(trådstarter)
   #11
 380     0
Får snart takst på det gamle huset med utsikt, jeg tipper det ligger på 2.0 til 2.3mill, som jeg kan få kjøpt 10% under takst, tomte eier må ha svar iløp av neste uke.. håper takstmannen som kommer fredag har gode nyheter. hvis taksten ender på mellom 2-2,3 så kjøper jeg det gamlehuset, hvis taksten er høyere har jeg ikke råd til og pusse opp, og da har jeg ikke noe valg, og må ta tomten.. dette er ved Risør i austagder : )

   #12
 3 258     Akershus     0
Riktig valg. Stor utsiktstomt er uendelig mye bedre. Men du bør ta noen runder med deg(dere) selv ang. hva dere ønsker av huset.

Et gammelt hus blir aldri ett nytt hus. Et prosjekt med å gjøre et gammelt hus om til feks TEK10 mener jeg er galematias, både arbeidsmessig, økonomisk og resultatmessig. Om huset ser bra ut så ville jeg prøvd å få til en balansert løsning ifht å gjøre huset praktisk og mer økonomisk samtidig som en ivaretar huset sitt utrykk. Ja kanskje det er riktig å tilbakeføre om huset har vært pusset opp før?

Og om det ikke er en nydelig gammel hage der fra før, antar det, så tenk og planlegg hage/uterom i samme slengen. Serlig med tanke på at tomta ligger der den gjør og med det klimaet dere har så blir jo bruk av tomta viktig i ganske lang tid av året. En langskapsarktiekt/anleggsgartner kan bidra veldig godt for å finne gode løsninger.
Signatur
  (trådstarter)
   #13
 380     0
ja det høres fornuftig ut, må nok bruke god tid på dette prosjektet. hagen er super fin, med fjord utsikt og greier..

en liten ting, kjellertaket er 2.05, må kanskje grave nedover i hele kjeller gulvet, da snakker vi om ca 100m2.. 2 sov, 1 bad, 1 vaskerom.. 2 boder.. må uansett drenere utvendig,, blir små svett bare av og tenke på det, men jeg jobber offshore, så har vel bare godt av og ha noe å gjøre på fritiden.. Smile
   #14
 874     Oslo     0
Hadde uten tvil gått for gammelt. Tro det eller ei, utsikt er ikke bare noe du viser til andre. Man blir glad av å ha noe fint å se på, f.eks vann. Selv om man har sett det 1 million ganger før. Når det gjelder standard kan du legge deg et sted mellom tek 97 og 07. Da havner du på 15-20 cm isolasjon i vegger, dette med vinduer med u-verdi på 1,0 eller lavere gjør at huset ditt blir bedre enn de "fleste" hus i Norge. Det blir f. eks antakeligvis bedre komfortmessig enn et hus fra 80-90 tallet. Et hus som folk flest vil opfatte som "moderne" og "godt" isolert.
   #15
 21     Midt Norge     0
Gammelt hus har mange fordeler. Er tomta godt opparbeidd (hage beplantning osv) er det mye å spare på dette også. Det baller fort på seg. Tror mange som bygger nytt glemmer dette.

Huset vi selger nå (med tungt hjerte pga flytting) har kun 10 cm isolasjon men vi bruker en veldig liten andel av inntekta til oppvarming. Ca 18000 kwh i hus med 157 kvm primærom er ok synes jeg
   #16
 6 009     Finnmark     0
jeg tror dine kostnadsberegninger for nytt hus var "altfor" lave...
De fleste jeg kjenner som bygger nytt havner på 3,5-4 mill.....
Så det er nok en billigere løsning å overta det gamle, da kan du bruke pusse opp litt etter litt
Signatur
   #17
 3 258     Akershus     0

ja det høres fornuftig ut, må nok bruke god tid på dette prosjektet. hagen er super fin, med fjord utsikt og greier..

