#21
 489     Oslo     0
Nei det er vel opp til hver enkel leverandør hva de legger i precut. I dette tilfellet ville jeg sjekket om jeg fant noe på siden til den aktuelle leverandøren. Står helt sikkert noe der om hva som er inkludert i deres precut leveranse.

Kan si meg enig i at man like gjerne kan kappe selv. Salgsargumentene som mindre kapp etc, etc tjener man inn igjen i forhold til fortjenesten de skal ha for å levere precut. Men en stor felle å gå i, vil jeg si er å ta i litt..
Signatur

   #22
 489     0
Dette høres ut for meg som et prosjekt der det bør settes av en og annen buffer. Lykke til med byggingen!
   #23
 150     0

Precut er leveranse av hele den bærende konstruksjonen i tre, som byggesett.


Ja, men den bærende konstruksjonen, som jeg kaller reisverket er da bare en liten, men selvfølgelig ganske viktig, del av et hus. Du trenger jo vindtetting, paneler, ytterkledning, innerkledning, isolasjon, fuktsperre, alle innervegger som ikke er bærende, osv.

Da lurer jeg jo på om ikke materialene til huset i dette tilfellet koster en god del mer enn 600.000.

  (trådstarter)
   #24
 14     Stavnager     0
Hei
Jeg får hele pakken fra optimera, allt inkludert for huset. innervegger, yttervegger, gulv osv.

   #25
 5 116     Troms     0
Da høres jo pristilbudet du har fått for alt inkludert for tett hus som et godt tilbud. Men som Tallyho skriver, greit å få spesifisert hva som faktisk leveres i byggesettet så du ikke står der med yttervegger, innervegger etc, men lite lekter, kledning, plater til å faktisk sette opp på inner og yttervegger da....

I ditt tilfelle så tror jeg det er viktig å få spesifisert alt, helt ned til antall spiker, skruer annet nødvendig festemateriell. Det er sikkert ok, men det er noe som heter; tillit er bra, men kontroll er bedre.... Wink
Signatur
  (trådstarter)
   #26
 14     Stavnager     0
Jeg er enig med deg. Tillit er bra, men kontroll er best.

For å være helt ærlig fikk jeg det hele ikke til å stemme. Mitt regnestykke ble så mye rimeligere enn det jeg hadde hørt fra andre. Men når jeg tenker meg om så stemmer dette ganske bra. Etter mitt annslag lander jeg på ca 2,3 mill. Dersom jeg går via en totalentreprenør vil det i beste fall koste ca 3,5 mill (før dem begynner å pakke på meg dyre løsninger)

Jeg sparer ca 300 000 kr på å bruke polakker. En totalentreprenør kan ikke levere vinduer direkte utenom distributør, fordi dem da ikke er dekket ved eventuelle feil. Dermed sparer jeg glatt 100-150 000 på dører, vinduer, trapp, kjøkken og bad. Videre må jo totalentreprenøren også tjene penger, bortsett fra profitt må han jo legge til risiko for eventuelle klager or garantier. Altså vil han minst måtte legge på 700-900 000 (han må dessuten betale mva på påslaget).

Dermed blir besparelsen på 1,2 mill forståelig.

Noen vil hevde at det ikke er like trygt å velge polakker, og østeuropeiske vinduer og dører. Jeg mener at dersom jeg bruker materialer som har gode referanser og bruker gode materialer så vil kvaliteten på produktene være like gode. Det eneste stedet jeg ikke tenker på penger er arkitekt og kontroll. Arkitekt fordi en bedre design kan forbedre produktet noe voldsomt. Når jeg i tilegg har grundig kontroll ved alle byggestadier, så er jeg sikret et ganske bra hus.

Jeg får riktignokk ikke garanti. Men besparelsen på 1,2 mill gir en rentebesparelse på misnt 40K årlig og mere dersom renta stiger. Det skulle dekke eventuelle glipp og småting.
   #27
 489     Oslo     0
Om jeg har forstått det riktig så har du fått et tilbud fra optimera på hele pakken?
Er huset ferdigtegnet fra arkitekt, så det er det du har fått tilbud på? Eller skal du engasjere en arkitekt til å tegne?

Videre må jo totalentreprenøren også tjene penger, bortsett fra profitt må han jo legge til risiko for eventuelle klager or garantier. Altså vil han minst måtte legge på 700-900 000 (han må dessuten betale mva på påslaget).


Hvordan har du kommet frem til summen entreprenøren vil legge på?
Signatur

  (trådstarter)
   #28
 14     Stavnager     0
Det er rikting. Optimera leverer hele pakken. Alle skruer, spiker, isolasjon vegger etc etc. Dem vil selvsagt levere mest mulig og inkluderer så mye som dem klarer. Dette er forskjellig fra en del andre leverandører. Dem utelater en del med vilje, slik at dem først får oppdraget, for etterpå å ta seg ekstra godt betalst, når kunden er låst.

Påslaget for entreprenøren er en "gestimate". Jeg er selv økonom og gjetter hvor smertegrensen vil gå. Jeg tror ikke det vil være mulig å ta annsvar for totalentreprise uten å tjene 5-700K på et byggeprsjekt til 2 mill. Beløpet tilsvarer ca30%, og dette må de ha for at de skal kunne lønne og markedsføre seg selv, samt ta høyde for en del uforutsette kostnader. Dersom vi tar utgangspunkt i et påslag på 600 000 kr så blir mva på påslaget 125 000 kr.
  (trådstarter)
   #29
 14     Stavnager     0

Det er riktig at det er rimeligere å kappe selv, enn å kjøpe precut. Men da kan jeg ikke bruke polakkene. Det blir for risikabelt, og jeg må følge med mye mer. Dessuten blir det vannskelig for meg å forutsi kostnader etc.
Jeg vet at precut fra Optimera er veldig bra. Dem er et veldig stort selskap med profesjonell produksjon. Dessuten leverer dem stort sett til proff markedet. Jeg hadde ikke stolt på et mellomstort selskap som leverer precut til selvbyggere. Der blir fristelsen for stor til å utnytte kunnskapsmangel hos kundene.
   #30
 489     Oslo     0
Mulig jeg missforsto litt, forsto det som du mente entreprenøren skulle legge på 700-900 000,- som risiko for evt klager og garantier.

Leverer de hele pakken for samme prisen uansett hva slags tegninger arkitekten kommer med?

Syns det høres risikabelt ut å få polakker til å sette opp huset hvis det er for risikabelt at de kapper materialene.

Du burde ha gode forutsettninger for å kunne kalkulere kostnader, enten det er precut eller man kapper selv.
Signatur