23,724    48    0  

Alarm fra Altibox

 817     Haugesund     0
Fikk for et par år siden installert Altibox med TV, internett og telefon.  Nå tilbyr de innbrudds og brannalarm med direkte tilkobling til brannvesenet. http://www.haugnett.no/privat/kundeservice/priser

Nå vurderer vi dette, spesielt hva brannalarm angår, da rømningsvei nr. 2 fra soverommene er noe vanskelig tilgjengelig, men lett tilgjengelig for stigebil fra brannvesenet som bare ligger 2 min. kjøring fra oss.

Vil gjerne høre  om noen av dere har erfaringer med Altibox.  Holder de hva de lover ?

   #1
 3,387     0
Jeg ville aldri kalkulert med at røming fra brann skulle være avhengig av en stigebil fra brannvesenet. Da har du aldri sett hva som skjer når branngasser samler seg oppunder taket og når kritisk punkt for deretter å anntenne. En hel bolig kan gå fra mye røyk oppunder taket til fullstendig branninferno på under ett sekund.

På veg ut av en brennende bolig stanser du aldri opp ett sekund ekstra, da er det ut så fort som overhodet mulig som er poenget. Ut med alt levende og drit i alt som kan kjøpes nytt. Det er derfor en har brannforsikring.

Jeg ville vurdert utfellbar brannstige, branntau eller en annen løsning som virker momentant. 2 minutter har du ikke om du er så presset at du ikke har mulighet til å bruke normal vei ut av boligen.

Røyk og brannmeldere i boligen handler om å redde liv, overføring til brannvesenet handler om å redde verdier.

Bruk altibox eller hva som helst, men baser ikke redning på en stigebil.
  (trådstarter)
   #2
 817     Haugesund     0
Har utfellbar brannstige, men denne er vanskelig tilgjengelig.  Kanskje vi burde få en til.
   #3
 1,519     Oslo     0

Har utfellbar brannstige, men denne er vanskelig tilgjengelig.  Kanskje vi burde få en til.

Du får også branntau med trinsesystem som gir kontrollert nedfiring, selv av en bevisstløs person. Vi hadde et slikt et da vi bodde over 15 meter over bakken i blokk. Tror vi kjøpte på www.tryggogsikker.no. Stige er nok enklere, men kanskje ikke gjennomførbart om det er i blokk eller veldig høyt ned.
hro
   #4
 1,574     Trondheim     0
Muligens jeg er naiv, men er det ikke prinsippielt uriktig at du skal betale for "direkte utrykning". Altså: Brannvesenet er en offentlig tjeneste, betalt av skattepenger... Direkte utrykking blir litt som at en ved å betale til en privat aktør, så "sniker man i køen"...

Misforstå meg rett, ikke motstander av produktet - men burde ikke brannvesenet også kunne hatt en direkteutrykning fra en "hjemmeprogramert" løsning - aka smarthus eller lign?
Signatur
   #5
 3,387     0
Alle som ringer og melder om brann vil få umiddelbar utrykning fra brannvesenet. Men om du sender brannmelding uten at det brenner vil du kunne få en solid regning for hva det koster brannvesenet å rykke ut.

Brannvesenet er gjennom lov pålagt en viss uttrykningstid til en viss andel av befolkningen. Noe Politiet ikke har. Wink
   #6
 628     Bergen     0
Jeg antar at brannvesenet har ingått avtale med, og fakturerer alarmselskapet for feilutrykkninger.   -Å gjøre lignende avtaler med masse enkeltpersoner er de sansynligvis mindre interessert i..
   #7
 1,519     Oslo     0
Et av alarmselskapers viktigste funksjoner sånn sett er å filtrere ut falske alarmer, noe det heldigvis nok er langt flere av enn ekte alarmer.

  (trådstarter)
   #8
 817     Haugesund     0

Jeg antar at brannvesenet har ingått avtale med, og fakturerer alarmselskapet for feilutrykkninger.   -Å gjøre lignende avtaler med masse enkeltpersoner er de sansynligvis mindre interessert i..


Det er nettopp det Altibox reklamerer med: at det ikke skal betales noe for feilutrykninger.
hro
   #9
 1,574     Trondheim     0
Filtreringen av falske alarmer skjer, etter min kunnskap, i hovedsak gjennom vekterutrykking. Da er det i ordets rette forstand ikke direktevarsling til brannvesen.

Direktevarsling vil si at i det øyeblikket det senes høye verdier (røyk/temperatur/gass) går alarmen hos det lokale brannvesenet.

Vår kommune har sågar innført et kontrollgebyr for firmaer med slik alarm. Falsk alarm X antall ganger i løpet av en mnd koster kr 4.000,-

Derimot er jo en skamsvidd pizza i ovnen ingen falsk alarm - etter definisjonen. Det "kunne tatt fyr" - og derav blir ikke alarmselskapet fakturert for en slik utrykking. Eneste som skjer er at brannvesenet får et oppdrag og kan karre til seg mere offentlige ressurser - da de har hatt en ekstra reell utrykking - hvor det kunne begynne å brenne. Les tilløp til ild...
Signatur