22,104    85    36  

Moderne sommerhytte

 858     Bærum     1
Vi er nå i gang med vårt andre store prosjekt. I 2012 totalrenoverte vi vårt gamle hus. I det siste har det vært rolig på byggefronten med tre små barn. Men i sommer kjøpte vi en tomt i ved sjøen. Her er vi altså i gang med å bygge hytte. Høsten har vi brukt på å tegne hytta. Vi tegnet selv, og den skal se ca slik ut, med 95 kvm grunnflate: 

Moderne sommerhytte - modell 5_7_test3.jpg - olechrd

Det skal bygges i to etasjer med 4 soverom pluss kombinert loftsstue/soverom. Utvendig skal det kles med malmfuru og steniplater. Denne tråden vil brukes til å dokumentere fremgangen i prosjektet. Alle innspill og tips underveis mottas med takk! 
Signatur

  (trådstarter)
   #1
 858     Bærum     0
2. Januar i år begynte vi med grunnarbeidene. En del fjell ble pigget bort, og et utall lass med pukk og singel ble tilkjørt. Jeg hadde sett for meg sprenging, men heldigvis klarte gravemannen å pigge bort det vi trengte å fjerne!

Moderne sommerhytte - IMG_1051 (Redigert).JPG - olechrd
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 858     Bærum     0
Siden det ikke er fall mot offentlig avløp blir jeg nødt til å installere kvernpumpe med kum. Denne kverner kloakken og pumper den opp en bakke til offentlig nett via en 40mm PE-ledning. Det finnes heldigvis også vannrør i nærheten av tomten. Her er vi i gang med klargjøring for kum og legging av ny vannledning og strøm:

Moderne sommerhytte - IMG_1064.JPG - olechrd
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 858     Bærum     1
Sist helg var det graving av avløpsrør og oppstikk som stod på programmet. Optimistisk som jeg var, satte jeg i gang lørdags morgen og regnet med å bli ferdig i løpet av dagen. Først startet jeg med å finmåle plassering av tomta, så plassere stikker i hjørnene. Så fikk jeg smertelig erfare ulempene med grunnarbeider i januar. Masse regn med påfølgende kulde hadde forvandlet singel til betong. Etter 8 timer med spett og krafse måtte jeg gi meg. Det var ikke mere juice i armene, ikke nok til å løfte krafsa en gang. Så da ble det samme opplegg på søndag. Men det ble relativt bra til slutt, håper jeg Smile (selv om siste meter av rør ble liggende oppå bakken grunnet fjell)

Moderne sommerhytte - IMG_1094.JPG - olechrd
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 858     Bærum     0
De to siste dagene har jeg jobbet med å legge ut rør for vannbåren varme. Det skal være 7 cm plate, ett lag armering og 20mm rør, unntatt på badet der det blir 17mm. cc15 på bad, cc 30 på stue og gang, cc 45 på soverommet. Sneglehusmønster på bad og ellers vanlig mønster, men fører tursløyfa en runde rundt yttervegger for å ta kulderas fra dører og vindu. Rørene stripses fast til nettet. Laget meg en kontorstol med plate på toppen for å enkelt kveile ut rørene, uten alt for mye krøll.
 
Siden været var fint, så jeg frem til å få jobben gjort i sola, som nå har begynt å gi litt varme. Men dessverre hadde firmaet som har arbeidet med å lage sålen bommet på armeringsstolene. De var opplagt for høye, og måtte byttes. Det var ikke tatt høyde for at jeg skulle legge rør oppå nettet - selv om dette var avtalt på forhånd. Summa sumarum så fikk jeg ikke begynt arbeidet før ved solnedgang.
 
Temperaturen sank og straks var det minus fem grader. Rørene ble stivere og stivere etter hvert som kveilen ble frossen. Heldigvis var dette noe jeg hadde tenkt på, og tatt med en byggvifte som jeg rigget opp for å holde rørkveilen på ok temp. Etter å ha jobbet til midnatt var det tomt for krutt, så jeg måtte tilbake for en kort økt dagen etterpå også.

Min store bekymring er muligheten for at rørene skal flyte opp under støping – som skal skje i dag. Jeg fylte på 20 liter glykolblanding. Men det var ikke nok. Regnet ut totalt volum til 60-70 liter i rørene. Siden dette er på en øy, er det ikke så lett å skaffe det man trenger der og da, ellers hadde jeg selvsagt fylt på mere frostvæske.
 
Hvor sannsynlig tror dere det er at rørene vil flyte opp?

Moderne sommerhytte - IMG_1110.JPG - olechrd

Moderne sommerhytte - Utlegg vannbåren varme2.jpg - olechrd

Moderne sommerhytte - IMG_1121.JPG - olechrd
Signatur
   #7
 1,060     Jevnaker     1
Ser bra ut Smile

Noen grunn til flekken midt i huset uten vbv-rør?
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 858     Bærum     1
Ser bra ut Smile

Noen grunn til flekken midt i huset uten vbv-rør?

Der skal trappa være, trenger ikke å varme opp under trapp. Det er faktisk ikke anbefalt heller.
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 858     Bærum     0
Sist uke kom betongen på plass. Ingen oppflyting av rør Smile

Til tross for lovnader om at dissing skulle sikre godt nok underlag for parkett er det ikke bra nok i mine øyne. Dermed blir det betongsliping på lørdag, i 1 grad og sludd/snø. Leier en Scan Combiflex 450. Siden jeg er i gang med sliping hadde jeg tenkt å slipe gangen så bra at det kan passere som terazzo, men siden Ramirent ikke har fine slipesegmenter tror jeg dessverre at resultatet ikke blir bra nok til å la det være som det blir med en runde med grove segmenter. Finslipingen får heller gjøres senere. Uansett smart å ta det meste av ujevnheter før betongen er fullherdet, tenker jeg.Moderne sommerhytte - IMG_1150.JPG - olechrdModerne sommerhytte - IMG_1151.JPG - olechrd

Signatur
  (trådstarter)
   #10
 858     Bærum     2
Siden støypen ikke ble så bra, ble det sliping. Siden det skulle slipes, kom vi på tanken av å slipe så bra at det blir eksponert betong (betongterazzo) i gangen. Spesielt siden jeg ikke er flink til å legge flis. Først sliping med Ramirent sine grove segmenter, så egne segmenter med finere korning. Slipte totalt 3-5mm, slik at noe av tilslaget ble synlig. Smart å ta grovslipen nå som betongen er fersk, og man slipper masse støv og gris innendørs. Senere må det porefylles og finslipes/poleres.

Moderne sommerhytte - IMG_1166.JPG - olechrdModerne sommerhytte -  - olechrdModerne sommerhytte -  - olechrdModerne sommerhytte -  - olechrd
Signatur