en liten ting, kjellertaket er 2.05, må kanskje grave nedover i hele kjeller gulvet, da snakker vi om ca 100m2.. 2 sov, 1 bad, 1 vaskerom.. 2 boder.. må uansett drenere utvendig,, blir små svett bare av og tenke på det, men jeg jobber offshore, så har vel bare godt av og ha noe å gjøre på fritiden.. :)


Om du ikke trenger de 100m2 ekstra veldig mye, godta takhøyden. Legg lavtbyggende varmekabler av ett eller annet slag, drener og puss opp. 100m2 med 205 i takhøyde er da gode rom det også, med mindre dere er veldig langvokste i husholdningen. Rom i kjeller med slik takhøyde kan jo også være litt "sekundære", feks stort hobbyrom til mor/far, lagerrom, snekkerbod, tv/filmrom, gjesterom osv.

Heller 100m2 med rom som faktisk kan brukes innen kort tid enn ett drygt kjellerprosjekt som koster veldig mye i arbeid og ikke minst i penger. Det vil fortsatt være en kjeller selv om du får til 10-20 cm ekstra takhøyde. Men det er nå meg da, litt lat og foretrekker at jeg kan bruke noe som er 80% fremfor å aldri oppnå 100%, eller må prioritere vekk mye annet for å oppnå 100%.
Signatur

   #18
 33     Asker     0
Vi gjorde et liknende valg for ca ett år siden - vi har overtatt/kjøpt ut et gammelt hus fra 50-tallet etter å ha overveid nye/nyere hus (ikke bygge selv) i samme området.

Nå nærmer en temmelig stor moderniserings- og oppussingsjobb seg slutten, og selvom det har kostet en god del fordi vi har hatt en entreprenør til å gjøre en god del av jobben angrer vi ikke Smile

Vi har bygget på/bygget nytt bad, bygget inn en del av veranda som bibliotek, pigget ned kjeller for å få ekstra oppholdsrom og er nå i ferd med å bytte kjellertrapp. Nå gjenstår 'bare' egeninnsats i form av maling, bytting av kjøkken, legging av div. gulv osv.

Huset vårt har en stor tomt som er delvis opparbeidet/delvis naturtomt, ligger i et stille og trygt nabolag og har utsikt til skog og innsjø. De nye/nyere husene vi har sett på i vår prisklasse ligger så tett at du knapt kan åpne vinduet uten å stange i nabohuset, og svært få hadde noe utsikt å skryte av.

Dessuten er huset vårt bygd av samboers bestefar og har litt ekstra 'sjel' av den grunn Smile
   #19
 21     Midt Norge     0
I tettbygde strøk/bynære strøk er det fint lite skikkelige tomter å oppdrive.
Vi bor nå i Follo, ogher er de nye  "eneboligene" klynga sammen på maks 600 kvm. Tragisk.
Redselen for gammelt er bare tull. Gamle tomter er mellom 1-1.5 mål og har omtrent alltid den beste beliggenheten. De beste tomtene er som regel tatt. Vi ser nå at folk som kjøper små eneboliger/rekkehus med små barn uansett selger og jakter på enebolig når ungene blir større.

Et hus må forøvrig alltid stelles litt med med, Og da er det etter min mening like greit å begynne med noe du vet du ikke kommer til å vokse ut av.
   #20
 167     Froland     0


1. jeg har muligheten til og kjøpe ut familien og overta huset til bestemor

huset er fra 60 tallet, og ligger veldig fint til med både havutsikt, og fjordutsikt.
ca 155m2 og tomt på 1200m2. taket er nytt, resten må det gjøres drastiske tiltak : )
jeg får vel ikke mer en 10% avslag fra takst... da ender jeg på 2,1mill, uten at noe er pusset opp..

...

hva gjør jeg !!??Location location location.  Utsikt og lysforhold trumfer ALT annet :)  IMHO vel og merke.
Du kan alltids bygger mer rom eller endre på layout, men du kan ikke trylle frem mer utsikt eller bedre tomt!