#21
 340     Nord-Norge     0
Jeg har bodd å jobbet i Grimstad, Oslo, Tromsø, Hammerfest, Lillehammer og noen andre plasser av kortere varighet, og kan si at for min del, var det mest syting blant folk som bodde i Oslo. Det var for kaldt, det var for mye snø, det var ditt og datt. Kan også si at jeg har aldri opplevd at alt jeg skulle gjøre måtte enn betale for slik det var i Oslo.
Den byen jeg trivdes best i var Tromsø, men ville ikke byttet bylivet mot der vi bor i dag. Det at de i Nordnorge er noen sytpeiser og late drog e ei myte det ikke er holdt i lengre.

   #22
 769     Tromsø     0
Det er vel ikke noe hemmelighet at der er kaldest og mørkest her i nord, men da er det jo bra at det er oss nordlendinger som bor her.
Signatur
   #23
 78     Mosjøen     0
Vi har også prøvd dette "bylivet" drammen, oslo og trondheim.
Men da vi plutselig skulle ha onger så flytta vi "heim" igjen.
Vi er begge oppvokst på småplasser. 3-400 innbyggere ca 30 min til nærmeste "by"

Nå bor vi 20 min utenfor nærmeste "by" (antar at mange kaller det ikke by engang) 20" innbyggere, 3 min til skole og barnehage, pub er bare gåavstand til.
Kan også kle på ongan og slippe de ut uten noe mas... 2 min så er vi i skogen, 5 min til hav og båt. Snyskootern står rett utenfor døra=) Og vil ikke ha bytta det mot noen ting..
har sikkert kunne tjent noen kroner extra i en by men trenger ikke mere. vi har det vi trenger og har tid til å være i lag med ongan.

men det er min mening.
Man må følge magefølelsen sin ingenting annet.
   #24
 4,148     Oslo Vest     0
Det blir veldig svart hvitt her, siden det å bo i Oslo synes å være synonymt med ettroms leilighet ved trafikkmaskinen. Ser man på Oslo og omegn så finnes det meget gode rekreasjonsområder, tomter med hage og gode lekeområder.

Mine svigeforeldre bor på Tåsen/Nordberg/Ullevål Hagebyområdet med deilig stor hage hvor barna kan leke og springen rundt sammen med hunder og katter. Selv om jeg er veldig bilinteressert benytter jeg for det meste t-bane og trikk og dermed verken forurenser jeg eller trenger å stå i kø som blir bruktsom et argument for ikke å bo her. 

Flytter man litt ut mot Asker og Bærum eller mot Gardermoen så finnes det mange boligområder i alle prisklasser, med nærhet til Oslo hvor lønningene er høyest. Og fra de fleste stedet utenfor Oslo er det kommunikasjon til Oslo enten med buss eller tog.

Jeg har selv jobbet og bodd i København en del år og synes det å bo i storby er helt OK, dbs jeg bodde på Strandvejen nord for København men det var 10 minutter med tog eller bil til sentrum. I Oslo har man et underholdningsliv som mange vet å verdsette, med opera, teater, og ikke minst MANGE utesteder av enhver art. Personlig synes jeg det å gå ned Bogstadveien lørdag formiddag å se litt i butikker for så å havne på Aker Brygge er helt topp. Rødvin, finansavisen og en sigar lørdag ettermiddag synes jeg virkelig er livskvalitet. Smilende mennesker og et yrende folkeliv er det der på sommeren, og til og med turistene synes å like Aker Brygge.

Ønsker man å unngå køen bosetter man seg litt utenfor sentrum og reiser kollektivt (selv om det der er kjente at togene har store forsinkelser), ønsker man frisk luft kan man oppsøke nord-, øst og vestmarka hvor man kan gå dagevis uten å treffe andre mennesker.

Det er dyrt og vanskelig å parkere, men det finnes offentlig kommunikasjon og da trenger man ikke bil i mange tilfeller. Jeg betaler kr. 600,- per plass per mnd for trygge og oppvarmede parkeringsplaser, går til sentrum og synes det å bo i Oslo er topp. 600.000 andre innbyggere synes tydeligvis det samme siden de bor her i Oslo, det samme med de ca 200.000 som bor i Asker og Bærum.

