#21
 136     0
Er ikke sikker på jeg henger helt med, men tenker litt i samme tankegang som dere i denne tråden. Jeg fikk ideen min fra her http://www.familyhandyman.com/DIY-Projects/Indoor-Projects/Basement/Basement-Finishing/how-to-finish-a-foundation-wall

Jeg skal ha bad i kjelleren og naborom er garasje, så jeg tenkte at denne metoden kunne være bra. Veggene er tørre, men for å være helt sikker tenkte jeg å bruke et lite lag med styrofoam bak stendere for å utelukke evt fukt mot tre. Isolerer i stenderverk og kler igjen med Litex-plater med tette skjøter som hindrer fukt fra badet i å tre inn i konstruksjonen.

Noen tanker rundt dette?

   #23
 136     2
Cozmo, jeg må legge rørene et sted. Hva er problemet med at det blir tett mellom de to lagene?
   #25
 136     0
Ja, det er på denne veggen det blir vask, toalett, dusj. Merk at yttervegg i dette tilfelle er mot en garasje i huset som sjelden har minusgrader.

Er virkelig en jungel på dette området virker det som. Litt usikker på når det verken kommer fukt inn fra ene eller andre siden (dvs. mellom lagene med xps) hvordan det kan være et problem, men nå er ikkje jeg noe byggingeniør :)

Gode alternativ? Er litt skeptisk til den Sintef-løsningen med lufting i veggen siden dette er et våtrom. Her er jo ingenting av veggen under bakkenivå.
   #27
 136     0
Hva som er selvmotstridende? Jeg har hele tiden skrevet at naborommet er garasje. Huset er på skrå tomt, og dette rommet er i front av huset. Kanskje ikke det går under definisjonen kjeller, men er det vil kaller det der nede Smile

   #28
 8 024     Bærum     0
Mange inkludert meg vil nok anta at det dreier seg om en (delvis) vegg under bakken når du først skriver rom i kjeller og i tillegg henger deg på en tråd som dreier seg om akkurat det..  8)

Men om hele veggen er over bakken er det jo kjempebra for deg og mange forutsetninger endrer seg.

Du slipper å bekymre deg for fuktinntregning utenifra. Det du må tenke på er om du ved innvendig isolering flytter duggpunktet  så langt inn i veggen at det kan finne på å kondensere på murveggens innside. Det kommer jo an på temperatur på andre siden av veggen, isolasjonsevnen til murveggen etc.

Jeg har et rom tilsvarende som ditt - og der har snekkere som lagde huset lagt knotteplast på innsiden av murvegg, så satt opp 98mm stenderverk og isolert 10cm. Jeg bygger bad i dette rommet nå - og bibeholder dette. Siden jeg også må ha rør mot yttervegg lekter jeg på 30mm innenfor de 10cm hvor rørene ligger.
   #29
 136     0
Ok, flott :)

Har de lagt noen form for lufting inne i veggen. Ser dette er anbefalt noen steder (for rom under bakken vertfall). Dvs. luften som skal sirkulere bak knotteplasten? Tenker siden dette er et bad, og det er vel best om det er helt tett fra badet og inn i veggen? Når jeg skal ha Litex, så tetter jeg jog denne veggen fra rommet og inn i veggen helt.