53 463    16    4  

Bygge nytt hus - hva blir totalen?

 432     0
Vi vurderer å kjøpe en tomt og har også tegnet om et hus fra Mesterhuskatalogen (med utgangspunkt i huset Mia).

Med alt beregnet; tomt, graving (skrå naturtomt på drøyt 900m2 som trenger noe sprenging og utjevning) byggelånsrenter, tilkobling++ og et hus på ca 180m2 BRA/160m2 P-rom med dobbelgarasje så laget Mesterhus et prisoverslag i møtet vårt på 4,3 millioner.
Dette var med ekstra lagt inn i budsjettet til noen oppgraderinger som vi snakket om, hvitevarer og slikt.
Selve tomten koster 730k.

Hva synes dere om dette prisoverslaget - og hva koster deres byggeprosjekter når dere er ferdig? Vil også gjerne vite hvor stort dere bygger.

Takk for svar. :)


Signatur

  (trådstarter)
   #2
 432     1
Ja prisoverslaget er for nøkkelferdig hus uten noe egeninnsats. Vi har da ikke diskutert ting helt i detaljer enda men de tok godt i på en del punkter sa de når de satte opp prisoverslaget. Vi venter på en mer nøyaktig pris nå ut i fra hustegninger som vi har laget selv.

Varme i gulvene som er beregnet er varmekabler i hele første etasje + bad oppe. Akkurat det punktet er jeg litt usikker på enda, men de mente at det ikke var lønnsomt å investere så mye på et vannbårent anlegg i et helt nytt hus med lite oppvarmingsbehov. Peis er tatt med i prisen. Skal tenke litt mer på dette med gulvvarmen men det blir vel fort en del dyrere om vi skal gå for vannbårent.

Hører gjerne fra flere. :)
Signatur
   #3
 268     Ja     0
Ny einebolig, totalt 361m2 BRA pris fix ferdig 3,0 mill+ tomt. Egeninnsats: støyping av ringmur, legge vbv rør, innvendig og utvendig maling. Synest det høyrest heilt spinnvilt ut å måtte betale 20000,-/kvm for eit hus med enkel standard.

Eg satsar på å komme på 10000,-/kvm inklusive tomt og opparbeiding av denne. Har fått alle prisar, so det blir i tilfelle forholdsvis små "budsjettsprekkar" om det skulle vere noko. Smile
   #4
 48     Stavanger     0

Eg satsar på å komme på 10000,-/kvm inklusive tomt og opparbeiding av denne.


Klarer du et hus til den prisen nå til dags skal du være meget fornøyd! Hørtes rett og slett billig ut! Kan ikke huske å ha hørt om et så blillig hus på i hvertfall 10 år.
Når du skriver inklusive tomt lurer jeg i samme slengen på hvor mye du betaler for tomta.

Leo
   #5
 12     østlandet     0
Vi bygger hus på ca. 200 kvm i disse dager. Dobbel garasje. Ser ut til at totalen kommer på ca 6,4 mill. Dette er for en helt nøkkelferdig leveranse (garderober inne og utvendig beising er ikke med, tomten vil være grovplanert).

Standarden er god, men ikke eksklusiv.
Vi har lagt litt ekstra i kjøkken (dyre hvitevarer, kjølehjørne, steinbenkeplate), "dyrt" parkettgulv (950 pr. kvm), LED downlights i alle rom)

Tomtekostnadene var 1,9 mill. Flat tomt, ingen sprenging.
   #6
 445     Drøbak     1
Vi fikk også nylig kostnadsoverslag på et hus med to etasjer pluss kjeller. BRA blir totalt rundt 250 kvm, P-rom cirka 210. Vi kommer på cirka 4.1 mill for nøkkelferdig 1. og 2. etasjer (inkl innvendig malerarbeid, parkett med middels kvalitet, kjøkken inntil kr 100.000 og 120 el-punkter), kjelleren klar til maling (uten parkett men med ferdig bad), tomtearbeid (graving, utvendig rørleggerarbeid), grunnmur, diverse (avfall, utstikking, byggestrøm) og kommunale avgifter. (Siste er veldig høye hvor vi skal bygge.)

I tillegg kommer pris på tomten, byggerenter, og riving av et eksisterende bygning. Vi regner cirka 1 mill for disse tilsammen. Dermed kommer vi på cirka kr 19.600 per kvm P-rom eller 16.500 per BRA utenom tomt/riving/finanskostnader og kr 24.100 per kvm P-rom og kr 20.300 per kvm BRA inkl alt.

Vi har ikke regnet ferdig på noen påkostninger vi ønsker. Det største der er nok vannbåren varme. Vi venter på et overslag på det nå. Prisen oppgitt over er inkl varmekabler i alle badene pluss inngangshall. Vi vil også ønske litt dyrere parkett i 1.etasje enn foreløpig beregnet og noen flere el-punkter.

   #7
 445     Drøbak     0
NyttHus08 - Er prisen for tomten inn i 4.3 mill du nevner eller utenom. Jeg klarer ikke helt å skjønne ut ifra hva du skriver. Jeg synes det er lurt å holde det utenfor, fordi det er klart noe som varierer veldig mye fra prosjekt til prosjekt.

   #10
 445     Drøbak     0
Ole k - det var en imponerende pris. Hvor mye egeninnsats? Og hvor langt har du kommet, dvs er det budsjett du snakker om eller står huset helt ferdig?