444    16    1  

Bygger nytt ABChus - trenger råd/innspill fra a - å

 8     0
Hei!

Vi skal bygge nytt hus på en 927 kvm tomt. Tomta er helt nesten helt flat, med unntak av noe vegetasjon og 1 stor stein som må flyttes. Jeg har satt opp følgende budsjett. Dette er I Larvik kommune.

Alle priser er ink moms
Hus + tilvalg: 3 442 168
Tomtearbeid inkl utvendig VA: 145 000
Kostnad for kjøp av tomt ca 800 000
Tilknytning VA ca 20 000
Garderobe 25 000
Byggesøknad 23 290
Byggekontrollør 26 000
Uavhengig kontroll 10 000
Byggestrøm 20 000
Buffer 200 000
Indeksregulering 140 000
Finanskostnad for lån ca 170 000 (denne summen blir lavere
..) - Med byggeperioden på 9 mnd
Grunnundersøkelse om dårlig dokumentasjon 50 000

Dette blir til sammen inkl finanskostnader 5.1 mnok
Uten finanskostnader blir dette på 4.9 mnok

Er dette ett realistisk budsjett. 

Ift leveransebeskrivelse fra abchus og befaring på tomt syns jeg buffer på 200 000 er veldig høyt da vi har god egenkapital på siden. Dette budsjettet er ett anbefalt budsjett (jeg har satt alt sammen selv bortsett fra buffer og indeksregulering- der har han vært streng). Jeg skjønner at man skal ha en bra buffer i budsjettet men her mener jeg 100' er mer enn nok.

Hvordan er innvilging av byggelånsprosessen? Skal i møte med banken neste uke.. men vil være så godt forberedt som overhode mulig og føler jeg får litt informasjon fra alle steder. Banken krever godkjennelse av at vi klarer budsjett, men vil i etterkant av godkjennelse ta høyde for egenkapital etc etc, noe ikke byggekontrollør/byggmester gjør. Litt forvirrende. Også er det kalkulering av renter utover hele byggeprosessen.

IBT
   #2
 20     0
Hei,

Vanskelig å si om det mangler noe når man ikke er kjent med leveransebeskrivelsen.

Budsjettet for Tomtearbeidet virker veldig lavt. Hva er inkludert? Skal det legges grus i innkjørselen? Det skal vel kjøres inn en del masser til grunnarbeidet også? Eventuelt kjøre vekk en del masser? Aldri hørt om en så billig opparbeidelse av en tomt før.


Buffer på 200 000 er nok lurt.


Signatur
   #3
 2 934     Asker     0
Grunnarbeidet hørtes da veldig billig ut. Men kanskje jeg tar feil. Hvem leverer betongplate? Er den ink i hussummen?

Du har kanskje glemt uteområde. Det må også gjøres. Og pengene går fort.

Vil ikke si at 200 er mye i buffer. Ville heller tenkt at det var ganske lite.

Tror også strøm kan være noe lavt. Vi brukte MYE mer på strøm. Vil ikke tro 40k ink skap, oppsett og ned er helt bak mål. Samt var vel noe kabler også.

Der pengene går er der du har glemt ting. Kan være små ting som internett, strøm tilkobling, eller større ting som går galt.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 8     0
Hei! Og takk for fine svar tilbake:-)

Tomta er veldig flat, "ingen" steiner. Grunnarbeid er alt ink før støping + utvendig VA, fra støping gjør abchus resten ut ifra leveransebeskrivelsen som jeg sitter på og det byggekonsulenten har sagt.

Leveransebeskrivelsen finner dere ved raskt Google søk. Uteområde planerer de hele tomta for ca 20k oppå grunnarbeid budsjett som ligger til grunn, det er heller ikke inkludert matjord her. Grunnarbeidspris er ink innkjørsel og opplegg til parkering for 2 biler og alt det nødvendige til ABChus. Nabotomtene som var skråtomter med sterk helling måtte ha kjørt inn masser. Der kom total pris på grunnarbeid på 230k ink mva, så med det i mente så er vel 130/145k ikke så langt unna en ok pris hvor det ikke er behov for mye henting eller frakten av masser? Det er jo bare det mest nødvendige som må på plass for at ABChus skal kunne starte byggingen vi har tatt høyde for i budsjettet. Dersom vi ser i byggeprosessen at vi har god nok ekstra kapital til å gjøre den jobben så tenker jeg at vi må plusse på minimum 50k ekstra i grunnarbeid. I tillegg er utvendig VA og trekking av ledninger inn til hus inkludert både Internett, va strøm (de gjør ikke selve tilkoblingen eller Internett delen men de gjør ting klart til utførelse.

Hvor mye må jeg regne med for tilkobling av Internett og strøm?

Byggestrøm er 70,- dagen + 2x3000,- for oppsett og nedrigg. Eks strøm. Beregner at strøm vil være mellom 10-15 tusen men det tar vi fint fra egen lomme evnt via buffer.

Slik jeg har forstått det så er det abchus som støper. Grunnarbeiderne gjør resten klart ift, jeg kan - om det hjelper - skrive ned tilbudet her uten firmanavn så kan dere ta en forsiktig vurdering på om det er "innafor"? ☺

Setter pris på ett par ekstra øyne og skeptisismen. Nå skal det sies at byggekontrollør har godkjent budsjettet (han er ganske lokalt kjent område her) så da "stoler" jeg på at han har tatt det inn over seg at grunnarbeidet skal være tilstrekkelig. Skal ha forhåndstakst rett etter påske hvor han mer nøye skal gå gjennom alle tilbud etc.HSt
   #5
 28 162     Lillestrøm kommune     0
Men når dere skal betale inntakskap og tilkobling på strøm og fiber er jo dette kostnader som komner som ikke står i budsjettet.

Er avfallshåndtering med ? Dvs containere
   #7
 218     Oslo     0
Landmåler?
Utvendig strøm?
Hvitevarer?
Uteområder? Jord, gress, lys, evn. stein til innkjøring m.m.

Tilknyttning vann og avløp er to summer, i min kommune over 70`. 20 var billig, men prisen har du jo på hjemmesiden til kommunen.

Grunnarbeider virker lavt. Sjekk om det er fastpris, og hva om er inkludert.

Buffer, det får fort bein. Sjekt å ha med. Men merk at banken kan ha enda høyere krav til buffer om dere skal ha byggelån. Smile
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 8     0
Landmåler?
Utvendig strøm?
Hvitevarer?
Uteområder? Jord, gress, lys, evn. stein til innkjøring m.m.

Tilknyttning vann og avløp er to summer, i min kommune over 70`. 20 var billig, men prisen har du jo på hjemmesiden til kommunen.

Grunnarbeider virker lavt. Sjekk om det er fastpris, og hva om er inkludert.

Buffer, det får fort bein. Sjekt å ha med. Men merk at banken kan ha enda høyere krav til buffer om dere skal ha byggelån. Smile


Landmåling er noe kommunen gjør eller er inkludert i grunnarbeid?
Utvendig strøm, hva tenker du på da?
Hvitevarer er inkl i Standard leveranse og kan evnt oppgraderes, alt bortsett fra vaskemaskin (det har vi fra før)

Utvendig va er ink i pris, tilknytning i Larvik er 20' totalt.

Skal sjekke om det er fastpris Smile
HSt
   #10
 28 162     Lillestrøm kommune     0
Tilkoblingskap og kabel inn og evt kostnad for tilkobling (anleggsbidrag er et mulig resultat flere steder)

Når min bekjente bygde så var dette ikke med (annen leverandør)