#31
 664     1
Holder selv på med å bygger hus. Har til nå brukt 2mill utenom tomten. Da har jeg bygget 80m2 garasje i betong, 398m2 hus der sokkelen er i betong med betongdekke på 25cm pluss 5cm trinnlydplater og 10cm til med betong, resten er trehus. I dag er garasjen ferdig, huset ferdig utvendig og alt av vegger inne er satt opp og klar til å plates. Tror ikke jeg kommer til å bruke 1mill på resten inn, men gjør jeg det velger jeg ganske luksus av kjøkken og bad. Si jeg bruker 3.5mill total utenom tomten, kommer totalkostnaden på huset på 9000,- per m2. Regner jeg med garasjen kommer det til å bli ennå mindre. Her er alt egeninnsats utenom det jeg ikke har lov å gjøre selv.

   #32
 5 111     Sørnorge     0
En tidligere bruker ved navn Aktiv holdt på med et byggeprosjekt for et par år siden. Ingen forumbrukere hadde tro på at han kunne bygge så rimelig, men han gjorde det, og bildene tyder på at kvaliteten var bra. Tror kvadratmeterprisen han endte med havnet godt under ditt mål. Søk etter trådene han startet, så finner du nok noe inspirasjon.

Ellers kan jo et alternativ til å leie gravemaskin være å kjøpe graveagregat til traktoren du har tilgang til. Slike finnes brukt og kan selges igjen etterpå.
Byggematerialer har også en tendens til å dukke opp på Finn en gang i blant. Har du tilgang til en låve å lagre slikt på, kan du jo finne ut hva du kommer til å trenge, og lagre noen søk på finn slik at du kan kjøpe inn materiell rimelig når det dukker opp noe.

Med den innstillingen du ser ut til å ha, tror jeg du klarer det. Men det vil ta mye tid, du kommer ikke til å få reist noe på flere år, fruen kommer til å gjøre det slutt og leiligheten din vil stige i verdi i mellomtiden. Men du klarer det nok!
   #33
 664     0
Husker og bruker Aktiv her inn, han ble jo nesten "mobbet" ut av forumet, fordi ingen trodde han kunne bygge så billig, så han følte vel til slutt at nok var nok og sluttet og poste ting her. Var synd, fordi tråden hans var skikkelige kjekke å følge med på.
   #35
 36     Oppdal     0
Har du kommet noe lenger med dette? Smile

Det lurer jeg også på!
Jeg er i planleggingsfasen selv av et hus på ca 130m2 grunnflate, to bad, alt på ett plan i 1.etg, og garasje på nesten 60m2 i full sokkel.. Jeg må få det til under 2 mill maks (uten tomt)..får se om det går.. men det blir jammen ikke langt unna basert på budsjettet så langt..

Jeg tror du greier dette! Spent på om det kommer noen fortsettelse..
Signatur
  (trådstarter)
   #36
 288     0
Prosjektet er lagt på is for en stund, rett og slett fordi jeg må kjenne mere på om jeg ønsker å bo hvor gratis-tomta mi er. Men jeg har nå gjort en del videre research på dette, og tror det skal være mulig å lande rundt millionen på det jeg har tenkt meg, mest trolig et par hundre tusen over. Men da nytter det jo ikke å ligge på sofaen med fjernkontrollen mens andre bygger så klart. Samtidig har jeg gode avtaler, spesielt på grunnarbeide, snekker til reisverk og rørlegger. Elektrisk er mere usikkert, men jeg kan jo kjøre samme løsning som tidligere hvor jeg har vært hjelpegutt og trekt alle kablene.

Men kanskje viktigst av alt - man kan ikke være noen snobb på standarden. Det nytter ikke å oppgradere med 50.000 her og 30.000 der om man skal ha det på budsjett. Det blir standard som ferdighus i fra Estland - men her i byen er det i allefall fryktelig mange som bor i nettopp det, så jeg ser ikke helt problemet.
Signatur
   #37
 82     Hordaland     0
Var en interessant artikkel i schibstedpressen om noen i mjøsregionen som hadde brukt gamle materialer i sitt hus (http://www.bt.no/bolig/Ekstrem-gjenbruk-Brukte-100-ar-gammel-kledning-pa-helt-nytt-hus-9714b.html paywall). Er jo ofte mye bedre kvalitet på slike og skal være enkelt å få tak i fra rivingsprosjekter. Selvsagt mye arbeid hvis man vil unngå det.

   #40
 89     0
Jeg har oppfordret hun som sammen med mannen bygget 60 kvm leilighet + stor traktorgarasje for under en million til å legge ut regnskap og bilder slik at dere får se hva som er mulig med høy egeninnsats Smile Håper hun tar utfordringen, for det er i alt for stor grad en etablert sannhet at et hus må koste minimum 3 millioner. Gjør som foreldregenerasjonen vår, bygg selv, bygg nøkternt og lev et liv med penger til overs til å gjøre andre ting enn å sitte hjemme i huset som spiser opp hele lønnsposen når renteøkningen kommer Smile

(Fikk ikke logget inn med Facebook, så måtte endre bruker, jeg er TS)