Men det er en kjennsgjerning at mange bor i Oslo for en kort tid for så å flytte tilbake til hjemstedet og trives bedre med det enn det travle livet i Oslo. Det å ha 7/11-Deli de Luca på hver gatehjørne KAN være praktisk, men det er intet must. Noe har behov for å vise status og bo "riktig", f.eks på Frogner/Gimle i Oslo og arkitekuren (for den som har interesse for det) er fantastisk i dette område ( i mine øyne).

Jeg har selv for en tid tilbake hatt erfaring med Glåmdalsdistriktet og fikk ved en firmaetablering smake på bygdedyret. Glåmdalsdistriktet var på den tiden en område preget av lavkonjunktur og høy arbeidsledighet, og på lørdager klokken 13 var det ingen mennesker synlige i "bygatene". Uten at det trenger å være representativt for noe er min erfaring at det er mer "Liv og røre" i større byer og at det er lettere å komme i kontakt med folk i Osle enn det er på bygda, selv om sikkert mange andre mener det motsatte.

Jeg tror at de fleste fordommer MOT Oslo stemmer, men det dreier seg om å tilpasse seg og oppleve det man selv ønsker og da er Oslo en helt topp plass å bo. Men jeg tror Oslo kan virke skremmende på den som ikke bor her siden det er vanskelig å kjøre i sentrum, mye folk og man leser om alt det negative som skjer i byen. Og mange av de som bor på bygda har nok litt fordommer mot Oslofolk og ser på dem som hovne, blærete og tror de vet alt. Min erfaring er ikke slik, men det er selvsagt litt avhengig av hvem man kommer bort i.

Det som dog er sikkert er at mange folk i byen har behov for å komme seg ut av byen og på en hytte i helgene, så for de fleste oppleves Oslo som litt stressende. Men så må man tilbake til Oslo igjen og benytte seg av det som finnes av underholdnings- og kulturtilbud. Det har nok med en livsstil å gjøre.

Men jeg skal konkludere bombastisk om hva som er best: Det er det man selv velger!. Jeg kan ikke se at det finnes en mal på hva som er riktig, man må bare gjøre bevisste valg og være åpen.

Mitt valg er Oslo.
Signatur
   #25
 3,387     0
Jeg jobbet i Oslo noen år og haddeen stor enebolig på 300 kvm med tomt på over ett mål og brukte 10min til jobben.

Noen kan jo ikke bo sentralt nok, brodern flyttet fra Schøyen til Majorstua for å bo mer sentralt.

Jeg har flyttet ut på "kuskitlandet" som jentene sier. Og så har jeg heller en leilighet som "hytte" i byen.

Skal jeg bo i byen igjen skal jeg i alle fall ha en romslig enebolig med mange parkeringsplasser, for meg er det uakseptabelt å ikke ha plass til 4-5 egne biler og samme antall gjester med bil. Gidder heller ikke ha naboer som bryr seg med om det spilles piano midt på natten, noe en ikke kan gjøre om en har naboer som en forstyrrer. Bor en i blokk må en hele tidentilpasse seg andre, og da kan en ikke sette på en DVD med mye lyd etter midnatt.

Det gode liv er ikke avhengig av by eller land for min del, for meg er det friheten til å gjøre som jeg vil i egen bolig uten at jeg plager naboer.
bm
   #26
 97     0
Må bare få si meg veldig enig med deg gode innlegget til incognito Smile Argumentene du lister opp her er veldig mye de samme som gjør at også jeg trives godt i Oslo. Hovedstaden er uendelig mye mer enn asfalt, bråk og små leiligheter.

Kan jeg få spørre hvor i Glåmdalsdistriktet du jobbet? Er selv fra Grue, og må ærlig innrømme at det er den siste plassen hadde flyttet tilbake til. Dårlige jobber, lav utdannelse, høye kommunale avgifter +++ Med unntak av Kongsvinger (som jeg liker langt bedre) er vel befolkningsveksten i de fleste Glåmdalskommunene negativ, og det sier jo også sitt.. Folk flytter vekk når jobb, utdanning og tilbud er mer eller mindre fraværende.
   #27
 22,342     Akershus     0

Det blir veldig svart hvitt her, siden det å bo i Oslo synes å være synonymt med ettroms leilighet ved trafikkmaskinen.
Det handler om å finne seg en bra plass i byen også ;D

