43,867    62    8  

Påslag på materialene snekkere bruker

 59     1
Er det noen som vet hvor stort påslag snekkere beregner av materialet de kjøper inn? 
Mao hvor stor prosentandel de legger på fra de kjøper det inn til faktura presenteres kunden?

   #1
 188     Drammen     1
Vil anta at de fakturerer veiledende priser på de varene de har rabatter.
De tjener da på rabattene de har... (fort 40% på trevarer) 

Påslaget på nettopriser varierer sikkert mye. Ikke godta urimelige påslag. 25-30 prosent er vel kanskje greit ?
   #2
 265     0
Det er bare tull at snekker skal ta påslag på materialer som du får kjøpt rimeligere selv. Du får fort 20-30% rabatt på "veiledende" priser selv.
   #3
 93     Oslo - Marka     0
Tømrerne vi pleier å bruke lar oss nye godt av rabattene de får. Altså får vi materialer og alt annet de kjøper til den prisen de gir for det.
Signatur
   #5
 1,093     Skjetten     2
Om man har ett aksjeselskap, så vil revisor påpeke og kreve tiltak om du ikke kan fakturere ut med snitt på 10% fortjeneste eller mer på "varer".

Personlig, så ligger jeg på 10-15 % påslag selv. Allikevell holder jeg med under prisene av hva du ville fått av byggleverandøren selv. Er det tilbudsvarer, så har vi som oftest 5% på tilbudssummen, og da legger jeg ikke på mer enn 4% slik at kunden er allikevell under tilbudsprisen.


Dette gjelder selvfølgelig om man går på timen/anslag, og ikke har en fastpris. For de fleste tømrere/byggmestre, så er det også uaktuelt å utføre en jobb om man ikke får matrial leveransen. Jeg har, og vil aldri på meg en jobb uten å få levere all matrial til eget arbeid. Rett å slett med at min omsetning/kundeforhold til min leverandør tar "skade" av det...
Signatur
   #6
 969     0
Tømrerne vi pleier å bruke lar oss nye godt av rabattene de får. Altså får vi materialer og alt annet de kjøper til den prisen de gir for det.


Hva er time prisen da?

når det gjelder påslag så kommer det jo an på hvor mye håndverkeren får i %
ulike vareslag utløser forskjellige avslag.
F.eks maling 5%-isolasjon 35%- festematerial 30% osv og da blir det et gjennomsnittlig påslag 
Signatur
   #7
 185     1
De fleste beregner vel rundt 20% påslag, såvidt jeg vet. Å viderefakturere til samme pris som man betaler inn for varen ville vært økonomisk vannvidd. Det man må huske er at håndtverkeren binder opp midler når de kjøper inn varer, de løper risiko for at du som kunde ikke betaler og de har håndteringsomskostninger ved dette. Alt dette gjør at de må ha påslag på varene hvis de skal drive forsvarlig. Rabattene håndverkere har gjør som regel at de kan viderefakturere til pålydende pris i butikk og leve av mellomlegget. Hvis kunden selv ordner med varer så koster dette også kunden en del hvis en tar alle omkostninger og dårligere rabatter inn i regnestykket.

   #8
 187     1
i firmaet der je jobber vet jeg det blir lagt på 3% på prisen som vi får. altså hvis firmaet får 30% på et produkt, så får kunden 27%.
   #9
 401     1

i firmaet der je jobber vet jeg det blir lagt på 3% på prisen som vi får. altså hvis firmaet får 30% på et produkt, så får kunden 27%.


Prosentrekning er ikkje alltid like enkelt.

Viss ordinærprisen på ein planke er 100 kroner, betaler snekkeren 70 kroner viss han får 30% avslag. Kunden betaler 73 kroner viss han får 27% avslag av ordinærpris. Snekkeren legg altså på tre kroner.

Då er spørsmålet: Viss snekkeren legg på tre prosent av kjøpssummen sin, er det tre kroner? Er 3% av 70 kroner = tre kroner? Min kalkulator (den er rett nok laga av Nokia og er notorisk upåliteleg) seier at (70*3)/100 = 2,10. Eit påslag på tre kroner vil vere 4,3%.

Helsing mattelæreren.
   #10
 1,093     Skjetten     0
Legger de ikke på mer enn 3 % ? (4-5% anyway)

Er dette ett AS ?
Signatur