9,891    30    23  

Tilhenger - Tiki eller Gaupen?

 351     0
er tiki henger et bra valg, er Gaupen bedre, eller skitt d samme?

   #1
 1,519     Akershus     1
Jeg kjøpte en gaupenhenger i semiproffklassen og er godt fornøyd med den.
   #2
 544     Nedre Romerike     1
Har en ganske liten Tiki (2 m x 1,20ish m) og er også fornøyd. Den er nå 3 år gammel. Prisforskjellen mot Gaupen og Tysse var merkbar.
   #3
 1,060     Jevnaker     1
Har en 2-tonsTiki henger fra 2007 som jeg har overtatt etter at fattern kjøpte leilighet og har vært veldig fornøyd med den. Blitt brukt jevnt og trutt, til stort og smått, lett og tungt(tidvis altfor tungt, feks fullastet av pukk/grus/matjord). For å være ærlig så er den best med litt vekt i. Den har en tendens til å sprette veldig når den er tom. Eneste hengeren jeg har vært borti som ikke gjør dette er Tredal, men spirax'n dems er overlegen(og litt annen prisklasse enn Tiki).

Byttet bremsevaiere på den i høst. På ene skoen hadde belegget løsnet, så byttet sko på den akselen i samme slengen. Det var ikke mye slitasje der og til min store overraskelse var det presset lager rett i trommelen. Og alle 4 var som nye.

Har ikke vært noe vedlikeholdt utenom vaier og bremsesko, samt en høytrykksspyling i kombinasjon med piasavakost.

Vil si det er en "billighenger" da fattern betalte 15k for den i -07 og tilsvarende henger av andre merker lå på over 20k, men har ingenting å si på kvaliteten.

Tilhenger - Tiki eller Gaupen? - IMG_20160616_203449.jpg - Pusseglad

Edit: Er forresten utrolig kjekt med en henger som "står av seg selv" slik at man ikke trenger nesehjul når den er tom. Den er balansert slik at den har ca 5-10kg på bakre akselen når den er tom så man kan trille den rundt på fremre aksel lett som bare det.  

Tilhenger - Tiki eller Gaupen? - IMG_20160616_203500.jpg - Pusseglad


Signatur
   #5
 1,060     Jevnaker     2
Vil absolutt anbefale å kjøpe en med brems.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 351     1
har fått anbefalt det motsatte også på så små hengere, slipper vedlikehold bremser bl.a
   #7
 109     Klepp     3
Uten brems kan du kun kjøre 60 km/t lovlig. 80 km/t med brems. Brems var første prioritet da jeg kjøpte min henger. Kjøpte også med tipp (de hadde ikke uten på lager) Har ikke angret et sekund. Min er Gaupen A1325. Fantastisk fin å kjøre og rygge med.

   #8
 142     Akershus     0
Har en liten Gaupen selv, godt fornøyd med den, men tipper kvalitetsnivået mellom Tiki og Gaupen er ganske likt.
Er enig med de 2 foregående herrene, kjøp med brems. Max 60 km/h kan bli litt lite samt at det i enkelte parkerings og lesse/losse situasjoner er kjekt med brems.

For å avgjøre merke kan det jo være lurt og sjekke tilgang/pris på tilbehør som extra karmer, presenning, presenningsbøyler osv.

Lykke til med valget!
GR
   #9
 794     Rogaland     1
På generell basis til "altmuligbruk" så anbefaler iallfall jeg henger med hjulene under kassa, og at en dermed kan slå ned alle karmene (iallfall side og bak). Får litt høyere tyngdepunkt, men også smalere henger. Høyere plan er pluss og minus, lettere å tømme høy henger på søppelfyllinga enn en lav. Mulig dette ikke er så prekært på så liten henger hvor det er lettere å tømme bakover. Har lang Tysse boggi selv (3,2 meter lengde på kasse).

Bremser er helt must for meg siden jeg ofte kjører langt med henger, og det er ille nok med 80km/t i 90-110 soner, om en ikke skal måtte ligge i 60km/t! Uten bremser så ryker lappen på 91km/t selv i 110-sona. Klarer du deg med korte trilleturer så er det helt klart mindre vedlikehold uten bremser. Bremsene er utsatt og konsekvensen er fort en del flatspots på hjul som henger og så videre.


   #10
 9     Ridabu     4
Liten presisering vedr brems og maks 60km/t. Denne regelen gjelder kun hvis tilhengeren har aktuell totalvekt på 300kg eller mer. Aktuell totalvekt er hengerens egenvekt pluss last.

Har man en liten henger er det ikke noe problem å kjøre litt søppel/diverse IKEA flatpakker eller lignende og fortsatt ligge i 80km/t.