#21
 584     Midt-Norge     0
Lån opp på boligen dere eier. Se om dere får skviset inn mest mulig lån på den. Hør med banken om det dere har i EK (lån fra nåværende bolig) er nok til sikkerhet gjennom byggjeprosessen slik at dere får boliglån, og ikke byggelån.

   #22
 262     midt i landet     0
Jeg har en kommentar til foreslått fremgangsmåte - SPK godtar ikke 2.prioritetslån for hus under bygging, så det tror jeg ikke vil hjelpe deg.

Vi er i samme situasjon, får kun tilbudt byggelån. Sist jeg var i banken regnet han på det, og med fortløpende utbetalinger etter behov og byggeperiode på ca 9 måneder kom han fram til at vi ville nærme oss 100 000 kr i rente.

For å minimere byggelån var følgende tiltak aktuelle for oss:
- avdragsfrihet på eksisterende bolig fram til det nye huset står klart
- låne opp maks på eksisterende bolig (mye lavere rente)
- få ny takst og låne opp maks på ny bolig (renoveringsobjekt, så det var mulig å få en høyere takst)
- forskudd på arv
Signatur
  (trådstarter)
   #23
 503     Bærum     0
Hei

SPK godkjenner ikke lån til bygging i det hele tatt. Tanken var å ha vanlig boliglån hos feks Skandia, evt bare låne opp dagens boliglån, og flytte 1,7 til SPK -og *deretter* ta opp byggelån når vi må. Dvs utsette det så lenge mulig.
Signatur
   #24
 80     0
Hei!

Det har gått en stund siden siste innlegg i tråden. Hvordan endte det for dere, bygg_reis_deg? Klarte dere unngå byggelån? Vi er i samme prosess nå, og har fått beskjed fra DnB at vi ikke kan få noe annet enn et byggelån. Skal imidlertid høre med flere banker før vi gir oss.

Noen flere som har tips til hvordan vi kan unngå byggelån? Eier belånt bolig i dag, vil det lønne seg å selge for å frigjøre kapital? Vi må i så tilfelle leie et annet sted, og sparer vel strengt tatt ikke særlig med penger... Har også et vanlig huslån på tomta.
  (trådstarter)
   #25
 503     Bærum     0
Hei

vi endte med et byggelån, prøvde argumentere med det vi kunne..men gikk ikke. Vi har i stedet lånt penger fra familie for å utsette oppstarten av byggelånet lengst mulig.

Det lønner seg helt klart å låne så mye man kan andre steder, til vanlig rente, for å utsette byggelån så lenge man kan..
Signatur
   #26
 130     0

Dnb nekter å gi lånet som rammelån og krever et byggelån. Det koster jo over 100' kroner bare i renter, og vi vurderer derfor flytte til annen bank.

Situasjonen:
- DnB-lån per idag: 2,1M
- Jeg kan få lån i SPK, maks 1,7M
---Behovet for byggingen er totalt lån på 3,5M

Vurderer å flytte DnB lånet først til feks Skandiabanken, deretter flytte 1,7M til SPK (fordi de godtar 2 prioritetslån). Ved å søke om større lån i Skandibanken, kan vi dermed utsette behovet for et byggelån i DnB så lenge det går.

Er dette rett fremgangsmåte?? Bank og lån er ikke min sterke side..


Vi fikk ikke annet enn byggelån hos DnB, til tross for egenkapital på over 400,000 og at vi kunne ta opp lån i tomt med en verdi på 3 millioner. Vi bygger for mellom 3-4, og kommer til å skyte inn 30 000 i mnd i tillegg til egenkapitalen det kommende året.

DnB så at her var det penger og hente og gav oss et latterlig tilbud på byggelån. Vi gikk til en bitteliten sparebank hvor jeg kommer fra og alt ble fikset. Ikke noe byggelån, vanlig boliglån (med 3,6% rente) siden tomta og egenkapital var mer enn huset kostet. De lo og sa rett ut at DnB kun så at her kunne de melke når de hørte hva slags tilbud vi hadde fått der...

Alltid lurt å høre litt rundt for å se hva slags løsninger man har.
   #27
 943     1
Må ikke finne på å ta opp byggelån, det er svindyrt! I tillegg til høye renter krever de vel også provisjon, latterlig.

Vi fikk samme tilbud fra vår bank, da sendte jeg en sint mail med litt konstruktivt innhold som i bunn og grunn sa "Host opp et bedre tilbud ellers bytter vi bank idag".

Resultatet var vanlig huslån med bankens beste huslånsrente ( 3.4 på daværende tidspunkt ), med uttaksmuligheter. Når vi var ferdige ble egentlig bare uttaksmuligheten tatt bort og avdrag lagt på..

   #28
 347     0
Dnb er sjelden greie på lån. Vi fikk tilbud om 1,6 mill til huslån derfra for ett par år siden. Året etter måtte vi fornye finansieringsbeviset og fikk beskjed om at vi bare fikk låne 0,7 mill pga at vi fikk ett barn til.
Enden på visa var at vi gikk til en lokalbank på hjemstedet til kona og fikk låne 2 mill på dagen.

Derfor vil jeg faktisk oppfordre alle til å holde seg langt unna dnb og heller la en mindre bank få tjene seg noen kroner.
   #29
 943     0
Det du kan gjøre er å høre hva andre banker kan tilby først, det gjorde vi når vi først fikk byggelån tilbudet/ranet fra den faste banken vår ( gjennom snart 30 år ).

Når vi banket i bordet at en bank vi aldri hadde hatt noe som helst forhold til kunne gi oss MYE bedre tilbud bare etter et raskt møte så burde de klare noe bedre, noe de tok på alvor og kalte inn til møte.

Etter en time i møte gikk vi ut med vanlig bolig lån, og 200 000,- "tjente" kroner i provisjon og byggelånsrenter...
   #30
 61     Øydegard     0
Hva slags summer på lån og byggetid snakker vi om når byggelån koster dere 200.000? Vi endte med en byggelånskostnad på knappe 50k, da med en mill i egenkapital som røyk med på to måneder, og total byggetid på 7mnd...