Tom
  (trådstarter)
   #431
 1,545     Sørlandet     2
Styringsrenta faller videre.

En kvarting ned i dag.
Markedet har priset inn ytterligere en kvarting i løpet av våren.

http://www.hegnar.no/okonomi/artikkel529249.ece

Boligprisene vil nok stige videre. Fortsatt er det slik at i 13 av 19 fylker så er bruktboligprisene så lave at folk ikke vil handle nytt for den prisen utbygger forlanger.

Utbygger er på sin side ikke særlig interessert i å bygge hvis ikke han får dekket kostnader, risiko og fortjeneste. Resultatet er den laveste igangsetting av nye byggeprosjekter noensinne.
Signatur

   #433
 661     Bærum     1
De første bankene (Sparebank 1) har allerede varslet rentenedgang, så det blir spennende å se når de store følger etter. Det kommer vel til å gi et ytterligere boost i boligprisene ja, og SSB har spådd enda 0,25 ned før mars! Selvsagt er jo dette bra får våre renter og verdiutvikling av bolig, men det sender jo noen dystre signaler om at nå treffes også Norge av hardere tider. Oljeprisutviklingen vil nok treffe oss ganske hardt, selvsagt spesielt Stavanger der omtrent annenhver lønnskrone kommer direkte eller indirekte fra Oljeindustrien. Boligprisene i Stavanger har jo faktisk gått ned (2%) allerede i 2014! Stikk i strid med resten av landet.