35 536    64    0  

Priser på meglertjenester

 408     Buskerud     0
Lurer på hva som er gjengs å betale for meglertjenester for tida? Har fått første tilbud fra en megler på ca 63.000,- totalt. Borettslag. Tar seg ca 1.8% i provisjon (som er inkludert i totalprisen på 63.000,-). Ellers er avisannonse, finn, fotograf, eierskifteforsikring og alt annet inkludert.
Signatur

   #1
 899     Bergen     0
Synes det virker som en veldig god pris. 1,8 % er en bra pris. Noen er jo ikke villig til å gå under 2,5 %.
   #2
 382     Østfold     0
hmmm... jeg trodde den lokale Borettslags-paraply-organisasjonen tok et fast beløp for dette.   :-\
   #4
 470     Eide på Nordmøre     0
På mitt boligsalg er det avtalt følgende priser: Klargjøring for salg, kr. 10.000,-, Markedsføring (annonsering i lokal-avis og Finn), kr 20.000,-, visningshonorar kr 950,- pr visning, 2,5% provisjon av salgssum. Kunne ha valgt fastpris på kr 62.000,- hos en annen megler, med en prisantydning på 1.275.000 blir det omtrent likt.
Signatur
   #5
 455     0
1,8% må vel sies å være relativt billig?

Når det er sagt er det megleren som er viktigst, og ikke prisen. Jeg tester ut flere meglere hver gang jeg har solgt noe for å sjekke hvordan de er. Noen svarer jo ikke på mail en gang. Jeg er i gang med å selge en hytte nå, og valgte faktisk den dyreste megleren av de jeg vurderte. Det gikk utelukkende på at han svarte på de spørsmål jeg stilte, skulle ikke være ekspert i alt, og var en veldig trivelig type. De andre var altfor kjekkas og en brøt sågar en avtale vi hadde inngått om befaring.

Så det er mitt tips - en megler er ikke en megler.
   #6
 42     0
Helt enig med Jimsnekker. Sjekk om de har folkeskikk overfor deg. Da har de det muligens overfor potensiell kjøper også. Og velg gjerne en megler som er litt frampå, uten å være breial eller kjekkas.

Min erfaring hittil er at voksne kvinner med litt bein i nesa, livserfaring og brukbart bullshit-filter kan være gull for å få solgt en borettslagsleilighet/-rekkehus for en bra pris.

Men så er det det du skal selge da...

-Ff
   #7
 3 259     Akershus     0
Bruk Adirekte så bestemmer du selv hva som skal gjøres og hvor mye penger du skal bruke.
Signatur

   #8
 310     0
Vi klarte å få ned meglerehonoraret til fastpris 25.000, noe som ble under 1%.

Dette klarte vi fordi vi kjente til noen salg han hadde slitt med, og på et vis klarte kona å få ham inn på en "nå skal jeg jaggu bevise at jeg duger"-sti :-)

Bra jobb gjorde han og, huset gikk 375000 over takst.

Knallbom!
   #9
 59     0
Honoraret varierer vel etter hva en skal selge. Selger man en enebolig, burde en får det ned i 1 - 1,2 %, mens for å selge en leilighet får du det neppe under 1,5%. Ville uansett innhentet tilbud fra flere. Da kan du bruke disse til å presse ned prisen på den du velger. Og du kan velge den som er mest normal (liten sjans til å finne noen som er helt normal  Tongue)
   #10
 5 412     Langhus     0
honoraret varierer også ut i fra hvem som selger...
har kostnadsoverslag for salget av vår nåværende bolig på 70-150'

Riktignok sa han med det dyreste tilbudet at han kunne matche hvem som helst på pris, men allikevel sender han ikke et tilbud men en "oppdragsbekreftelse" (med sin 3,5 % provisjon), just sign here, please...
Signatur