#11
 3,997     Oppland     0
Jeg synes alt fra solbergelva til du passerer lillestrøm har blitt en stor by, ikke mye "tomrom" mellom disse plassene om du følger E18/E6.
Og alt er like uaktuelt å flytte tilbake til, selv om jeg fortsatt har mye famile og venner i området.
Drammen er en skitten og lite sjarmerende by om du spør meg, innfødte Drammensere er nok svært uenig, men det får være.

Trengsel, parkeringsproblemer, dårlig luft, køer, trafikkregulering, fotobokser, lite barnevennlig miljø, støy, konstant lysstøy, osv.

Nei, det frister ikke å flytte tilbake, har fått min dose ;)
Penger er ikke alt, betyr faktisk ganske lite så lenge man har det man må ha.
Og festene er livligere på "bygda" enn i byen, det skal være sikkert Wink

   #12
 340     Nord-Norge     0
Jeg bor på en meget sentral plass. Det tar for meg 5 min å gå med unge barnehagen, 5 min å gå til butikken, og 10 min å gå til jobben. Hvis jeg kjører tar det ikke noe tid  i det hele tatt. Flyplass har vi også med 2 flyavganger daglig som kan få deg til OSL, på 3 timer å vi bor i Finnmark. Vi har masse natur og frilufts muligheter som Jakt, fiske båt og snøskuter osv osv. Vi bor så trygt at det ikke bekymrer oss når guttungen på 4 år er ute aleine å leker i gata her vi bor. Hvor det faktisk også er flere andre på hans alder. Jobber er det mange av. Mangler hele tiden sykepleiere, leger, ingeniører og mange andre personer med utdanning også.
Både jeg og kona har jobbet i stressende jobber andre plasser, innenfor konsulent bransje, og oljesektoren, men har hele tiden vært klar på at nå vi skulle ha unger, skulle vi hjem. Vi gikk nok ned tilsammen 350-400 tusen  på å flytte hjem, men for oss var det verdt det. Men når en får nedskriving av studielån, redusert skatt, økt barnetrygd garantert barnehageplass uansett når tid på året du ønsker det, og den nærheten du får på ett lite sted.
Du kan gå på butikken å kjenne alle som er der, trenger en hjelp til noe, så stiller faktisk folk opp for hver andre uansett om det er noen en kjenner godt eller ikke.

Om det er noe vi savner? Selvfølgelig er det det. Savner det å kunne gå ut å velge blant spisesteder fra flere land, kanskje en god film på kino. Matvarer er endel dyrere enn i byer, krever litt mer planlegging å gjøre ting som større innkjøp, spontanferier blir vanskelig hvis du ikke bare setter deg i bilen å kjører. Men da må en huske å sjekke ferge ruta slik at du faktisk kommer deg med, men for oss er dette det gode liv, men det er ikke det for alle andre.


Sett opp plussider og negative sider, så ser du hva du kommer frem til. Og ikke minst, kjenn godt etter hva som er magefølelsen deres. Lykke til med valget deres
   #13
 3,706     Ringerike     0
Har bodd/bor: Gudbrandsdalen (oppvokst)-Trondheim (studietida)-Oslo-Bærum-Hønefoss.

Ringerike med Hole og Hønefoss ligger på andre siden av Solihøgda og det høres langt unna selv om det med bil tar ca.1 time til Oslo sentrum (utenom rushtida).

Vi bodde godt i enebolig i Bærum, men har ikke angret et sekund på å flytte litt lengre unna (jeg jobber i Oslo, har hjemmekontor og arbeider for det meste i indre Østlandet). Vi merket det meget godt på ungene at det ble en roligere hverdag og ikke minst så er ungene her mye høfligere. Med familie så er det gode liv på Ringerike  Wink og uten så er det vel Spanskekysten/frankrike......med tiden  Wink
Signatur
   #14
 769     Tromsø     0
                                                  Æ bor i 9000-byen.


Tromsøya  sør, med utsikt over hele tromsdalen og kroken. Stortrives. Med samboer og 2 barn er det akkurat passe stor by. Mulighetene er her, og det er korte avstander. Utelivet er det ingenting å si på.
Signatur
   #15
 2,413     Ønsker ikke besøk av deg     0
Hva skal du med uteliv og samtidig ha småbarn?

Nordnorge = glemmesak

1 mnd sommer, mørketid og kaldt.

Komme seg ut i verden medfører to timer for bare å komme seg til oslo = tiltak

En utkant med sytpeiser  ;D
   #16
 769     Tromsø     0
Bare for å få det presisert så var jeg ute på byen hele 4 ganger i 2010, og det var ved spesielle anledninger.

Har du hørt at jeg har klagd? Sytpeiser er vel http://www.cisionwire.no/repsils/oslofolk-syter-mest
Signatur
   #17
 312     Sørlandet- indre bygder     0
Har budd 11 år i by, fra stor til liten, altså Budapest, Oslo, Ålesund og Tromsø, og har no flytta "på Landet". Skal i løpet av året bygge hus som har næmeste nabo 5 km unna, sånn ca  Smile Og vi stoooorgleder oss. Okay, det blir masse køyring av ungar til alle vennene, men til gjengjeld kan dei ha hest, hund, snøskuter, 4-hjuling etc. Av alle byane eg har budd i så var nok Tromsø den eg likte best, men det var nok fordi eg budde litt utenfor sentrum og at byen er liten forhold til dei andre, meir "landlig", eg er nok ikkje byjente nei. Men når dette er sagt så har eg no ca 1 t køyring til nærmaste by, der eg kan gå på kafe, shoppe og gå på kino, så eg vil så absolutt ikkje bu lengre vekk frå byen enn at eg kan utnytte mulighetene der  Smile
Signatur

   #18
 1,570     Sunnmøre     0
Her må trådstarter rett og slett følge magefølelsen. Noken elsker å bo i by, men andre som meg trivst godt på tettsted på distrikt. Bor i tettsted utafor Ålesund, og ferierar på landstedet på bondelandet i sogn, så eg er den typen Grin
Signatur