#11
 1 323     Østlandet     2
Men (rolfmagnus) hvordan bygger man lufttett? Og det er lufttett og ikke diffusjonstett som ved bruk av plast du mener antar jeg.

Og hvorfor skulle egentlig varm luft strømme inn i veggen i toppen for så å presse kald luft ut ved gulvet? Jeg spør fordi jeg er nysgjerrig og ikke forstår hvorfor det skulle skje.
Hvis det er utett både opp og nede vil da varm luft stige nedenfra og opp, også inne i veggen? Eller?  ???

Ebe
   #12
 4 452     Vestlandet     0
Lufttett får man med tettemasse mellom gulv/vegg, vegg/vegg og vegg/tak.
Signatur
jaf
   #13
 5 466     tromsø     2
rolfmagnus har valgt en kjempebra løsning: styrofoam og gips skrudd rett på gammel murvegg.Gips skruer rett i styrofom. Med utvendig isolering i tillegg? Veggen blir da nærmest lik en vanlig løsning i nybygg: Isolerende Byggsystem Kub® http://www.sundolitt.no/sundolitt/produkter/sundolitt-isolerende-byggsystemer/kub
En 100 år gammel vegg blir da som ny. Finnes det som anbefalt løsning på sintef/nbi? Når Isolerende Byggsystem Kub® er godkjent så burde styrofoam på innvendig vegg være godkjent. Eneste fare må vel være utvendig frost sprenging...i gammel mur som blir "kald".
   #14
 8 024     Bærum     0
Interessant tråd dette.

Dersom man har en kjeller hvor halvparten av veggen er over grunnen og man hellimer XPS på murveggen inne, vil man kunne anta at evt fuktoppsamling i form av kondens eller vanntrykk utenifra nede i murveggen vil kunne luftes ut høyere opp i veggen på utsiden? Eller vil en kunne risikere frostspreng som jaf er inne på...
   #15
 380     2
XPS på innsiden ? er det ikke bedre og legge de på utsiden og drenere ??
noe jeg ikke forstår her ??

kan noen forklare dette en gang til, trenger det inn med tskje, holder på med en sånn prosjekt nå Smile
Hvordan bygge opp vegg mot murvegg i kjeller? - IMG_3744.JPG - TingTarTid
Ebe
   #16
 4 452     Vestlandet     1
Jo, drenering og xps på utsiden er helt klart det beste. Men det er en relativt mye større jobb, samt dyrere. Smile
Signatur
   #17
 380     0
så resultatet blir like bra hvor en du har xps platene ? jeg har halve kjeller etg under bakken, ville du anbefalt og legge platene på innsiden?
jeg skal pigge opp gulvet, ville du lagt platene under støpen, eller lagt platene oppå den nye støpen ? eller hva skal jeg gjøre Smile vill jo helst slippe den dreneringsjobben, blir en stor jobb serru Wink

   #18
 877     Østfold     0
TTT ; rolfmagnus løsning med innvendig isolering forutsetter at drenering og yttervegg er i orden.
Som jeg har forstått ditt prosjekt (som serveres i "drypp", litt her og litt der ;)  ) så trenger du å legge ny drenering uansett ?

Dersom du må drenere er det jo en enkel sak å isolere utvendig samtidig,du "mister" dermed ikke innvendig areal.

I tillegg har du snakket om å lekte ut og isolere 2.etg med 10cm, da kan huset se litt "rart" ut dersom du lar 2.etg henge 10cm utover underetg.

(lag nå for pokker en helhetlig blogg for prosjektet ditt, jeg er nyskjerrig)  ;D
Signatur
   #19
 1 594     0
Noen synspunkter på hvorvidt det er lurt å bruke "Neopor" som utvendig isolering?

Og dillemaet jeg aldri har fått helt grep om: Skal utvendig isolasjon avsluttes ved bakkenivå eller trekkes helt opp til kledning? Hvordan gjør man eventuelt med isolering av øvre del av murveggen?

Løsningen med å lime XPS innvendig høres jo genial ut, men vil dette være "godkjent" med tanke på brannsikkerhet mm...? Vil et enkelt lag med gips være brannhemmende nok? Hvordan får i så tilfelle muren muligheten til å puste/mulighet til avdampning av kappilært oppsug?
   #20
 5 333     Tromsø     1

Skal utvendig isolasjon avsluttes ved bakkenivå eller trekkes helt opp til kledning? Hvordan gjør man eventuelt med isolering av øvre del av murveggen?


Utvendig isolasjon skal så langt opp mot kledning som mulig, men ikke så langt opp at den sperrer for lufting bak kledning. Vinterstid er det jo kaldere i lufta enn i bakken, så man har god nytte av å isolere den delen av muren som er i friluft over bakkenivå.

Den delen av isolasjonsplatene som er over bakkenivå, kan man f.eks. legge et armeringsnett på og pusse med murpuss.
Signatur