#21
 22 342     Akershus     0

Det som er vesentlig i forhold til tidligere kolapser er at vi har et relativt lavt rentenivå, og vi kan vente oss en lånerente på omlag 5% eller lavere. Fungerer markedet som det skal, og styringsrenten faller til 2,75% - 3% vil dette faktisk kunne gi lånerente på omlag 4%.
Saken er den at man kan aldri forvente seg noe. Ja det ser slik ut nå, men for noen måneder siden så det ut som om renta skulle bli 9 % om et år. Man kan aldri vite, og man bør ta høyde for det meste.

   #22
 384     0
oksen, kan du fortelle oss hva som har gått galt i det siste med deg? alvorlig negativ.
man taper ikke penger på et hus før man må selge det, de fleste idag vil jo tjene på å kjøpe hus i disse dårlige tider, hvis de beholder det noen år. tror ikke de fleste her vil miste jobbene sine innen noen år pga denne "krisa" som er nå.
   #23
 25     0
At material prisene skal noe ned er en ting, men man må huske den ekstreme lønnsveksten som vi har hatt.. De som tenker at prisene vil halvere seg etc. glemmer at de  fleste som selger råvarer skal ha en god margin på det de driver med. Tror ikke prisene kommer til å justere seg noe mer enn vi har sett til nå..

Og at boligmarkedet normaliserer seg mot hvordan det har vært de siste par tre årene er bare sunt! Det vil alltid være tilbud/etterspørsel som bestemmer prisen i markedet.. renta er bare en psykologisk faktor for mange.. Er en bolig attraktiv nok, så får man alltid rett pris for den!

Hvor lenge kan førstegangs kjøpere sitte på gjerdet?
Det er de som i hovedsak gjør at markedet går tregt nå..  Jeg tror nok når renten kommer ned på 5% igjen, så vil det nok bli et normalt boligmarked igjen.

Det blir like mye synsing som alle andre her, men noen fasit er det vel ingen som sitter på  Wink
  (trådstarter)
   #24
 35     Os i østerdalen     0
Hvis en ser på histrorisk utvikling, har et normalt boligmarked langt lavere priser enn nåværende. Normalisering vil bli det samme somm betydelig prisreduksjon.

Med hensyn til marginene, så har bransjen satt opp disse bit for bit i et nesten kordinert spill- Histoprien viser at et slikt spill altid resulterer i kræsj hvor marginene igjen går nesten til 0.

Jeg tror på historien og det som den lærer oss. Fen sier et alt det som er vunnet siden 1993 skal raderes bort, men justert til 2008-kroner.

Sitte på gjerdet er derfor det eneste fornuftige.
   #25
 28     0

Hvis en ser på histrorisk utvikling, har et normalt boligmarked langt lavere priser enn nåværende. Normalisering vil bli det samme somm betydelig prisreduksjon.


Helt håpløs argumentasjon - bak hønsehuset!

Hva sammelikner du med? Hva er ditt referansepunkt?
1890? 1905? 1940? 1969?

Hva er et NORMALT boligmarked?

Jeg tør påstå det stikk motsatte!!
Om 15 år kommer vi til å se oss tilbake og synes at en villa i Oslo til 10 mill er "gi-bort-pris"!
En treroms leilighet i Oslo til 2-3 mill er latetrlig billig.

Folk kommer til å tenke tilbake på den gangen man kunne bygge en ny enebolig til 2-3 mill, og en rørlegger, elektriker og snekker var mulig å få til å jobbe for 500/timen.

Buy property and land - They don't make them any more!

Kun eiendom varer evig - kontanter er kun papirer!
   #26
 28     0

Oksen:

Hos deg er det inkompetanse og paranoia som taler - ikke fornuft!

Du får eiendomskjøp til å fremstå som mer risikofyllt enn aksehandel, day trading og fondssparing til sammen.

- Å kjøpe bolig for å bo er en SÆRDELES trygg investering.
- Å pusse opp egen bolig er å investere i familiens hygge, kos og praktiske løsninger.

Du får spre pessimismen din på et forum for eiendomsmeglere, aksjerådgivere og utleiehaier. Ikke her.

