#171
 1,093     Skjetten     0

hansm: hvilket firma produserer elementene? Håper å få bygd neste sommer selv, og vurderer å få produsert elementer til arkitekttegnet hus, så jeg er interessert i å finne så mange elementprodusenter som mulig...


Sikkert ikke dumt å starte en egen tråd i rett kategori hvor man kan ta opp produsenter av elementer/precut hus.
Signatur

   #172
 1,003     buskerud     0


Gips ned 50%...,hvor har du det ifra?


Gips hadde i september 2008 en kvm pris på 55,60 NOK - rabatt + MVA (veilende utsalgspris Optimera Vest)

Per dags dato betaler jeg en kvm pris på    22,43 - 5% rabatt + mva
Den prisen har vært lenge har betalt den prisen i flere år +- noen %er
   #173
 86     Akershus     0
Jeg fullførte akkurat et tilbygg og endte på nøyaktig 6 000,- kr pr m2. Brukte byggmester til bindingsverket, elektriker og rørlegger. Resten tok jeg som egeninnsats, inkl graving for hånd.

Jeg er veldig fornøyd med den prisen særlig tatt i betraktning av at jeg har påkostede fliser og tapeter mv., og at jeg ikke har forsøkt å velge billige løsninger, men snarere å gjøre ting ordentlig.

Men når det er sagt så er det jo noe helt annet når man skal bygge et helt hus til 6 000,- kroner pr m2. Mitt tips er at trådstarter ender litt over, men ikke nødvendigvis så mye..
Signatur
   #174
 18     0
Mye bra innlegg her nå..

Noen som har sett noen konkrete eksempler på at prisene er gått ned?
   #175
 4,148     Oslo Vest     0

Dagen næringsliv forteller i dag at hyttemarkedet tar seg opp. Dog tror jeg ikke prisene vil øke, men faktisk synke noe. Videre tror jeg at finanskrisen har gjort forbrukerne mer prisbevisste, og at den som har penger til å handle pruter, men samtidig er klar over at man snakker om prosenter, ikke 10-prosenter ned i pris.

På den annen side er det mange firmaer som har gått konkurs, slik at tilbyderne faktisk har ganske bra tilgang fremdeles. Det viktigste i mine øyne er at man er kvitt de som har hatt ublu høye priser, mange av de kundene som hatt LITT ekstra penger og som ved å investere 10 skal ha igjen 1000 er borte, og forhåpentligvis er den seriøse delen av bransjen fortsatt tilbake, litt skadeskutt men i live fordi man ser man må finne kostnadsreduserende tiltak, og klarer det.

Dessverre er det blitt mange tapere blandt forbrukerne siden bankene nå er alt for restriktive med å gi lån. En kunde som fikk lån for et halvt år siden får det ikke i dag. Vi får håpe at bankene tar til vettet snart.

Alt i alt har bransjen hatt godt av en regulering, og det var nødvendig å stoppe den voldsomme verdiøkningen på boliger og leiligheter vi har vært vitne til i de siste årene.
Signatur