten)Nei, de holder i 40 år til, trenger bare litt maling - ikke tegn til råte, og trekker ikke, dog ikke moderne U-verdi kanskje  :)
Viser at takstmenn ser på overflatene og ikke kvalitetene? 
   #24
 470     Eide på Nordmøre     0
Takstmenn bruker nok mest skjema som viser hva som er vanlig levetid på enkelte komponenter som grunnmur, vinduer, bordkledning o.l. Dersom en komponent begynner å nærme seg vanlig levetid får man anmerkning på takstrapporten, selv om komponenten ikke har noen skader.
Signatur
   #25
 255     Vestfold     0
Hei,
er ny på forumet her som skribent men har fulgt med i et par som leser og tenkte jeg ville kommentere dette innlegget. Ser du har fått ganske mange forskjellige råd om hva du bør og ikke bør gjøre og jeg skal ikke påberope meg noe fasitsvar jeg heller :-)

I forhold til sikkerhet / refinansiering av lån må du jo ha en ny verdivurdering av megler eller takstmann. Etter en del flyttinger er mitt inntrykk at en såkalt meglertakst / verdivurdering av megler er mer overfladisk mens en taksering sier mer om den tekniske vurderingen av boligen. Merk at ikke alle takstmenn er like grundige! Derfor er det vanskelig å gi råd for hva som er best for deg og dine, det kommer nok mye an på den/de som kommer for å vurdere boligen din.

Men, det som har gått igjen de gangene jeg har flyttet er at både megler og takstmann er enige om at teknisk standard er det som betyr mest. Altså: Har du gamle vinduer og dører der det trekker, så bytt dem ut. Har du en gammel parafinovn? Bytt den ut med en ny, eller med en annen fyringskilde (pellets?). I gamle hus er det god økonomi å skaffe en luft til luft varmepumpe.

I forhold til eikeparketten din: dette har vi og og jeg kan bare fortelle deg èn ting: Gjør en GRUNDIG jobb med sliping av denne. Det er ingenting som er så irriterende som å se striper etter slipemaskinen eller kanter der du slipte ujevnt. Av etterbehandling er det en smakssak om du ønsker å olje eller lakke parketten. Vi hadde lakket parkett tidligere, men slipte og oljet den og ble knakende fornøyd. Det ble som et nytt gulv! Men oljet parkett tåler ikke like mye vannsøl som slipt parkett, så har du små barn er det kanskje best å lakke?

Kjøkken og bad: Puss dem opp! Kanskje får du ikke like mye tilbake på taksten, men gamle kjøkken og bad trekker ned... Også får du jo mye bedre comfort i huset du har tenkt å bo i :-)

Elektrisk og VVS: Disse er også viktige. Legg rør-i-rør system der du har mulighet og bytt ut sikringsskap. Dette er noe samtlige meglere og takstmenn har spurt om de gangene jeg har flytta...

Maling og flising/parkett: Det er tydeligvis ikke like viktig med overflatebehandlingene, men du får det jo mye triveligere om du gjør noe med det. Male kan du jo stort sett gjøre selv og da koster det ikke så mye...

Datanettverk: Dette er tydeligvis noe "nytt" som folk flest ikke bryr seg om. Du vil mest sannsynlig ikke få noe tilbake på taksten hvis du legger kablet nettverk i huset, men du får mye tilbake i form av egen trygghet og "data-comfort" hvis du har det. Hvis du bryr deg da :-)

Ok, det var litt om mine erfaringer, men husk at jeg ikke er noen fagperson så det kan godt hende at situasjonen er annerledes der du bor. Lykke til hvertfall!