1 947    27    3  

Ny enebolig - feil spiker på kledning

 10     0
Hei

Vi holder på å bygge enebolig, flytter nok inn ila en  mnd. Vi har vært litt misfornøyd med tømrer ang endel småting, vi hadde så en befaring på dette å det skal fikses opp. Jeg nevnte også under befaring at jeg kunne se rennmerker på spiker ved kledning. Vi har naturgrå kledning fra marnar( upigmentert royal kledning) Dette blir bare verre og verre for hver uke nå...

Etter hva jeg kan finne ut er det blitt brukt galvanisert spiker på denne kledningen og det blir anbefalt syrefast.

Jeg har hatt tømrerene på timer og har selv holdt materiell. Men de har selv stått for det meste av bestilling når de har trengt det etterhvert.

Hva gjør jeg? Syntes dette er urolig kjipt og huset vil ikke se ut etter en stund. Velger å ikke nevne noen navn på firma osv. legger ved ett enkelt bilde. Dette har blitt kledd i vinter og ser allerede tydelige merker..

Tømrer skylder på leverandør og leverandør skylder på tømrer...
Ny enebolig - feil spiker på kledning - 20190530_172912.jpg - Byggerenebolig

   #1
 3 066     Akershus     0
Tja, skal man fordele ansvar her er det tømrerens ansvar å påse at leveransen er i henhold til bestillingen. Og å sjekke at ting er korrekt før bruk!

Men hva man skal gjøre? I ytterste konsekvens må kledningen skiftes...


. Thag
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 10     0
Det jeg også mener. Det er jo umulig å fjerne kun spiker uten å ødelegge noe. Anbefaler dere å bruke advokat eller er det en annen vei jeg kan gå først?

Er selv håndverker og har drevet eget firma så vet at man har ett ansvar..
   #3
 2 491     Asker     0
Kledningen må helt definitivt ned. Jo fortere jo bedre. Diskusjon rundt ansvar og betaling kan man ta senere. Her må du forte deg. Mulig den kan gjenbrukes, men du må ha de spikeren ut og inn med A4 syrefast! Mulig de kan vippe ut bord for bord, for så sette de fast med A4 spiker. De du har vil ruste, det vil fortsette å renne, og de vil til slutt ruste til det punkt hvor de brekker/blir dratt ut.

Diskusjonen blir nok snekker eller deg. Kjøpte du spikeren? Kjøpte du kledningen?
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 10     0
Jeg har bestilt en totalpakke på hele boligen med royal kledning. Regner jo med det blir levert riktig spiker med når jeg har beskrevet at det skal royal.. Jeg har ikke finlest hvilken type spiker som leveres med osv. Regner bare med det blir riktig når man setter fagfolk i arbeid..

Redd det blir en stygg sak og jeg kommer ikke til å sette i gang noe som helst før alt er 100% avklart. her er det snakk om store kostnader.

Men syntes selv tømrer har ett ansvar og hører fra flere i faget att dette burde alle tømrere vite...
HSt
   #5
 25 326     Lillestrøm kommune     0
Dette skulle jo stått i en teknisk beskrivelse mener jeg, men siden du kjøper noe er jeg usikker. Hvis du ikke har bestilt spiker og de har gjort alt av slike bestillinger står du kanskje sterkere.

Generelt holder upigmentert Royal kledning dårligere , er redd det ikke bare er spiker som er problemet hos deg.
  (trådstarter)
   #6
 10     0
De har sendt mail til leverandør (som jeg har alt materiell gjennom) ang hvilken spiker de trenger men i mailen har tømrer ikke beskrevet hva det er til.

HSt
   #8
 25 326     Lillestrøm kommune     0
Er alt det svarte her fra spiker høyere opp på fasaden ? Var det jeg var usikker på.

og nei, f.eks brun har mye bedre holdbarhet pga mer pigment