(trådstarter)
   #21
 96     0
Vi bygger i Sogn og Fjordane. Arkitekt er Xform, som har gjort en kjempejobb med å få alle våre tanker og ideer til noe som kan realiseres. (http://www.xform.no)

Har ingen bilder av tomten så du må nøye deg med illustrasjonene av utsikten Palmad. Bilder av tomten kan komme senere...... Den er omtrent helt flat.
2010: A House Odyssey - ScreenHunter_06 Nov. 07 00.19.jpg - wangas
2010: A House Odyssey - ScreenHunter_07 Nov. 07 00.20.jpg - wangas
Signatur

   #22
 944     Rogaland, Sola     0
UUUUUTROOOLIG fancy huset har blitt det må jeg virkelig si, knall tøfft selv om dere ikke fikk flatt tak, har det ikke noe å si det ser flottings ut.

Er dette det siste dere sendte over til kommunen, taket er jo her ikke "tett" på terassen, var slik jeg mente. "spansk tak" kalles det vel også så dette burde de godkjenne Smile
  (trådstarter)
   #24
 96     0
Tusen takk for innspill zoodels og Bidda!

Tror kommunen kommer til å rynke på nesen over takløsningen. Men de kan nok ikke gjøre noe med det.....

Fine innspill på planløsningen Bidda. En del av det du nevner har vi diskutert. Madamen ble nedstemt av arkitekten og meg på vindu til vaskerommet i fasaden. Vi har forsøkt flere løsninger på det og det ble ikke så bra.

Helt enig at garasjeporten bør være høyere. Det må vi få spilt videre til arkitekten. Når det gjelder vindu og dør til garasjen ser jeg absolutt poenget, men spørsmålet er om vi kan sette inn det uten å "rote til" fasaden. Jeg vil spørre arkitekten om hun kan se på det.

Trapp/dør fra garasjen til vaskerommet har vi gitt opp. Det vil ta mye veggplass/oppbevaringsplass på vaskerommet og/eller mye gulvplass i garasjen. Slik det er nå er det 2 meter fra inngangsdøren til vaskerommet. Vi får heller leve med litt hyppig vasking av de meterne.

Ved TV- stuen er det tegnet inn en skyvedør. Vi vet enda ikke om vi skal ha denne. Kan være fordelaktig med tanke på å kunne stenge av TV-stuen, i tillegg jobber jeg mye nattevakt så det kan være greit med en dør til mellom hovedsoverommet og gangen. Vi vil ikke forlenge gangen noe siden vi synes den nesten er for lang slik den er nå. Vi tror trappeåpningen vil redde oss for inntrykket av en lang tynn gang. Men om vi forlenger veggen slik som jeg forstår deg vil gangen bli enda lenger.

Signatur
   #25
 944     Rogaland, Sola     0
Taket er IKKE overbygget (tett) derfor teller det ikke areal. Det kommunen sa til oss at hvis det er "tett" aka ting kan stå under uten å bli vått så teller det areal. Så huset deres kan de sånn jeg ser det ikke si noe på.

Fasaden ville jeg ikke tuklet med syns den ser flott ut slik den er, men ville som du nevner selv også hatt en skyedør inn til tv-stuen. I allefall bygge veggen slik at dere senere kan sette inn en ved beheov.

Hva farge har dere valgt på vindu og fasade er det den lyse eller mørke dere går for ?

Vi blir ikke enige med oss selv hvilken farge vi skal ha, det står likksom mellom lysgrått, mellomgrått, og mørkgrå .... Akuratt som når jeg ser på huset ditt så ser lyst like bra ut som det mørke...Smile
  (trådstarter)
   #26
 96     0
Det har tatt tid med søknaden hos kommunen. Det mangler ikke på innsigelser siden huset ikke passer inn i deres "normalformat". Nå nærmer vi oss veldig godkjenning, saksbehandler har godkjent muntlig om vi gjør de siste avtalte endringene. Huset har endt opp med noe mindre areal innvendig da vi har blitt nødt til å regne med arealet under takutstikk på verandaen. Her er de siste (og forhåpentligvis endelige) tegningene.....

2010: A House Odyssey - ScreenHunter_01 Mar. 26 23.48.jpg - wangas
2010: A House Odyssey - ScreenHunter_02 Mar. 26 23.53.jpg - wangas
2010: A House Odyssey - ScreenHunter_03 Mar. 26 23.54.jpg - wangas
2010: A House Odyssey - ScreenHunter_04 Mar. 26 23.54.jpg - wangas
Signatur
   #27
 944     Rogaland, Sola     0
ÅHHH det var en kjekt innlegg å lese at ting endelig ordner seg, dere har jo hatt en del runder frem og tilbake så dette var mildt sagt på tide Smile Får håpe resten av byggetiden blir en dans på roser i forhold :D

Dere har jafall hatt med noen utrolig dyktige arkitekter på laget for huset ser fremdels utrolig stort ut alle rommene innvendig er jo store, og gode så merker jo ikke forskjell engang på at dere har "tatt" litt areal fra inne og brukt til terassen ute:) Huset blir nok en perle i byggefeltet deres gamle byggefelt trenger litt moderne oppspriting av og til det må kommunen bare bli vant til :)

Håper du forsetter og dele bilder og informasjon videre i byggeprosessen skal bli spennende å se hvordan huset blir til slutt uti byggingen, gleeeder meg til å se det innvendig GrinGrinGrin

Har dere klart for dere hvem som skal bygge huset osv eller skal dere i gang med det nå?


  (trådstarter)
   #28
 96     0
Lenge siden siste oppdatering her nå...... Det har skjedd store ting i mellomtiden. Etter 6 måneder med krangling med teknisk etat og planavdelingen i kommunen bestemte politikerne i planutvalget seg for å la oss få søknaden godkjent slik vi ville ha huset. En utrolig deilig og etterlengtet seier! Vi var på vei til å gi opp så det var godt at det endelig gikk vår vei!

I tillegg startet gravingen på tomten før vi dro på ferie. Anbud har kommet i posten, og om alt går som vi håper så starter byggingen ikke så lenge etter at fellesferien er over!
2010: A House Odyssey - IMG_7990 liten.JPG - wangas
Signatur
  (trådstarter)
   #29
 96     0
Vi har startet en byggeblogg. Vi ønsker å ha litt kontroll på hvem som leser den så den er ikke åpen, men på invitasjonsbasis. Send meg en PM med epostadresse så sender jeg invitasjon om noen vil lese bloggen.
Signatur