Flytter man litt ut mot Asker og Bærum eller mot Gardermoen så finnes det mange boligområder i alle prisklasser, med nærhet til Oslo hvor lønningene er høyest. Og fra de fleste stedet utenfor Oslo er det kommunikasjon til Oslo enten med buss eller tog.
Fra der jeg bor synes jeg det offentlige tilbudet er for dårlig. Det er ikke rart det er kø på E18
Aker Brygge er helt topp.
Personlig er jeg ikke så glad i Aker Brygge da jeg føler den har noe falskt over seg, men beliggenheten er fantastisk. Midt i byen, ved vannet. Jeg har nok tatt mine øl der...
ønsker man frisk luft kan man oppsøke nord-, øst og vestmarka hvor man kan gå dagevis uten å treffe andre mennesker.

Dette er det som er så fint med hele området her, dessuten så har man fjorden. Jeg synes det er flott å ta en tur ut med båten. Man trenger ikke mere enn en jolle for å komme seg til en fin plass. Der jeg bor er det flere bademuligheter.
Og mange av de som bor på bygda har nok litt fordommer mot Oslofolk og ser på dem som hovne, blærete og tror de vet alt. Min erfaring er ikke slik, men det er selvsagt litt avhengig av hvem man kommer bort i.
Det kommer også an på hvordan du møter folk også. Jeg synes ikke Oslofolk er så vanskelige, men jeg er vel nesten en av dem.

Men jeg skal konkludere bombastisk om hva som er best: Det er det man selv velger!. Jeg kan ikke se at det finnes en mal på hva som er riktig, man må bare gjøre bevisste valg og være åpen.
Alle bosteder har sine ulemper, og hvis man henger seg opp i disse trives man ingensteds.

   #28
 4,148     Oslo Vest     0
I Asker og Bærum er det etablert pendlerparkering slik at man kan bruke egen bil til togstasjonen og så ta toget inn. Det burde da ikke være stort problem om man ikke trenger bilen i jobb.

Det å finne seg en plass man liker er selvsagt viktig, og ungdommen ser ut til og trives veldig god på Grünerløkka hvor det virkelig er urbant. 

Jeg er klar over at mange ikke liker Aker Brygge men det finnes jo mange andre litt mer bortgjemte perler i Oslo hvor det ikke er like mye kaos. Dessverre så opplever turister i Oslo for det meste Karl Johan og noe få sidegater men Oslo har BETYDELIG mer å by på.

Badeplasser finnes det også et beydelig antall av, men selvsagt er det mer trengsel på Huk enn det er på Ingierstrand hvor det faktisk er greit å finne parkering og badeplass også i helgene. Men båtplass er dyrt og ikke enkelt å få. Vi betaler kr. 15,000 i året for båtplass og deter dyrt.

Men jeg er enig i at livskvalitet er det viktigste og for meg er det hage og plen i et rolig strøk, hvor naboene arrangerer nabofest og sperrer veien. Litt av poenget er størrelse, både på eiendom og hus, og jeg ser det også som viktig å ha plass til egne biler og gjesters på egen grunn.

Jeg har bodd midt i Oslo i en periode og trivdes godt med det, men enebolig med en hyggelig utsikt over Oslo og fjorden, evt ved sjøen er i mine øyne paradis.

Når det gjelder køkjøring så overlever jeg det. Jeg har automatgir og engelsk bil med flotte detaljer innvendig som jeg ikke slutter å la meg imponere av og da går tiden. Tar det for lang tid har jeg god musikk og tar det enda lenger tid gjør en sigar underverker for humøret.

Jeg ser allikevel at mange ser på dette som helt motsatt og det jeg opplever som lykke vil for andre være stress. Vi er forskjellige.
Signatur
   #29
 557     Fetsund     0
Født og oppvokst i Oslo.

Interesser er jakt, bikkjer og skauen.

Hadde jeg hatt barn ville jeg ALDRI bodd innenfor ring 3 i Oslo og helst ikke i en av drabantbyene heller, med et par unntak - under tvil.

Da er valget enkelt.

Vi bor i dag utenfor Lillestrøm og har all verdens frisk luft og plass. Atpåtil har vi under en halvtime til Oslo sentrum.

Blir ikke bedre enn det!
   #30
 21,481     Enebolig     0
Jeg synes Lillestrøm og Skedsmo er et svært godt alternativ til Oslo. Relativt landlig og billig, kort vei til Oslo for de som liker seg der.