54 857    113    0  

Selge bolig selv?

 46     Hedmark     0
Noen som har erfaring fra å selge bolig privat?
Annonsering, kontrakt, oppgjør...

(Er jo lov å håpe på at det blir sånn at finn.no o.l. må tillate private boligannonser etterhvert.) ::)

   #1
 3 713     Ringerike     0
Kjøpte forrige hus slik, selger hadde gjordt salgoppslag/annonse og dokumenter selv. Vi ble enige om pris og vi betalte DNB Nor Eiendom 5000kr for å flytte penger og papirer. Sparte en del tusen på dette tenker jeg.
Signatur
kcd
   #2
 139     0
Vi solgte leiligheten vår selv ved hjelp av annonser i lokalavis. Når skjøter,oppgjør++ skulle fikses tok vi en advokat til å gjøre dette for oss , det kostet oss 10000ca tror jeg. Men da tok de hånd om alt av papirer. Tilbudet fra meglere var fra 20-40000kr. Fikk forøvrig 185000kr mere enn NOTAR taktsen som var blant meglerene som vi vurderte.
  (trådstarter)
   #3
 46     Hedmark     0
Ingen som har støtt på problemer?
Vi solgte hus for et halvt år siden, gjennom megler. Det kosta ca 70.000 (!), og megler ordna egentlig veldig lite... og vi hadde flere visninger selv. Ikke verdt penga!!  >Sad Vi solgte med gevinst, men det var et lite og rimelig hus, så 70.000 var MYE!
Så nå prøver jeg å overbevise søstra mi om at de kan selge selv Wink Det kommer jeg til å gjøre hvis vi skal selge igjen! Godt å se at andre har vært borti sånt.
   #4
 1 292     Ålesund     0
En ting er jo om en klarer å få like god markedsføring som om en bruker en megler da. Uten en finn-annonse så mister en fort en del eventuelle kjøpere, og da skjer det jo fort at en ikke klarer å oppnå samme prisen selv..

Men bruker en en profesjonell part til å ta oppgjøret og det som skal til av papirarbeid og slikt, så burde jo ikke selve salget by på så mye problemer skulle en tro da.
   #6
 274     Oppland     0
Nå skal jo boligannonser for private på bl.a finn.no ut på høring. Skal du selge selv, vil du jo gjennom en advokat få lagt ut boligen på finn.no.
Signatur
   #7
 185     0
Man  får normalt ikke tegnet eierskifteforsikring uten å gå via megler.
Jeg ville aldri solgt en eldre bolig uten å tegne eierskifteforsikring.Sover litt bedre om natta Smile

   #8
 23     Karmøy     0
Kjøpte hus i fjor privat.

Selger forsket litt på eierskifteforsikring og fant ut det var fullt mulig, men prisen var horribel. Tror det var snakk om 60-70 000 kroner.

Det han gjorde da var å bruke Terra til å ta seg av alt det praktiske og da fikk han tegne eierskifteforsikring hos dem. Dette måtte han ut med rundt  20 000 for.

  (trådstarter)
   #9
 46     Hedmark     0
Hva med den avtalen her, vil det kunne veie opp for at det ikke blir tegnet eierskifteforsikring?


Og når man får takst fra en kjempenøye takstmann, og forteller om alt man vet og mistenker, er da risikoen stor for å få seg en smell som selger?

   #10
 292     0
AO har vel en god avtale med Protector.

Protector er generelt bra for selger (og desto verro for kjøper)