bex
   #41
 4 296     Østlandet     0
det er sant, men back to topic.  jeg har jobbet endel med litauere og polakker, og di er ofte veldig dårlig til og rydde etter seg, dem gjør en ting og slepper alt dem har i henda og lar alt søppel ligge igjen
Signatur

   #42
 3 955     0
Jeg hadde ALDRI benyttet polakker til å pusse opp / rehabilitere hos meg dersom det var snakk om noe annet enn platekledning og isolering....
   #44
 3 955     0

Nettopp Børge; sjekk altid referanser.


Nei - uansett.... Polakker er ALLTID upålitelige, ALLTID full, ALLTID utfører de dårlig arbeide, ALLTID er de så jævlig sta at de ikke hører på noe av det jeg forklarer dem og ALLTID feirer de bursdag, kjøp av peis, kjøp av øl, bursdagen til nabokatten osv osv osv....

Forza norske bygningsarbeidere!

Hilsen Børge med dårlig polakk-erfaring Wink
   #45
 1 151     Asker     0
Jeg er selv polakk, men kommer aldri til å bruke polakker. (da tenker jeg svart eller polsk firma, ikke polakker i norsk firma) Enten gjør jeg ting selv eller bruker et norsk firma. Jeg har snakket med en snekker og elektrikker som fakrisk var utdannet i faget. De sa rett ut at de kjenner ikke forskriftene og som regel drar de med en nordmann på oppdrag. Ellers gjør de ting som de selv mener er riktig eller er riktig i Polen.

Snakket også med en annen snekker som etter 5 år i Norge ennå ikke har hørt om papirremse ved sparkling av gips. Hjemme hos seg selv brukte han kun glassfibernetting. Papirremser er ukjent i Polen.

Et eksempel til: Jeg leide et hus som var malt utvendig av polakker. Huset så ikke ut. De hadde maskert litt, men tok ikke tapen av. Ellers var det sølt overalt, på vinduer, takrenner, terrasse... Etter en klage sendte firmatet en ny gruppe polakker, en gjeng polske studenter som aldri hadde malt før. De prøvde å vaske malinga med whitespirit, men gjorde det enda verre.

En annen ting er polske byggprodukter, spesielt ting som silikon, akryl, maling, osv. Selv om det er nøyaktig samme produkt som i Norge så er det dårligere. Det er enten laget på en fabrikk et sted i Romania eller er en dårlig kopi. Mange polakker kjøper byggvarer i Norge og tar det med seg til Polen.

Når det er sagt så er det mange dyktige polske håndverkere, noen mindre flinke og noen kjeltringer.

Bex: Normenn er ikke så veldig flinke til å rydde etter seg heller... Tror det går mest på person og ikke nasjonalitet.
   #46
 49     0
Må si det er mye tull her som grenser til rasisme. Jeg har pusset opp huset mitt som noen kanskje har fått med seg (jmf en del tidligere spørsmål). Jeg har brukt polakker til å lekte ut, til platearbeid,membran, fliselegging. Norsk firma til el.arbeid og en tysker til rørarbeid. El-arbeidet og rør har jeg derfor papirer på, men skulle jeg betalt et norsk firma legalt for 100 timer plating og fliser kunne jeg bare glemt hele oppussingsprosjektet, så takk for alle de flinke polakkene som kommer hit og arbeider.

Hvem kom for sent 2 av 3 arbeidsdager: det norske firmaet

Hvem uteble fra avtale, uten å gi beskjed: det norske firmaet

Hvem ryddet ikke opp etter ferdig jobb: det norske firmaet (men takk for det, å betale 570 kr+mva for opprydding er vel ikke så kult)

Hvem kom presis 12 av 12 dager: polakkene

Hvem ryddet etter seg: polakkene, tyskeren

Hvem presenterte en rimelig regning: polakkene

De som jobbet hos meg sjekket jeg selvsagt referanser til. De jobbet for et norsk firma om dagen og kom til meg etter endt arbeidsdag. Resultatet er veldig bra og for 100 timers arbeid med flis,plater ol., betalte jeg det samme som 7 timers el arbeid. Det er intet mindre enn sinnsykt. Skaff dere referanser og la det veie mer enn nasjonalitet.
bex
   #47
 4 296     Østlandet     0



Hvem ryddet ikke opp etter ferdig jobb: det norske firmaet (men takk for det, å betale 570 kr+mva for opprydding er vel ikke så kult)


Hvem presenterte en rimelig regning: polakkene

De som jobbet hos meg sjekket jeg selvsagt referanser til. De jobbet for et norsk firma om dagen og kom til meg etter endt arbeidsdag. Resultatet er veldig bra og for 100 timers arbeid med flis,plater ol., betalte jeg det samme som 7 timers el arbeid. Det er intet mindre enn sinnsykt. Skaff dere referanser og la det veie mer enn nasjonalitet.


7 timer til 570kr timen tilsvarer 4000kr,  4000kr delt på 100 er da 40kr

har du virkelig samvitighet til og betale  dem 40kr timen?  ja selv om dem er polakker behøver man ikke behandle dem som drit.        men er dem ansatt i et norsk firma, kan engelsk eller norsk godt er det ikke noe problemer, men det er mange som sier ja ja uansett hva man sier til dem
Signatur

   #48
 49     0
Hehe, fant selvsagt bare på en timesum for elektrikerne, jeg fikk fastpris på arbeidet, så kan ikke garantere at de var der 7 timer, men tror faktisk det 7 timer...El-arbeiderne holdt selv utstyr som ble brukt. Fikk lagt varmekabler, lagt opp noen stikk, noen takbokser, vifte osv, og betalte rundt 14000 (arbeid+utstyr).
Polakkene tok 130 kr timen, dvs 13000 for 100 timer. (han som var hos meg tjente forøvrig 127 kr i timen i det norske firmaet han jobber for, så kan vel på ingen måte si jeg utnytter noen, selv om 40 kr selvsagt hadde mye kjekkere å betale;)))
   #49
 21 485     Enebolig     0
Noen utenlandske håndverkere er flinke. De fleste spør huseieren om hvordan han/hun vil ha gjort det. Dermed ser man eksempler på hageslanger i vegger og plast/spon/plast/gips/membran/flis.

Jeg har sett nok, betaler heller dobbelt. Skal uansett ha referanser, norsk, polsk eller tysk. Men...man skal ikek glemme at noen av dem er flinke, spes til å mure.
   #50
 22 342     Akershus     0
Jeg har kontakt med noen polakker som gjør jobber for meg. De er flinke, men jeg har vært borti mange som er håpløse og ikke verdt 40 kr/timen. Kunnskapen om trehus og isolering av disse er meget mangelfull hos østeuropeerene. Er det noen som har sett fagbrevene deres?

Baderom og smøremembran ville jeg absolutt ikke overlatt til hvem som helst.