   #27
 1 292     Ålesund     0
Når besteforeldrene mine bygde hus i 1960-62, så sa alle at de måtte vente, fordi prisene hadde steget kunstig mye de siste årene. Det hadde aldri vert så dyrt å bygge, og prisene skulle ned. De lånte 20 000, og angret seg aldri, da prisene bare gikk opp, opp, opp etter de bygde også..
Jeg sier ikke at prisene ikke går litt ned nå, men å tro at de skal til 1993 nivå, inflasjonsjustert eller ikke, er litt vel pessimistisk (eller optimistisk om du vil)..

Er man ute etter å kjøpe et hus, for å selge det om et år eller to bør man prøve å treffe nøyaktig i markedet, men i alle fall for mitt vedkommende så er jeg ute etter å kjøpe hus for å bo der i uoverskuelig fremtid. Hvor markedet er da er ikke like viktig, bare man ikke handler over evne og takler en bra renteoppgang. Finner jeg huset jeg vil ha, så kjøper jeg. Enten jeg tror prisene skal ned eller ikke. En kan risikere det kommer et hus man har mere lyst på til samme pris om et halvår, men en kan også risikere det motsatte. Bare tiden vil vise. Eneste som er sikkert er at når det huset jeg skal kjøpe, skal selges igjen, så er det sannsynligvis så lenge til at der har vert en betydelig prisoppgang. Enten det er jeg som skal selge og flytte i leilighet eller på hjem på mine eldre dager, eller det er unger jeg ikke har fått ennå som skal selge etter jeg er i graven.

   #28
 520     0
Skremmende å lese når folk ikke innser at prisene faktisk kommer til å falle ned mot halvparten ifht. hva de var på toppen.

Appåtil hisser folk seg opp mot "budbringeren". De fleste vil kunne bruke en time av sitt liv på google og få godt belegg for at prisene nå vil falle, akkurat som sist det krakket, og gangen før det, og gangen før det.

Men man kan jo velge å stikke hue i sanda, men husk at da står rævva lagelig til for hugg ::)
   #29
 28     0

Skremmende å lese når folk ikke innser at prisene faktisk kommer til å falle ned mot halvparten ifht. hva de var på toppen.


Like trist å lese at enkelte ikke ser ut til å forstå at prisene mest sannsynlig ikke vil falle ned til halvert nivå, målt mot toppnoteringen.

Hvis du tror at en 3-roms i Oslo vil bli omsatt for 1 mill ila et par år så ønsker jeg deg lykke til.
Det bygges nesten ikke flere boliger i Oslo, og hvert år flytter det ca. 15-20.000 personer til Oslo. Da sier det seg selv at disse MÅ bo et sted.

Vi kan være enige om at vi ikke er enige. Du går livet i møte som en real pessimist og dommedagsprofet. Hvis dine spådommer slår til vil samfunnet vi kjenner gå inn i en særdeles dyp depresjon, med anarki og lovløse tilstander.

Selv velger jeg å se litt lyst på sakene og møter livet med tro på at demokratiet og samfunnet vil overleve denne vanskelige tiden - uten halverte boligpriser og arbeidsløshet over 7-8%.

   #30
 170     0


Hos deg er det inkompetanse og paranoia som taler - ikke fornuft!


Man bør være veldig forsiktig med å beskylde andre for inkompetanse.
Det er noe som heter kan du mye om fortiden vet du mye om fremtiden...
Men en ting er sikkert stiger prisene mere en lønningene over lengre tid
må det bare komme en korrigering av prisene på salg av bolig.Det vil gå dårlig hvis
man priser seg ut av markedet.
I de gode tidene er det slik at mange kunne ta høyere fortjeneste en nødvendig.
Nå må alle prøve å rasjonalisere/effektivisere for å holde prisene nede ellers vil de tape
i kampen om nye oppdrag.
Det fører forhåpentligvis til sunnere priser og større konkurranse i markedet for eks. nye hus.Ikke pristigning på 20% perr år (nærmest u-lands pristigning)
som det har vært på enkelte byggevarer og mange andre ting.