19 587    53    0  

Eiendomskrenking/ulovlig inntreden

 98     0
Vi kjøpte huset vi bor i for snart 18mnd siden. Vi kjøpte det som restaureringsobjekt, med betydelig nedsatt pris fordi vi tok på oss ansvaret ved å fjerne innbo og løsøre (løs søppel) etter tidligere eier.
Vi har kjørt bort 17 fulle boggi hengerlass med forskjellig innhold og hatt 2 stk 22m2 kontainere her som ble fulle med topp og kjørt bort!

Det sier seg jo selv at dette gir noe rot en periode hvor vi må sortere og laste opp alt sammen. Det er borte nå, og godt er det!

Men midt oppi alt dette her bestemmer kommunen seg for å gjennomføre en besiktelse av alle eiendommene i kommunen for uønsket forsøppling.
I gå mottar jeg et brev i fra kommunen at de har registrert min eiendom som en av disse eiendommene med uønsket forsøppling.

Det står i brevet at vi skal komme med innvendinger hvis det er noe å tilføye. Jeg ringer kommunen og opplyser om det samme som jeg skriver her. At vi i den perioden akkurat hadde startet arbeidet med å rydde opp etter tidligere eier, men at de var velkommen på en ny befaring, når alt er borte nå. Dette var ikke ønskelig å gjennomføre når forholdet ikke var alvorlig nok til å følge opp med varsel/krav om fjerning. Derfor oppfordres vi bare til å fjerne det som er anmerket og vi forblir registrert i deres systemer som en eiendom med uønsket forsøppling! Det er ikke noe jeg synes er veldig artig at skal stå registrert i kommunens systemer når det ikke var min forsøppling og at det i tillegg er STRØKENT her nå!

Men det går en fanden i meg å jeg blir sittende igjen med spørsmålet om det virkelig har LOV til å gå inn på min eiendom når jeg ikke er hjemme og registrere hva jeg har på min eiendom? De har gått ganske grundig til verks, for avfallet er beskrevet ned i ganske små detaljer. Jeg mener å hevde at ansatte i kommunen kun er å regne som private i denne sammenhengen og ikke offentlig tjenestemann og dermed ikke har lov til å bevege seg inn på min eiendom uten mitt samtykke, meg til stedet eller med eskorte av offentlig tjenestemann.
Jeg vil ikke ha private nisser rundt på min eiendom, romstere rundt i hage forran huset og bak garasje uten jeg i det minste har fått beskjed om at de kommer!!

Vurderer nesten å anmelde dem for Eiendomskrenking/ulovlig inntreden!
Har jeg noen sak?

jaf
   #1
 5 433     tromsø     0
Hvis du har kjøpt et restaureringsprosjekt: Da ville eg brukt krefter på det.  Du får sikkert flere overraskelser når du begynner å rive.
hro
   #4
 1 574     Trondheim     0
Ville nok sovet godt om natta. Nå er heldigvis ikke Norge en stat som USA, hvor trespassing blir strafferettslig forfulgt. Enhver advokat ville ved et forsøk på privat søksmål mot kommunen benyttet seg av sin frarådningsplikt.

Til trådstarter: Tenk på det på en annen måte, kommunen ønsker alle innbyggere vel. Eiendommer med mye avfall er en sikkerhetsrisiko om ikke skrotet er tilstrekkelig sikret. Det være seg for barn og andre som måtte forville seg på eiendommen. Her har du et ansvar uavhengig av forrige eiers etterlatenskaper. I det øyeblikker du eier tomta, er alt ditt ansvar - og flott at du har ryddet.

Om det bekymrer deg å stå oppført som "rotete eiendom" - vil jeg råde deg å ta bilder av nåsituasjonen og sende det som tilsvar på henvendelsen du fikk. Da er du per definisjon ryddig i kommunens arkiv.

Skulle du derimot ende opp med en anmeldelse av ulovlig inntreden / eiendomskrenking, vil dette fort også ende på eiendommens arkiv. Frarådes på det sterkeste å bli journalført som kverulant og masekråke.

Lykke til med ferdig restaurering og tenk på kommunen som en medhjelper, ikke som en forbryter.

Signatur
   #5
 5 188     Østlandet     0

Vurderer nesten å anmelde dem for Eiendomskrenking/ulovlig inntreden!
Har jeg noen sak?


Kjære vene, hva er dette for noe tull? Du er jo helt på bærtur.
At kommunen ønsker at det skal være rent, ryddig og pent i nabolaget er jo veldig positivt for de aller fleste av oss!

Bruk heller tid og krefter på noe fornuftig!
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 98     0
Er jeg det? Er jeg virkelig helt på bærtur fordi jeg ikke setter pris på at noen har tatt seg til rette på min eiendom mens jeg ikke er hjemme? For å kunne ref. til alt som står i brevet har de tatt seg grundig til rette både forran huset, i hagen, bak garasjen og på terrassen? Er det virkelig tull å ville ha sin egen private eiendom i fred? Og i det minste få ett varsel om at den skal befares av helt vanlig privatperson ansatt i kommunen?

Det er ikke temaet "rent, ryddig og pent i nabolaget" som plager meg!
Det er jeg absolutt for! Det er det at jeg ikke har blitt varslet og at de har tatt seg til rette som plager meg! Hadde jeg fått beskjed om at de kom, kunne vi ha gjort befaringen sammen, og jeg kunne ha forklart dem om den enorme jobben vi var i gang med å gjennomføre. På den måten slipper det å dumpe et brev ned i postkasse mi nesten 7mnd senere om at jeg må rydde på utearealet. Nesten 5 mnd etter jeg var ferdig med oppryddingen. 
   #7
 82     0
Tja, jeg hadde heller ikke likt det. Jeg hadde satt pris på et varsel på forhånd, før noen kommer og snoker rundt på eiendomen. Jeg mener det er rett å la folk få en sjangs til å få rydda opp, før "tilsynet" kommer. Varsel får man jo vanligvis, når det kommer folk på inspeksjon.


   #8
 616     Bergen     0
Når kommunen skal gå igjennom alle eiendommer ønsker de nok å jobbe effektivt gate for gate, snarere enn å hoppe fra eiendom til eiendom allt etter som det passet for folk, og om de i det hele gidder å svare.. 

Offentlig effektivitet har dårlig nok rykte som det er liksom.. ;)

Varsel om inspeksjon får jeg kun når noen vil inn i huset mitt. (Med unntak av NRK, de har en vei å gå der.. ;D)
  (trådstarter)
   #9
 98     0
Ja jeg mener da i allefall det. Og ikke minst føles det litt urettferdig at jeg skal bli stemplet som uryddig, når jeg står mitt i en jobb med å rydde opp etter andre. Eiendommen vi tok over var del av en stygg skillmisse mellom tidligere eiere. De hadde hver til sitt tatt med seg det høyst nødvendige, kastet utover det som hørte tidligere partner til og latt det ligge.
Vi har brukt mye tid og ikke minst penger på å få det strøkent, pent, hyggelig og skikkelig rundt oss. Da blir dette brevet som et slag i trynet. Og omstendighetene burde være kjent for kommunen for huset var av tidligere eier finansiert igjennom startlån og det ble en liten utfordring for kommunen og få igjen pengene sine fra tidligere eier.
  (trådstarter)
   #10
 98     0
Det er landlig her, kanskje 200-300 meter til nærmeste nabo. Så noen hus for hus, gate for gate jobb var det ikke Wink