14 136    14    6  

utleie av garasjeplass. pris.

 592     Bergen     0
Hei hei. Jeg har fått spørsmål om jeg vil leie ut garasjeplassen vår. Denne er i en fellesgarasje.
Garasjen ligger i loddefjord ca 10 min fra bergen sentrum. Det er litt trangt om plassen.

Men jeg trenger en liten følelse for hva en garasje er verdt.  Hva tar folk rundtom i landet? Hva er folk villige til å betale?
Signatur

TSt
   #1
 7 076     1
I borettslag sør i Trondheim kostet det 5000 i innskudd og 150 kr pr mnd men dette er en latterlig lav pris mener jeg. 1500 pr mnd for garasjeplass i Bergen sentrum på google.
  (trådstarter)
   #2
 592     Bergen     0
Ja jeg googlet litt jeg også. Men 1500 i sentrum er jo en ting. Jeg kan ikke ta så mye her.

150 var vel lite.
Jeg spurte på møte med de tillitsvalgte og da sa han ene 200, men det virket som et kunstig lavt tall han hentet ut av luften.

Jeg leide en utendørs parkering for 50 kr måneden for 10 år siden. Så 200 for garasje er jo ingenting. Jeg tenkte rundt 500. Evt mer. Er jeg helt på jordet da eller?
Signatur
   #3
 706     0
Rundt 500pr mnd høres ut som en grei pris. Loddefjord er jo ikke akkurat midt i sentrum. Bedre og leie ut for noen hundrelapper mindre enn å ikke leie ut i det hele tatt?
  (trådstarter)
   #4
 592     Bergen     0
Joda, men om jeg tar 2-300 så er det under 10 kroner dagen, og da kan jeg heller kjøre bilen inn i garasjen når jeg føler for det.
I tilfelle jeg får besøk eller det er veldig kaldt en periode. Eneste ulempen er at det er lengre å gå til garasjen enn til parkeringsplassen. Men jeg sparer noen minutter på å slippe å skrape bilen.
At det ikke er midt i sentrum er helt riktig, men det er jo ikke langt på landet heller. Hadde det vært midt i byn hadde plassen vært verd en del i måneden.
Signatur
HSt
   #5
 24 865     Lillestrøm kommune     0
Har du faktisk bil så vil jo en bil som står ute i sol og regn og snø og is ofte tape seg litt mer enn en som står i garasjen. Da ville jeg hatt dårlig økonomi for å leie ut garasjeplass for kr 500. Hvis du ikke hadde bil var det en annen sak.
  (trådstarter)
   #6
 592     Bergen     0
Ja du har et lite poeng der, det er 4 grunner til at jeg ikke benytter den, det er dobbelt så langt å gå som til parkeringen. Jeg kjører en bmw x3, ikke så alt for store bilen, men for stor til garasjeplassen. Jeg må kjøre inn med nesen, og da må jeg rygge et god stykke og jokke frem og tilbake for å snu bilen. Jeg er halveis til jobb på den tiden om jeg ikke bruker garasjen.
Siste grunnen er at naboparkeringen sin bil er FULL i bulker ergo jeg tror ikke hen er forsiktig når hen skal ut og inn av bilen.
Fruen har lurt litt på å bruke den i vinter, men hun parkerer vanligvis utforbi døren til huset.

Bilen min er ikke av de fineste på markedet, men jeg tviler på at det vil få et økonomisk utslag om jeg står i garasje eller ei.

Med 500 i måneden så dekker garasjen faktisk over 1 måned med husleie i året.
Signatur
   #7
 706     1
Jeg har aldri (før nå) hatt bruksbilene mine i garasjen, og har egentlig aldri hatt noe savn etter å parkere de under tak bortsett fra de 7dagene i året man må skrape eller koste is og snø av bilen. Jeg har bodd i Bergen i 25år så litt kjent med området og klimaet er jeg. Ikke ser jeg noen problemer med lakken på mine foreldres biler heller, og de blir vasket 1gang i året i maskin og står ute hele året i eierperiode på 7-10år. Før det ble metalic lakk var solen et problem, men ikke nå lengre. Ikke i Bergen hvertfall.

En fellesgarasje er gjerne oppvarmet, da ville jeg heller vært bekymret for rustutvikling siden salt i fuktige og varme omgivelser gir en ekstrem rustutvikling, sammenlignet med kulde.

6000kr i året er en fin timesbetaling for å skrape is i ny og ne.

   #8
 2 653     Vestlandet     1
Hvis det er så trangt som du sier, har det selvsagt påvirkning på hvilken pris du kan ta også.
   #9
 744     Stavanger     1
Her i Stavanger sentrum tar sameiet mitt mellom 750-1500kr i mnd. Litt utforbi byen (utleieleiligheten vår), ca 5 min med bil til byen tar andre beboere 500kr for innendørs parkering.

Et sted mellom 500-750kr syntes jeg nå hadde virket alright!
Signatur
   #10
 499     Porsgrunn     1
Jeg tenker at du krever den prisen du føler ulempen å ikke ha garasjeplass er verdt for deg - og får du et nei, så er det ikke verre enn det! Føler du at du MÅ leie ut fordi du trenger penger, får du sette deg ned med mulig leietaker og diskutere pris, evt. kan du komme med forslag som dere kan bruke som grunnlag for en diskusjon om endelig pris!